Μέσι, Ρονάλντο ή... άλλος; Επίλεξε τον κορυφαίο φορ της LaLiga! (Poll)

Μέσι, Ρονάλντο ή… άλλος; Επίλεξε τον κορυφαίο φορ της LaLiga! (Poll)

LaLiga, ένα πρωτάθλημα γεμάτo σταρ! Η ισπανική Λίγκα κατάφερε να φιλοξενήσει τους κορυφαίους επιθετικούς που είδαν τα μάτια μας και να μας προσφέρει γκολ που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ούγκο Σάντσες, Ραούλ, Βίγια, Ρονάλντο, Μέσι και Κριστιάνο έβαλαν τη σφραγίδα τους κι έδωσαν τις δικές τους μεγάλες παραστάσεις. Ποιος είναι όμως ο κορυφαίος; 

Σούπερ αποδόσεις στη LaLiga! | 21+

Λιονέλ Μέσι (2004-21 / 474 γκολ)

Ο κορυφαίος ξένος που πέρασε από τη LaLiga, ο παίκτης που έγινε συνώνυμο με τα γκολ, τη μαγεία. Σε 17 χρόνια παρουσίας στην Ισπανία, ο Λιονέλ Μέσι χάρισε κούπες, μεγάλες παραστάσεις και πολλά τέρματα. Ο «μάγος», της Μπαρτσελόνα ξεγέλασε και τον χρόνο παρουσιάζοντας ολοένα και καλύτερο πρόσωπο. Οι απαιτήσεις, οι προσδοκίες, το βάρος του περιβραχιόνιου δεν τον λύγισαν, ο Αργεντινός έμεινε προσηλωμένος στο να κάνει αυτό που ξέρει όσο κανείς, να παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Το συγκλονιστικό είναι πως το πρώτο του γκολ με τη Μπαρτσελόνα ήρθε την Πρωτομαγιά του 2005 και το 600ο 14 χρόνια μετά, όταν και συμπλήρωνε 100 ματς ως αρχηγός των Καταλανών. Να κατακτήσει τη LaLiga η Μπαρτσελόνα προσφέρεται στο 2.35

Η ιαχή «Μέεεεσι, Μέεεεεσι» σκέπαζε διαρκώς τη Βαρκελώνη και η LaLiga εκτοξεύθηκε χάρη στις στιγμές μαγείας του! Με τους Καταλανούς κατέκτησε 10 πρωταθλήματα, ενώ πέντε φορές πήρε τον τίτλο του κορυφαίου στην Ισπανία. Αλλωστε, με 474 τέρματα σε 520 ματς κατάφερνε να στρέψει πάνω του όλα τα φώτα της διοργάνωσης. Oκτώ φορές αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και ποτέ δεν πέτυχε λιγότερα από 33 γκολ. Οι τεράστιες εμφανίσεις του στη LaLiga τον βοήθησαν να κατακτήσει επτά Χρυσές Μπάλες.

Κριστιάνο Ρονάλντο (2009–2018 / 311 γκολ)

Τα έχει πάρει σχεδόν όλα στην καριέρα του! Μια μαγική αρχή με τη Σπόρτινγκ (5 γκολ σε 31 ματς) ήταν το διαβατήριο για τον παράδεισο! Εξι υπέροχα χρόνια στο Ολντ Τράφορντ, όπου βρήκε 118 φορές δίχτυα. Αλλωστε, αυτά τα τέρματα, αλλά και οι μαγικές εμφανίσεις ήταν η αιτία για τη μεταγραφή – σοκ αξίας 80 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Πορτογάλος έγινε… Βασιλιάς της Ευρώπης, αφού κατέκτησε τα πάντα. O «θόρυβος» που έκανε στη LaLiga ήταν εκκωφαντικός και οι «μάχες» του με τον Μέσι έκαναν πιο λαμπερό το ισπανικό πρωτάθλημα. Δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 311 γκολ σε 292 ματς, έχοντας όμως τη μεγαλύτερη συχνότητα (1.07 γκολ / ανα ματς). Να κατακτήσει το τρεμπλ η Ρεάλ Μαδρίτης τιμάται στο 41.00

