Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κοπεγχάγη: Ολα για τα ημιτελικά του Europa League!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη: Ολα για τα ημιτελικά του Europa League!

Εναρξη: 22.00, 10/08/2020
Γήπεδο: RheinEnergieStadion (Köln)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μπροστά της την ευκαιρία να φτάσει στα ημιτελικά του Europa League και ετοιμάζεται να παίξει με την Κοπεγχάγη στην Κολωνία το βράδυ της Δευτέρας. Οι Κόκκινοι Διάβολοι πέρασαν το εμπόδιο της αυστριακής ΛΑΣΚ Λίντσερ με σύνολο 7-1 και θέλουν να πάνε μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Η ομάδα του Σόλσκιερ εφόσον τα καταφέρει θα είναι μόλις η 2η φορά της σε ευρωπαϊκά ημιτελικά μετά την αποχώρηση του Φέργκιουσον το 2013. Η τελευταία τους φορά ήταν το 2017 με τον Μουρίνιο που πήγαν τελικό και πήραν το τρόπαιο.

Εντυπωσιακή με Φερνάντες η Μάντσεστερ

Η Μάντσεστερ μπορεί να δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα όμως ο πρώην στράικερ της ομάδας κατάφερε να τη βάλει στον σωστό ρυθμό. Μετά το 6-1 με την Τρανμίρ στο Κύπελλο Αγγλίας στις 26 Γενάρη η Γιουνάτεντ έχασε χάσει μόνο ένα ματς από τα είκοσι τρία που έχει δώσει. Αυτό με την Τσέλσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στην διάρκεια αυτής της πορείας παίκτες όπως οι Μπρούνο Φερνάντες, Γκρίνγουντ, Μαρσιάλ και Ράσφορντ έχουν εξελιχθεί και προσφέρει πολλά. Στο διάστημα αυτό η ομάδα έχει δεχθεί 13 μόνο γκολ σε 23 αναμετρήσεις.

Η Κοπεγχάγη από την άλλη έχει μόνο μία νίκη στα τελευταία δέκα ματς που έχει δώσει με αγγλικές ομάδες. Επίσης δεν έχει σκοράρει στα τελευταία 4 ματς με αντίπαλο από την Αγγλία.

Η ΛΑΣΚ σκόραρε πρώτη στο θέατρο των Ονείρων απέναντι στην Γιουνάιτεντ αλλά δεν είχε ποτέ τύχη για να μπορέσει να καλύψει ή να σβήσει ένα ντεσαβαντάζ πέντε γκολ. Η αυστριακή ομάδα ήταν πολύ κατώτερη όμως τώρα η ομάδα του Σόλσκιερ θα μπει σε διαδικασία νοκ άουτ αγώνων.

Ο αγώνας της Δευτέρας θα γίνει στην Κολωνία και η Μάντσεστερ δεν έχει περιθώρια. Το ίδιο ισχύει και για την Κοπεγχάγη όμως η Γιουνάϊτεντ έχει πολύ πιο ισχυρή επίθεση. Η ομάδα του Σόλσκιερ έχει τους τοπ σκόρερς στην διοργάνωση φέτος με 23 γκολ και έχουν τις περισσότερες φάσεις και ευκαιρίες προς το τέρμα με 55.

Η ομάδα του Στάλε Σολμπάκεν έδειξε καλή εικόνα με την Μπασακσεχίρ, αλλά εδώ είναι διαφορετικό το επίπεδο. Η Γιουνάιτεντ δεν παραβλέπει την πιθανότητα να βρει την ομάδα της Γουλβς στα ημιτελικά. Εφόσον βέβαια η Γουλβς περάσει και αυτή.

Ο Σόλσκιερ θα κατεβάσει την καλύτερη δυνατή 11άδα του. Παλαιότερα είχε ξεκινήσει σχήμα με Ιγκάλο, Λίνγκαρντ και Μάτα. Ο ανταγωνισμός για το αρχικό σχήμα είναι πολύ σκληρός.

Ο Μάτα έχει συμμετοχή σε επτά γκολ σε εννιά συμμετοχές του στο Europa και είναι παίκτης που βγάζει πολύ καλή εικόνα. Η πίεση έχει φύγει από την Γιουνάιτεντ έχοντας πάρει… εισιτήριο για το Champions League της νέας σεζόν χάρις στην τρίτη θέση στην κατάταξη στην Premier.

Για την Κοπεγχάγη θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός προημιτελικός της και η πίεση σίγουρα θα παίξει ρόλο. Δεν υπάρχει πάντως άγχος, πίεση και είναι έτοιμη για την υπέρβαση.

Η Μάντσεστερ έχει δείξει το τι μπορεί να κάνει ευρωπαϊκά ενώ έχει βάλει 17 γκολ στα τελευταία της πέντε ματς εκτός των αγγλικών συνόρων.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη, οι αριθμοί του ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Κοπεγχάγη έχουν συναντηθεί μόνο δύο φορές μέχρι στιγμής, και τα δύο στο Champions League 2006-07. Οι «Κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν 3-0 στο Old Trafford και ηττήθηκαν 1-0 στην Κοπεγχάγη.

Η Κοπεγχάγη έχει κερδίσει μόνο έναν από τους 10 προηγούμενους ευρωπαϊκούς αγώνες εναντίον Αγγλικών ομάδων, αυτόν εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Νοέμβριο του 2006. Οι Δανοί δεν βρήκαν επίσης δίχτυα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με αγλλικούς συλλόγους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κυνηγά τον δεύτερο ευρωπαϊκό ημιτελικό από τότε που ο Άλεξ Φέργκιουσον αποσύρθηκε το 2013, αφού κέρδισε το Europa League το 2016/17, υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Κοπεγχάγη παίζει έναν ευρωπαϊκό προημιτελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της και είναι η πρώτη ομάδα της Δανίας που πέρασε σε αυτή τη φάση έπειτ τη Μπρόντμπι τη σεζόν 1996-97.

Ο Χουάν Μάτα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμμετείχε σε επτά γκολ (δύο γκολ, πέντε ασίστ) σε εννέα παιχνίδια στο Europa League.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X