Λειψία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ραντεβού πρόκρισης στη Γερμανία!

Λειψία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ραντεβού πρόκρισης στη Γερμανία!

Εναρξη: 22.00, 08/12/2020
Γήπεδο: RB Arena

Μόνο νίκη ψάχνει η Λειψία
Η Λειψία ήταν εξαιρετική στο Μόναχο για και μεγάλο χρονικό διάστημα έβαλε πολύ δύσκολα στη Μπάγερν. Προηγήθηκε με 3-2, ωστόσο στο τελευταίο τέταρτο δεν άντεξε την πίεση και παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στη Μπάγερν. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν συμπλήρωσε αήττητο τριών παιχνιδιών (2-1-0) και φυσικά παρέμεινε «δυνατά» στην διεκδίκηση του τίτλου στην Μπούντεσλιγκα. Βέβαια, για να καταφέρει να μείνει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του τίτλου, θα πρέπει να καλύψει κενά στην άμυνα, ενώ φέτος δεν έχει και τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην επίθεση. «Τελικός» απόψε για τη Λειψία, ενώ θέλει κι εκδίκηση για την πεντάρα του Ολντ Τράφορντ. Μπορεί να έχει εξασφαλίσει την 3η θέση, ωστόσο αν νικήσει απόψε περνάει στις «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν φέρει ισοπαλία θα πρέπει να χάσει η Παρί Σεν Ζερμέν ώστε να πάρει τη δεύτερη θέση (θα υστερεί στην ισοβαθμία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Αν ηττηθεί παραμένει τρίτη. Πλήγμα ενόψει του αποψινού αγώνα η απουσία του ηγέτη της άμυνας, Ουπαμεκανό.

Με θετικό αποτέλεσμα προκρίνεται η Γιουνάιτεντ

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση εκτός έδρας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έκανε την αντροπή στο «Λόντον Στέιντιουμ», επικρατώντας 3-1 τη Γουέστ Χαμ. Σούπερ ο Μπρούνο Φερνάντες και η Γιουνάιτεντ πέτυχε τρία γκολ στο 45λεπτο, ενώ είχε και δοκάρι. Αυτή ήταν η 4η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, αλλά και το 9ο διαδοχικό διπλό της στην Πρέμιερ Λιγκ. Μάλιστα, τα πέντε φετινά ήρθαν με ανατροπές! Εντός πάντως δεν πείθει, αφού ηττήθηκε εύκολα 3-1 από την Παρί, αν και ελαφρυντικο αποτελεί η αποβολή του Φρεντ. Εξακολουθεί να κρατά στα χέρια της την πρόκριση, την οποία θα σφραγίσει αν δεν χάσει από τη Λειψία. Μάλιστα, με νίκη στη Γερμανία και μη επιτυχία της Παρί, παίρνει και την 1η θέση στον όμιλο. Ο Πογκμπά πάντως… χαλάει την ηρεμία, με τον μάνατζέρ του να τονίζει πως θα φυγει από το Ολντ Τράφορντ. Εκτός πλάνων ο Φρεντ, δεν υπολογίζεται ο Καβάνι και ο Μαρσιάλ, που θα «τρέξουν» για το ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Λειψία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι αριθμοί του ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χάσει και τους δύο τελευταίους εκτός έδρας αγώνες εναντίον γερμανικών ομάδων στο Champions League. Ηττήθηκε 1-3 από τη Μπάγερν Μονάχου τον Απρίλιο του 2014 και πιο πρόσφατα 2-3 από τη Βόλφσμπουργκ τον Δεκέμβριο του 2015.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που η Λειψία θα βρει απέναντι της αντίπαλο από την Αγγλία στο Champions League, έχοντας νικήσει τους Spurs δύο φορές την περασμένη σεζόν πριν από την ήττα της από τη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.

Ο Σόλσκιερ έχει χάσει πέντε από τους εννέα αγώνες του Champions League ως προπονητής (τέσσερις νίκες). Κανένας προπονητής αγγλικής ομάδας δεν έχει χάσει έξι ή περισσότερες φορές στα πρώτα 10 παιχνίδια του στη διοργάνωση.

Ο Μάρκους Ράσφορντ έχει σημειώσει έξι γκολ στο φετινό γκρουπ στο Champions League φέτος. Κανένας Άγγλος δεν έχει σημειώσει ποτέ επτά ή περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στον όμιλο, ενώ ο μοναδικός παίκτης της της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που το έχει καταφέρει ήταν ο Ρουντ Φαν Νίστελροοϊ (8 γκολ).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X