Κατέκτησε δυο φορές το πρωτάθλημα, ενώ μια φορά αναδείχθηκε κορυφαίος της Λίγκας. Όταν τον Ιούλιο του 2018 ανακοινώθηκε ότι ο Ρονάλντο φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Γιουβέντους, η LaLiga έχασε τη λάμψη της. Ωστόσο, για τους αντιπάλους της Ρεάλ ήταν μια ανακούφιση. Ο Ρονάλντο σκόραρε 27 φορές εναντίον της Σεβίλλης σε 18 παιχνίδια. Ο CR7 δεν πλήγωσε μόνο τους Σεβιλιάνους. Η Ατλέτικο Μαδρίτης (25), η Χετάφε (23), η Θέλτα Βίγκο και η Μπαρτσελόνα (20) είδαν τον Πορτογάλο να πανηγυρίζει εις βάρος τους.

Ούγκο Σάντσες (1981-94 / 234 γκολ)

Ένας απίθανος παίκτης, ένας ποδοσφαιριστής που το Youtube θα τον λάτρευε. Ο «Hugol» έδωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης πολλά γκολ, αλλά και μεγαλύτερη λάμψη. Ανάμεσα στις σεζόν 1984-85 και 1989-90 δεν σκόραρε ποτέ λιγότερα από 22 γκολ σε μία χρονιά, κερδίζοντας πέντε πρωταθλήματα. Τα στατιστικά του είναι φανταστικά, αριθμοί που πλησιάζουν τις εξωπραγματικές επιδόσεις των Μέσι και Ρονάλντο. Τα video του εντυπωσιακά κι εκεί καταλαβαίνεις το μέγεθος της αξίας του. Τρομερή τεχνική κατάρτιση, η οποία και αποτυπώνεται σε ένα από τα διασημότερα τέρματα στη LaLiga, με το ανάποδο ψαλίδι στο παιχνίδι της Ρεάλ με την Λογρονές τον Απρίλιο του 1988.

Ο τότε τεχνικός της Ρεάλ, Λιο Μπενάκερ είχε πει: «Όταν κάποιος πετυχαίνει ένα γκολ σαν κι αυτό, το παιχνίδι θα έπρεπε να διακόπτεται και να προσφέρεται από ένα ποτήρι σαμπάνια στους 80.000 οπαδούς, που το είδαν». Έγινε γνωστό στην Ισπανία ως «Señor Gol» (μεγάλο γκολ). Πέντε φορές πρώτος σκόρερ στην Ισπανία και ανήκει στο κλειστό κλαμπ παικτών με ανάλογους αριθμούς. Hugol» Σάντσες, ένας μεγάλος σκόρερ, ένας σκόρερ μεγάλων γκολ.

Ραούλ (1994-2010/ 228 γκολ)

Από τα 17 του, όταν βρέθηκε ξαφνικά βασικός στη «Βασίλισσα», κατάφερε να γίνει ο πιο λατρεμένος όλων των εποχών για τους Μαδριλένους, αφήνοντας πίσω του και τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Πρώτος σε συμμετοχές (741), πίσω μόνο από Κριστιάνο Ρονάλντο σε γκολ (323) υπήρξε κορυφαίος σε αυτές τις κατηγορίες για τον σύλλογο. Από τα καλύτερα τελειώματα που έχουμε συναντήσει σε ποδοσφαιριστή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ήταν πάντα στη σωστή θέση να σκοράρει και όχι από… τύχη. Κατέκτησε τρία Champions League (1998, 2000, 2002), ενώ πήρε έξι πρωταθλήματα (1995, 1997, 2001, 2003, 2007, 2008), τέσσερα Σούπερ Καπ, ένα ακόμα Ευρώπης και δύο Διηπειρωτικά. Ο Ραούλ έχει το ρεκόρ ως MVP της La Liga με πέντε βραβεύσεις, ενώ αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ (1999 – 25 γκολ, 2001 – 24 γκολ).

