ΑΕΚ - Κραϊόβα: Μια ανάσα από την πρόκριση η Ενωση!

ΑΕΚ – Κραϊόβα: Μια ανάσα από την πρόκριση η Ενωση!

Εναρξη: 21:00, 15/08/2019
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (Αθήνα)

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ άρχισε ιδανικά από τη Ρουμανία και πλέον η Ένωση κόντρα στην Κραϊόβα θέλει να σφραγίσει εισιτήριο. Αδειο γήπεδο…

ΑΕΚ για πρόκριση στη Ρουμανία

Στόχος της ΑΕΚ είναι στο τέλος να βρεθεί για τρίτη σερί σεζόν τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκούς ομίλους, όμως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει αρχικά να κάνει το καθήκον της απέναντι στην Κραϊόβα και στη συνέχεια να αποκλείσει όποια από τις Σπάρτα Πράγας ή Τράμπζονσπορ βρεθεί στον δρόμο της. Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε στη Ρουμανία, επικράτησε 2-0 κι έδειξε πως είναι μια κλάση πάνω από τους αντιπάλους της. Κόντρα στη ρουμανική Κραϊόβα η ΑΕΚ θα επιχειρήσει στο κεκλεισμένων των θυρών Ολυμπιακό Στάδιο να τσεκάρει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τρίτη συνεχόμενη φορά (Μπριζ, Βίντι και Τράμπζονσπορ ή Σπάρτα Πράγας), αλλά και να πάρει την πρόκριση με δύο νίκες στο ζευγάρι για 14η συνολικά φορά στην ευρωπαϊκή της ιστορία (σε 108 διπλές αναμετρήσεις!) και για πρώτη μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια! Ο Καρντόσο αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με ένα 4-2-3-1 με τους Μπάρκα, Χουλτ, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνα (ή Οικονόμου), Σιμόες, Σιμάο, Ζεράλντες, Βέρντε, Μάνταλο, Λιβάια (ή Κλωναρίδη).

 

Κραϊόβα, η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League

Η Κραϊόβα μπορεί να πήρε την επεισοδιακή πρόκριση κόντρα στη Χόνβεντ, ωστόσο απέναντι στην ΑΕΚ δεν έδειξε κάτι εντυπωσιακό. Η Κραϊόβα μόλις πέρυσι, το 2018 κατέκτησε το Κύπελλο Ρουμανίας, το πρώτο της μετά την τελευταία της μετονομασία (FC U Craiova μέχρι το 2013), ενώ την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση κερδίζοντας σχετικά άνετα το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στην Ευρώπη άρχισε από τον πρώτο προκριματικό γύρο όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαμπάιγ, ομάδας από το Αζερμπαϊτζάν, με δύο νίκες (3-2, 3-2). Η καλύτερή της παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν τη σεζόν 1982-83 όταν και έφτασε στα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου UEFA. Τις δύο προηγούμενες σεζόν αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο, στον οποίο και βρέθηκε απευθείας, από Μίλαν και Λειψία αντίστοιχα ενώ η αμέσως προηγούμενη της ευρωπαϊκή παρουσία ήταν το μακρινό 1991.

Στο πρωτάθλημα μπήκε δυναμικά, στις τρεις πρώτες στροφές μέτρησε ισάριθμες νίκες, ωστόσο στη συνέχεια υπέστη δυο σερί ήττες. Συνολικά έχει τέσσερα πρωταθλήματα Ρουμανίας (1974, 1980, 1981, 1991), κι έξι Κύπελλα (1977, 1978, 1981, 1983, 1991, 1993, 2018). Ηγέτες της, ο εξτρέμ Κρίστιαν Μπαρμπούτ και ο επιθετικός Μιχάι Ρόμαν. Έχει ένα γήπεδο-στολίδι. Αγωνίζεται στο «Σταντιονούλ Ιον Ομπλεμένκο» που έχει χωρητικότητα 31.000 θέσεις. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζει αν θα υποδεχθεί την ΑΕΚ με κόσμο ή όχι…

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X