Ισπανία - Σουηδία: Πρεμιέρα στην Ανδαλουσία για «φούριας ρόχας»

Ισπανία – Σουηδία: Πρεμιέρα στην Ανδαλουσία για «φούριας ρόχας»

Εναρξη: 22.00, 14/06/2021
Γήπεδο: ΛΑ ΚΑΡΤΟΥΧΑ (60.000), Σεβίλλη

Πρεμιέρα για την Ισπανία στον 5ο όμιλο, υποδέχεται τη Σουηδία και θέλει να μπει με το δεξί. Χωρίς τον Ζλάταν στη διοργάνωση οι Σκανδιναβοί.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου Euro 2020 εδώ!

Στην Ανδαλουσία για το απόλυτο οι Ισπανοί

Οι «φούριας ρόχας» με τις εμφανίσεις τους στα προκριματικά του Εuro 2020 έδειξαν πως είναι πανέτοιμοι για την επιστροφή τους στην κορυφή της Ευρώπης. Σημείωσαν οκτώ νίκες κι έφεραν εκτός έδρας ισοπαλίες με τους ισχυρότερους αντιπάλους του ομίλου, τους Σουηδούς και του Νορβηγούς. Εντυπωσιακή στην επίθεση η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, πέτυχε 31 γκολ και φυσικά είχε μόλις πέντε γκολ παθητικό.

Αλλωστε, μόλις τέσσερις ομάδες στη φάση των προκριματικών δεν υπέστησαν καμία ήττα. Πολυφωνία στην επίθεση των Ισπανών, τρεις παίκτες είχαν από τέσσερα γκολ, Ρόδρι, Μοράτα και Σέρχιο Ράμος, ενώ ακολούθησε ο Πάκο Αλκάθερ με τρία. Ο Λουίς Ενρίκε Λουίς επέστρεψε στον πάγκο της Ισπανίας και την οδηγεί στην επιτυχία. Θυμίζουμε, πως θα δώσει και τα τρία ματς του ομίλου «εντός» έδρας, συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία.

Η εξάρα στη Γερμανία για το Νations League ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τους αντιπάλους. Λάτρης του 4-2-3-1, έχει βάλει τη δική του σφραγίδα. Η πολυνίκης της διοργάνωσης Ισπανία (τρεις κατακτήσεις), θα δώσει όλα της τα ματς στο γήπεδο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης. Πλήγμα για τους Ιβηρες η απουσία του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος για ένα τόσο μεγάλο ραντεβού. Ο κορονοϊός βάζει εμπόδιο, αφού μετά τον Μπουσκέτς θετικός βρέθηκε και ο Γιορέντε. Ωστόσο, ο τελευταίος έπειτα από διαδοχικά καθαρά τεστ επέστρεψε στις προπονήσεις.

[jsMatches id =”166425″ group_id=”81″ partic_id=”216426″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Για την υπέρβαση οι Σουηδοί

Οι Σκανδιναβοί που συμμετέχουν για 7η φορά σε Euro, μπορεί να μην έδειξαν ικανοί για την υπέρβαση της πρωτιάς στον όμιλο με την Ισπανία, ωστόσο δεν δυσκολεύτηκαν αρκετά για να εξασφαλίσουν μια θέση στο Euro 2020. Μια ήττα έκανε η Σουηδία στα προκριματικά από τους Ισπανούς, αφού στη συνέχεια το αήττητο των έξι αγώνων της έδωσε το εισιτήριο για το EURO. H ομάδα του Άντερσον είχε μια από τις καλύτερες επιθέσεις στα προκριματικά με 23 γκολ ενεργητικό.

Η μεγάλη επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν το μεγάλο γεγονός, ωστόσο, ο Σουηδός σταρ τραυματίστηκε και θα χάσει τα τελικά. Τα μεγάλα αστέρια πλέον είναι ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι της Γιουβέντους, ο Εμίλ Φόρσμπεργκ της Λειψίας, ο έμπειρος Σεμπάστιαν Λάρσον κάνει τη διαφορά, όπως και ο ταλαντούχος Κουάισον! Ο Γιάνε Αντερσον, ο «δάσκαλος», λατρεύει το 4-4-2 και υπόσχεται μια ομάδα – έκπληξη. Θα καταφέρουν οι Σκανδιναβοί να κρατήσουν εκτός περιοχής τους Ιβηρες; Τα τελευταία 37 τέρματα των Ισπανών σε τελικά ΕURO μπήκαν μέσα από το κουτί!

Ισπανία – Σουηδία, οι αριθμοί του ματς

Αυτή είναι η τέταρτη συνάντηση μεταξύ Ισπανίας και Σουηδίας σε ένα μεγάλο τουρνουά (Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

Η Σουηδία κράτησε μόνο μια φορά ανέπαφη εστία στις 12 τελευταίες συναντήσεις της με την Ισπανία (τον Οκτώβριο του 2006).Αυτή ήταν και η τελευταία νίκη της Σουηδίας εναντίον της Ισπανίας.

Η Ισπανία συμμετέχει στο 11ο ΕURO, έχει κερδίσει τρία από τα προηγούμενα 10 στα οποία εμφανίστηκε (1964, 2008, 2012), συμπεριλαμβανομένων των δύο από τα τρία τελευταία. Μόνο η Γερμανία έχει κερδίσει το τρόπαιο τόσο συχνά όσο η Ισπανία (3 η καθεμία).

Η Ισπανία έχει φτάσει στα νοκ άουτ του EURO σε πέντε από τις έξι τελευταίες συμμετοχές της, η μόνη εξαίρεση ήταν το 2004 όταν αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

Η Ισπανία έχει κερδίσει μόνο έναν από τους πέντε τελευταίους αγώνες τους σε ένα μεγάλο τουρνουά, το Παγκόσμιο Κύπελλο και EURO.

Η Σουηδία δεν κατάφερε να περάσει από τους ομίλους στα τρία τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η τελευταία φορά που έφτασε στη φάση νοκ-άουτ ήταν το 2004.

Η Σουηδία έχει χάσει έξι από τους οκτώ τελευταίους αγώνες της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Μόνο η Ουκρανία (κανένα) σημείωσε λιγότερα γκολ από τη Σουηδία (ένα) στο Euro του 2016.

Σχολιάστε

X