Οι αποδόσεις της LaLiga είναι στην bwin! | 21+

Καρίμ Μπενζεμά (2009- / 219 γκολ)

«Αυτό για μένα είναι το ποδόσφαιρο. Ξέρετε αυτό που δοκιμάζεις πράγματα και σου βγαίνουν». Ο Καρίμ Μπενζεμά έμαθε να δοκιμάζει τα πάντα, έκανε υπομονή, δεν παραπονέθηκε ποτέ και η μοίρα αποδείχθηκε γενναιόδωρη μαζί του. Το Νο 9 της με την απαιτούμενη επιθετική ευφυΐα κάνει θραύση και το Μπερναμπέου υποκλίνεται στο ταλέντο του. Ακόμα και στις μέρες του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μπερναμπέου δεν υπήρχε παίκτης με τέτοια επίδραση και κυριαρχία στο επιθετικό παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης σε πορεία πρωταθλητισμού. Ο Μπενζεμά εξελίχθηκε στον απόλυτο ηγέτη της ομάδας. Το καλοκαίρι του 2018 ο Ζιντάν αποχώρησε, ο Ρονάλντο προτίμησε τη Γιουβέντους αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην επίθεση της Ρεάλ.

Ο Μπενζεμά έχοντας σκοράρει τέσσερις φορές στα πρώτα τρία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα το 2018-2019 είχε τονίσει πως είναι έτοιμος να αντέξει το βάρος, αλλά και να σκοράρει πιο τακτικά. Με τον Πορτογάλο έπαιζε σαν δεύτερος κυνηγός. Μόλις αποχώρησε ήταν ο βασικός επιθετικός. Ηταν η ευκαιρία του, ήταν το ραντεβού με το πεπρωμένο. Τέσσερα πρωταθλήματα, πέντε Champions League και συνολικά 219 τέρματα στη LaLiga τον κάνουν έναν εκ των κορυφαίων φορ. Ο Γάλλος είναι «Βασιλιάς» στη Μαδρίτη, δε χάνει τη θέση του βασικού και θα συνεχίσει να προκαλεί… τρόμο στις αντίπαλες εστίες.

Νέα ειδικά στοιχήματα κάθε μέρα | 21+

Κίνι (1967-1987 / 219 γκολ)

Ενας βαρύς σέντερ φορ, ένας απίθανος κεφαλοσφαιριστής και φουλ αποτελεσματικός μέσα στο κουτί (219 γκολ πρωταθλήματος), έγραψε ιστορία στα καλύτερα χρόνια της Σπόρτινγκ Χιχόν, αλλά και με τη Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός αναδείχθηκε πέντε φορές πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Primera (1974 20 γκολ, 1976 18 γκολ, 1980 24 γκολ, 1981 20 γκολ, 1982 26 γκολ), τις τρεις πρώτες ως παίκτης της Χιχόν! Με τη Μπάρτσα πήρε το UEFA (1982) και το 1983 το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ (1983), ενώ το 1979 ψηφίστηκε κορυφαίος Ισπανός. Να κατακτήσει το τρεμπλ η Μπαρτσελόνα τιμάται στο 81.00

Νταβίδ Βίγια (2003-14 / 185 γκολ)

Ταχύτατος στο ξεπέταγμα, ντριμπλέρ σε μικρό χώρο, αλλά και δημιουργός εντός και εκτός περιοχής, ο Βίγια μπορούσε να σκοράρει από το πουθενά. Σούπερ σκόρερ, αλλά και εξαιρετικός πασέρ. Στην καριέρα του έχει πετύχει 381 γκολ και γενικότερα είχε τον τρόπο να κάνει το δύσκολο να φαίνεται εύκολο, αν και ποτέ του δεν πήρε το Χρυσό παπούτσι στην Primera. Κατέκτησε Κύπελλο και Σούπερ Καπ με τη Σαραγόσα, Κύπελλο με τη Βαλένθια και έγινε η 2η ακριβότερη μεταγραφή Ισπανού επιθετικού, καθώς μετακόμισε στη Μπαρτσελόνα, για να σηκώσει τα πάντα. Champions League, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Μουντιάλ Συλλόγων (2011), δύο πρωταθλήματα (2009, 2011), ισάριθμα Σούπερ Καπ κι ένα Κύπελλο. Το απίστευτο όμως είναι ότι πήρε τη La Liga με την Ατλέτικο (2014). Κορυφαίος Ισπανός γενικά το 2006 και τέσσερις φορές καλύτερος φορ της Ιβηρικής, έκανε μοναδικά πράγματα με την Εθνική.

