Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι: Ενα βήμα πριν τον τελικό του FA Cup!

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι: Ενα βήμα πριν τον τελικό του FA Cup!

Έναρξη: 21.45, 18/07/2020
Γήπεδο: Wembley, Λονδίνο

Άρσεναλ για τελικό Κυπέλλου

Η Άρσεναλ στέρησε την ευκαιρία από τη Λίβερπουλ να διεκδικήσει το ρεκόρ πόντων στην Premier League, μιας και επικράτησε 2-1 των Reds στο Λονδίνο. Οι Κανονιέρηδες εκμεταλλεύθηκαν τα τραγικά λάθη των πρωταθλητών και με… τρεις τελικές προσπάθειες κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο που τους κράτησε κοντά στις ευρωπαϊκές θέσεις. Στο -3 από την 6η θέση και τη Γουλβς δυο στροφές πριν το τέλος και όλα είναι ανοιχτά. Βέβαια, η Άρσεναλ θα επιδιώξει να κάνει τη διαφορά μέσα από το Κύπελλο Αγγλίας, αν και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Θα μας πάρει λίγο χρόνο το να ξεκουραστούμε, αλλά τουλάχιστον τώρα το ‘χουμε, το μήνυμά μου στους παίκτες μου είναι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι» τόνισε ο Αρτέτα. Για να φτάσει η Άρσεναλ στο Γουέμπλεϊ πέρασε το εμπόδιο της Λιντς (1-0), της Μπόρνμουθ (2-1 εκτός), της Πόρτσμουθ (2-0 εκτός) και της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-1 εκτός). Ο Αρτέτα θα βρει απέναντί του την πρώην ομάδα του και θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση. Αλλωστε, είναι ο μεγάλος στόχος των Λονδρέζων που έχουν κατακτήσει ήδη 13 τρόπαια.

Θέλει και το Κύπελλο η Μάντσεστερ Σίτι

Η είδηση για ακύρωση της τιμωρίας που της είχε επιβληθεί εξαιτίας παραβάσεων του “FFP”, επισκίασε τα πάντα στη Μάντσεστερ Σίτι, σκορπίζοντας ενθουσιασμό. Ούτως ή άλλως, το εντός έδρας ματς με τη Μπόρνμουθ δεν προσέφερε βαθμολογικό κίνητρο για τους Πολίτες, που τερματίζουν οριστικά στη 2η θέση, πλέον και με τη βούλα του CAS. Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στο Κύπελλο, αφού η κατάκτησή του είναι ο μεγάλος στόχος πριν την έναρξη του Champions League. Θυμίζουμε, πως η Σίτι έχει κατακτήσει και το League Cup, νικώντας την Άστον Βίλα. 

«Έχουμε χρήματα, αλλά και άλλες ομάδες έχουν διαθέσει χρήματα. Ναι, έχουμε ξοδέψει πολλά την τελευταία 10ετία, αλλά και πριν από 20, 25, 30 χρόνια και ο Βενγκέρ ξόδευε κι ας υπερασπίζεται τώρα το Financial Fair Play» τόνισε ο Πεπ για την απόφαση και είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε νέο πολυετές συμβόλαιο με τους Πολίτες. Ο Νταβίδ Σίλβα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να προσθέσει ακόμα έναν τίτλο πριν αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ. Εκτός πλάνων ο τραυματίας Αγουέρο, ωστόσο ο Πεπ έχει βρει τον τρόπο να διατηρήσει την ομάδα του δυνατή επιθετικά.

 

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι, οι αριθμοί του ημιτελικού FA Cup

H Άρσεναλ έχει προχωρήσει σε εννέα από τους δώδεκα ημιτελικούς Κυπέλλου, χάνοντας μόνο το 2009, το 2004 και το 2009. Κάθε μια από τις οκτώ τελευταίες που νίκησαν την Άρσεναλ στα ημιτελικά κέρδισε το τρόπαιο.

Η Σίτι έχει κερδίσει τους 10 από τους τελευταίους 12 ημιτελικούς αγώνες Κυπέλλου, με τις δυο ήττες να προέρχονται από την Άρσεναλ.

Η Αρσεναλ παίζει στον 30ο ημιτελικό του FA Cup. Καμία δεν έχει παίξει περισσότερους. Εφτασε στον τελικό σε 20 περιπτώσεις, ακόμα ένα ρεκόρ.

Η Άρσεναλ έχει χάσει τα επτά τελευταία παιχνίδια με τη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις με συνολικό σκορ 2-20.

Η τελευταία ήττα της Σίτι από τους Λονδρέζους ήταν στον ημιτελικό Κυπέλλου το 2017, με τους Κανονιέρηδες να κερδίζουν την κούπα κόντρα στην Τσέλσι.

Η κάτοχος του κυπέλλου Σίτι θέλει να φτάσει στον τελικό για 3η διαδοχική φορά. Αλλωστε, οι Πολίτες είναι αήττητοι στο Γουέμπλεϊ στα εννέα πιο πρόσφατα ραντεβού τους στον Ναό του ποδοσφαίρου.

Οι Λονδρέζοι έχουν αποκλείσει τους κατόχους Κυπέλλου και στα πέντε τελευταία ραντεβού από το 2014 κι έπειτα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X