Μάντσεστερ Σίτι - Λυών: Με το βλέμμα στη Μπάγερν!

Μάντσεστερ Σίτι – Λυών: Με το βλέμμα στη Μπάγερν!

Εναρξη: 22.00, 15/08/2020

Γήπεδο: «Ζοσέ Αλβαλάδε» Λισσαβώνας

Η Μπάγερν περιμένει τη… Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι αξιοποίησε τα δύο σοβαρά λάθη του Βαράν, νίκησε ξανά με 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης και άφησε τον Ζιντάν για πρώτη φορά ηττημένο σε νοκ άουτ φάση στην Ευρώπη. Οι «Πολίτες» έδειξαν πως είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί στα ημιτελικά να είναι ήδη η Μπάγερν, ωστόσο ο Γκουαρδιόλα δεν… ξεγελιέται, μιας και η Λυών απέναντι στη Γιουβέντους έδειξε ικανή να κάνει τη ζημιά αν υποτιμηθεί.

«Είναι μια διαφορετική διοργάνωση και κάθε αγώνας είναι τελικός. Είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο» πρόσθεσε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο Σέρχιο Αγουέρο είναι οριστικά απών από την αναμέτρηση με τους Λυωνέ.

Ο Αργεντινός επιθετικός, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Σίτι, δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στο γόνατο, για το οποίο υποβλήθηκε τον Ιούνιο σε επέμβαση στην Βαρκελώνη, όπου και παραμένει μέχρι τώρα. Ο Καταλανός, πάντως, δεν απέκλεισε, σε περίπτωση πρόκρισης των Πολιτών, να προσπαθήσει για τον ημιτελικό.

Μαν. Σίτι (4-3-3): Εντερσον – Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Μεντί (Κανσέλο) – Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκουντογάν (Ντ. Σίλβα) – Μπ. Σίλβα (Μαχρέζ), Στέρλινγκ, Ζεσούς

Η Λυών για την υπέρβαση

Η Λυών άντεξε τους… κεραυνούς του Κριστιάνο Ρονάλντο και, παρ’ ότι ηττήθηκε με 2-1 στο Τορίνο, πήρε την μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Ρουντί Γκαρσιά, η οποία προκρίνεται στην οκτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2010, όταν είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από την Μπάγερν Μονάχου, έδειξε πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

«Η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη, αν και το ζευγάρι των αναμετρήσεων με τη Γιουβέντους μας βοήθησε πολύ στον τομέα της ψυχολογίας και της αποφασιστικότητας. Η Σίτι παραμένει το φαβορί, είναι μια ομάδα που αν δεις τα στατιστικά της, τρομάζεις! Από την πλευρά μας εμείς, θα πρέπει να μείνουμε αφοσιωμένοι στο πλάνο μας» τόνισε ο Γκαρσιά. Οι τραυματισμοί των Ντεναγέρ (στόπερ) και Κορνέ (πλάγιος μπακ-χαφ) δεν ήταν σοβαροί και τέθηκαν κανονικά στη διάθεση του προπονητή τους.

Λυών (5-3-2): Λόπες – Ντιμπουά, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Κορνέ – Γκιμαράες, Κακρέ, Αουάρ – Ντεπάι, Ντεμπελέ

Μάντσεστερ – Λυών, με αριθμούς

Η Μάντσεστερ Σίτι φτάνει στους προημιτελικούς του Champions League για τέταρτη φορά τις τελευταίες πέντε σεζόν (με εξαίρεση το 2016/17). Ωστόσο, μόνο σε μία από αυτές τις περιπτώσεις κατάφερε να περάσει τον γύρο, αφήνοντας εκτός την Παρί τη σεζόν 2015/16.

Εάν η Μάντσεστερ Σίτι περάσει τον γύρο, θα υπάρξει μια αγγλική ομάδα στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, το μεγαλύτερο σερί από την εξαετία 2003-09.

Δεν είχε κερδίσει κανένα από τα έξι πρώτα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ενάντια στις Αγγλικές ομάδες (3 ισοπαλίες, 3 ήττες), ωστόσο η Λυών παρέμεινε αήττητη στα επόμενα τέσσερα (2 νίκες και 2 ισοπαλίες).

Χωρίς να έχει κερδίσει κανένα από τα έξι πρώτα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ενάντια στις Αγγλικές ομάδες (3N, 3P), η Λυών παρέμεινε αήττητη στα επόμενα τέσσερα (2W, 2N).

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει χάσει μόνο ένα από τα 17 τελευταία παιχνίδια του Champions League (13 νίκες, 3 ισοπαλίες), αν και η μόνη ήττα της ήρθε στους προημιτελικούς της περασμένης σεζόν από την Τότεναμ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε τα προημιτελικά του Champions League και τις επτά πρώτες φορές ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν. Ωστόσο, αποκλείστηκε στις δυο τελευταίες με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μέμφις Ντεπάι σκόραρε σε έξι διαδοχικά ματς για το Champions League. O μοναδικός Ολλανδός που έχει σκοράρει σε εννέα σερί είναι ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ.

Ο Ζεσούς έχει συμμετοχή σε εννέα γκολ σε αυτή τη διοργάνωση (6 τέρματα – 3 ασίστ).

Ο Στέρλινγκ κόντρα στη Ρεάλ έφτασε τα 20 γκολ στη διοργάνωση. Αλλωστε, όταν βρίσκει δίχτυα η ομάδα του δε χάνει (14 νίκες, 2 ισοπαλίες). Ο Κλάιφερτ έχει το ρεκόρ αφού έχει σκοράρει σε 25 ματς και η ομάδα του είχε 23 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X