Χάαλαντ vs Εμπαπέ: Η... τιτανομαχία των wonderkids!

Χάαλαντ vs Εμπαπέ: Η… τιτανομαχία των wonderkids!

Η Ντόρτμουντ θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των «16» του Champions League και η μονομαχία που κλέβει την παράσταση είναι εκείνη ανάμεσα σε Εμπαπέ και Χάαλαντ.

Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν μεγάλα αστέρια στα ρόστερ τους. Ρόις (θα λείψει λόγω τραυματισμού από το πρώτο ματς), Χούμελς, Νεϊμάρ, Ικάρντι είναι μόνο κάποια από αυτά. Η μονομαχία, όμως, που θα κλέψει την παράσταση είναι εκείνη ανάμεσα στον 19χρονο Έρλινγκ Χάαλαντ και στον 21χρονο Κιλιάν Εμπαπέ. Δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο θα προσπαθήσουν να σπρώξουν τις ομάδες τους στα προημιτελικά και στη διάκριση.

Σπάει τα ρεκόρ ο Χάαλαντ

Και αν Γάλλος επιθετικός βρίσκεται ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Νορβηγός προσπαθεί να φτάσει σε αυτό. Και σίγουρα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο Χάαλαντ αποκτήθηκε από την Ντόρτμουντ τον Ιανουάριο για μόλις 20 εκατ. ευρώ (τόσο ήταν η ρήτρα αποδέσμευσής του από την Ζάλτσμπουργκ) και ήδη έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα! Ο νεαρός επιθετικός έχει πετύχει 8 γκολ στην Γερμανία σε 305 λεπτά παιχνιδιού και δικαιολογημένα κέρδισε το βραβείο του «MVP του μήνα», έχοντας παίξει μόλις μία φορά σε ολόκληρο ματς!

Οι οπαδοί της Μπορούσια ήδη τον έχουν… ερωτευτεί και πριν το παιχνίδι με την Κολωνία έκαναν ουρές έξω από την μπουτίκ, προκειμένου να αποκτήσουν τη φανέλα με το όνομά του. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Χάαλαντ κουβαλούσε ένα πρόβλημα στο γόνατο και δεν κατάφερε να βγάλει ολόκληρη τη χειμερινή προετοιμασία με τη νέα του ομάδα. «Δεν ξέρετε όπως εγώ το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης», ήταν η απάντηση του Λουσιέν Φαβρ, τεχνικού της Ντόρτμουντ, ήταν ύστερα από ένα αρνητικό αποτέλεσμα δέχθηκε κριτική επειδή δεν τον είχε ξεκινήσει στην ενδεκάδα.

Δεύτερος σκόρερ φέτος στο Champions League

Φέτος, ο Νορβηγός έχει ήδη πετύχει 8 γκολ στο Champions League και βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ, πίσω μόνο από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που έχει 10. Ήδη ο Ρόις, που ξέρει πολύ καλά τον Πολωνό, δήλωσε ότι βλέπει πολλά κοινά ανάμεσά τους. Το γεγονός ότι πέτυχε αυτά τα γκολ με τη φανέλα της Ζάλτσμπουργκ λέει πολλά, καθώς στο Ντόρτμουντ το… σερβίρισμα των γκολ γίνεται από παίκτες με την ποιότητα των Ρόις, Σάντσο, Αζάρ και Μπραντ. Η δημιουργικότητα των Βεστφαλών είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με την πρώην ομάδα του.

«Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που να έχουν ύψος 1,94 και να είναι τόσο γρήγοροι», διαπίστωσε ο CEO της Μπορούσια, Βάτσκε. «Βασικά, δεν μου έρχεται κανένας στο μυαλό»! Στην πρεμιέρα του στην Bundesliga ο Χάαλαντ ήρθε από τον πάγκο για να κάνει χατ τρικ και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη με 5-3 επί της Άουγκσμπουργκ! Μετά το τέλος του αγώνα δέχθηκε τα συγχαρητήρια του τεχνικού διευθυντή, Τσορκ, και ακούστηκε να του απαντά: «γι’ αυτό με αποκτήσατε».

Κανένας στο παρελθόν δεν είχε πετύχει 7 γκολ στα 4 πρώτα του παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεπέρασε μέχρι και τον Εμπαπέ, που τη σεζόν 2016-17 είχε φτάσει τα 6 σε όλη τη σεζόν στη διοργάνωση. «Όταν ήμουν στην Ζάλτσμπουργκ και άρχισα να σκοράρω πολλά γκολ έβλεπα ήδη τον Εμπαπέ να κάνει το ίδιο στην Ligue 1 σε υψηλότερο επίπεδο», θα πει ο ίδιος ο Χάαλαντ. «Μπορεί η εξέλιξή μου να ήταν πολύ γρήγορη αν με συγκρίνετε με κάποιον Νορβηγό, που στα 18 του αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία. Αλλά όχι αν με συγκρίνετε με τον Εμπαπέ. Τότε, η εξέλιξή μου μάλλον είναι πολύ αργή…».

Σε άλλο επίπεδο ο Εμπαπέ

Στην ηλικία του ο Εμπαπέ είχε πετύχει 42 γκολ σε 92 ματς στην Ligue 1 με τις φανέλες της Μονακό και της Παρί. Πλέον, έχει ξεπεράσει τα 100 στην καριέρα του, ενώ έχει κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Γαλλία. Στον τελικό με την Κροατία, μάλιστα, έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε μετά τον Πελέ. Ο πιο ακριβός έφηβος, που κόστισε στους Παριζιάνους 180 εκατ. ευρώ σίγουρα έχει ανταπεξέλθει στις προσδοκίες.

Πλέον, θεωρεί τον εαυτό του σούπερ σταρ στην γαλλική πρωτεύουσα και δεν έχει άδικο. Πρόσφατα αποκάλυπτε ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα στο δρόμο χωρίς να δεχθεί… επίθεση αγάπης. Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή του, καθώς ο Τόμας Τούχελ τον έκανε αλλαγή στο 5-0 επί της Μονπελιέ. Η κόντρα τους στον πάγκο δεν ήταν και η καλύτερη εικόνα. Ο νεαρός επιθετικός θέλει να παίζει για κάθε λεπτό σε όλα τα παιχνίδια και το παράπονό του είναι ότι από τους επιθετικούς της Παρί μόνο εκείνος γίνεται αλλαγή.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Εμπαπέ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Η διοίκηση της Παρί αποφάσισε να τους βάλει στο ίδιο τραπέζι την επόμενη μέρα, με τον Εμπαπέ να παραδέχεται από τη μία ότι η αντίδρασή του ήταν υπερβολική, όμως από την άλλη να μην απολογείται για τη συμπεριφορά του… Τώρα, θέλει να δώσει απαντήσεις στο γήπεδο, στο οποίο το 2017 είχε σκοράρει δύο φορές για τα προημιτελικά με την Μονακό και με το τρίτο του γκολ στο ζευγάρι στον επαναληπτικό του Μόντε Κάρλο είχε χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Ο Εμπαπέ έχει παίξει 30 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει άμεση συμμετοχή σε 30 γκολ! Με 19 τέρματα αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση σε ηλικίες κάτω των 21 ετών. Ο Χάαλαντ δείχνει ότι μπορεί να τον ξεπεράσει αν συνεχίσει να είναι το ίδιο αποτελεσματικός. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να τον αποκλείσει και να εξασφαλίσει άλλα δύο παιχνίδια στα προημιτελικά…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά! Champions League 2019-20: Πρώτος σκόρερ

Σχολιάστε

X