Λουίς Σουάρες (2014–2022 / 179 γκολ)

Μια τεράστια μπαλαδόφατσα, αποτέλεσε μέρος της κορυφαίας τριπλέτας της LaLiga και βοήθησε τη Μπαρτσελόνα να σαρώσει τα πάντα στην Ισπανία. Συγκαταλέγεται στις μεγάλες μεταγραφές των Μπλαουγκράνα, αφού με τη φανέλα τους κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα κι ένα Champions League. Τρομερός μέσα στο κουτί, εξαιρετικός χωρίς τη μπάλα, ήξερε να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Ο καλύτερος φίλος του Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, μιας και βοήθησε με τον τρόπο του στην εκτόξευση του Αργεντινού. Εφυγε πικραμένος από τη Μπάρτσα, μα χορτασμένος από γκολ (πρώτος σκόρερ τη σεζόν 2015-16). Ο Ουρουγουανός πήρε κούπα και στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα 179 του τέρματα αποτυπώνουν την τεράστια απήχηση που είχε στη LaLiga.

Σαμουέλ Ετό (2000-09 / 162 γκολ)

Εβαλε τη δική του σφραγίδα στην Ισπανία και βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων φορ που πέρασαν από τη LaLiga. Aρχισε απ’ τη Ρεάλ, έφτασε στη Μαγιόρκα για να δείξει την αξία του και μετά στη Μπαρτσελόνα για να φανεί πως είναι «φτιαγμένος» για μεγαλεία. Κι αν με τους «μερέγχες» δεν κατάφερε πολλά, οι τρεις συμμετοχές του αρκούσαν για να μπει στην ιδιαίτερη λίστα που φιλοξενεί παίκτες που έπαιξαν τόσο για τους Μαδριλένους, όσο και για τη Μπαρτσελόνα.

Το 2004 ο Ετό λατρευόταν σαν θεός στη Μαγιόρκα, έχοντας ήδη γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου! Η μεταγραφή του Ετό στους Μπλαουγκράνα κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ήταν, καθώς λόγο ήθελε να έχει και η Ρεάλ Μαδρίτης! Τα χρήματα έφεραν το deal και στη Βαρκελώνη ο Καμερουνέζος εκτοξεύθηκε. Δυο διαδοχικές χρονιές πρώτος σκόρερ, δυο Champions League, πολλά βραβεία και ο Ετό με 162 γκολ είναι στη λίστα με τους μεγάλους σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ρονάλντο (1996-97, 2002-07 / 116 γκολ)

«Αν είχε μείνει υγιής, σήμερα όλοι θα τον βάζατε δίπλα στον Πελέ και τον Μαραντόνα…» είχε τονίσει ο τεράστιος Ζιντάν για τον Ρονάλντο! Επιθετικός… φαινόμενο που μάγεψε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε δαπανώντας 15 εκατ. και ο ίδιος την αποζημίωσε με 47 γκολ σε 49 ματς. Ετσι πήρε και το παρατσούκλι «Φαινόμενο». Ενα μαγικό γκολ κόντρα στην Κομποστέλα «ανάγκασε» τη Nike να το κάνει διαφημιστικό και το… σλόγκαν θα τον συνόδευε για πάντα «Σκέψου να ζητούσες από τον Θεό να σε κάνει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον Πλανήτη και ο Θεός να άκουγε».

Σε ηλικία 20 ετών και 273 ημερών ο Ρονάλντο τελειώνει τη σεζόν με 34 γκολ στο πρωτάθλημα, ο νεότερος που πέτυχε κάτι τέτοιο. «Μόνο όταν δεν αγωνίζεται ο Ρονάλντο δεν είναι επικίνδυνος» είχε τονίσει ο προπονητής της Οβιέδο, Χουάνμα Λίγιο, με τον Βραζιλιάνο να σηκώνει κύπελλο, Κυπελλούχων με τη Μπαρτσελόνα, να σκοράρει σε 10 διαδοχικά ματς και να παίρνει το 1997 την Χρυσή Μπάλα! Ιντερ, σοβαροί τραυματισμοί και στη συνέχεια… Ρεάλ. Στη Μαδρίτη έμεινε πέντε χρόνια και βοήθησε την ομάδα στην κατάκτηση δυο πρωταθλημάτων, πετυχαίνοντας 83 γκολ σε 127 εμφανίσεις του στη LaLiga. Ενας από τους μεγαλύτερους φορ που πέρασαν από τα ισπανικά γήπεδα, ένας από τους παίκτες που έβαλαν για πάντα τη σφραγίδα τους.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X