ΑΕΚ - Europa League: Τα στατιστικά της Ένωσης!

ΑΕΚ – Europa League: Τα στατιστικά της Ένωσης!

Στο άδειο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχεται την Τράμπζονσπορ για τα πλέι οφ του Europa League και οι αριθμοί παίζουν τη δική τους μπάλα!

ΑΕΚ vs Τράμπζονσπορ στο άδειο ΟΑΚΑ και η Ένωση θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League. Οι Κιτρινόμαυροι καλούνται να σπάσουν ένα εντυπωσιακό αήττητο των Τούρκων το οποίο κρατάει από τις 26 Φεβρουαρίου, μιας και δεν έχουν ηττηθεί σε επίσημο ή φιλικό αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην 56χρονη ιστορία της Ενωσης στα Κύπελλα Ευρώπης (εκτός του Βαλκανικού κυπέλλου) δεν υπάρχει κανένα ραντεβού με ομάδα από την Τουρκία!

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στην Ευρώπη!

Απέναντι στην Τράμπζονσπορ η ΑΕΚ θα δώσει τον 19ο καλοκαιρινό προκριματικό της αγώνα μετρώντας 17 νίκες, 9 ισοπαλίες και 10 ήττες και γκολ 52-32. Σε 18 προκριματικούς έχει 13 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς.

Ειδικότερα, για το Europa League ή Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, η ΑΕΚ σε 9 προκριματικούς γύρους έχει 7 προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς. Η Ομόνοια το 2008 και η Σεντ Ετιέν το 2016 άφησαν την Ένωση εκτός Ευρώπης.

Απέναντι στην Τράμπζονσπορ η ΑΕΚ έχει στόχο να πετύχει την πέμπτη διαδοχική πρόκρισή της σε προκριματικό γύρο της UEFA. Είχαν προηγηθεί αυτές με Μπριζ, Σέλτικ, Βίντι, Κραϊόβα. Αν τα καταφέρει, τότε θα μιλάμε για την κορυφαία επίδοση της ιστορίας της.

Η ΑΕΚ διατηρεί αήττητο δώδεκα αγώνων στο Europa League με τελευταία ήττα πριν από τρία χρόνια και 17 ημέρες στις 4 Αυγούστου του 2016 και το 0-1 από τη Σεντ Ετιέν. Βέβαια, μετρά τρεις νίκες, αλλά και εννέα ισοπαλίες. Ειδικότερα, έχει κερδίσει την Μπριζ, την Ριέκα και την Κραϊόβα.

Παράλληλα, ο Πέτρος Μάνταλος είναι ο πρώτος σκόρερ στους προκριματικούς με τρία γκολ και ακολουθούν με δύο τέρματα οι Σιμόες, Κλωναρίδης και Λιβάια.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X