Ροναλντίνιο, ο βασιλιάς showman

Ροναλντίνιο, ο βασιλιάς showman

Eπαιξε με τον δικό του τρόπο, ελεύθερα, ονειρεύτηκε, αποθεώθηκε. Ηταν χαρούμενος με μία μπάλα στα πόδια! Ροναλντίνιο, παραμένεις ο βασιλιάς showman!

Η 17η Ιουλίου του 1994 είναι μία μέρα που όλοι οι Βραζιλιάνοι θα θυμούνται. Εκείνη τη μέρα o Ροναλντίνιο ταξίδευε με την Γκρέμιο για ένα ματς στο Μπέλο Οριζόντε, ενώ η Σελεσάο είχε ραντεβού με την ιστορία. Η τηλεόραση έδειχνε τον τελικό με την Ιταλία. Ναι, η Βραζιλία έπαιζε στον τελικό για πρώτη φορά έπειτα από 24 χρόνια. Η χώρα είχε παραλύσει…. Παντού στο Μπέλο Οριζόντε υπήρχε το κίτρινο και το πράσινο. Σε κάθε σημείο της πόλης μία τηλεόραση και κόσμος να αγωνιά. Ο Ροναλντίνιο στήθηκε στην τηλεόραση μαζί με τους συμπαίκτες του. Το ματς πάει στα πέναλτι. Ο Μπράνκο σκόραρε για την Βραζιλία, ο Ταφαρέλ έκανε την απόκρουση και ο Ντούνγκα σκόραρε. Ηταν η στιγμή που άλλαξε τη ζωή του!

Ποιες είναι όμως οι τρεις στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ;

Η αποθέωση στο Μπερναμπέου…

Ενας θρίαμβος των “μπλαουγκράνα” και μια ταπείνωση της “Βασίλισσας”. Οι Καταλανοί εξέθεσαν τους Μαδριλένους μπροστά στο κοινό τους και απέδειξαν ότι αυτοί ήταν οι εκφραστές του όμορφου ποδοσφαίρου.

Στις 19 Νοέμβρη του 2005 οι «μπλαουγκράνα» έφευγαν από τη Μαδρίτη με το επιβλητικό 3-0, όμως, μέσα στην απογοήτευσή τους οι φίλοι της «βασίλισσας» έδειξαν πως πάντοτε θα πρέπει να υπάρχει το σωστό αθλητικό πνεύμα…

Το τελευταίο γκολ των Καταλανών, με τον Ροναλντίνιο να διαλύει την άμυνα των «μερένχες» και με ωραίο πλασέ να νικάει τον Κασίγιας, έκανε μερίδα οπαδών της Ρεάλ να σηκωθεί από τη θέση του και να τον χειροκροτήσει.

Αποθέωση από αντίπαλο. Σε «αιώνιο» ντέρμπι. Σε τέτοιο ματς που μέχρι και οι ποδοσφαιριστές, με την ένταση που έχουν, βάζουν πάνω απ’ όλα το χρώμα και το έμβλημα της φανέλας.

Σε τέτοιο ματς, οι αντίπαλοι οπαδοί αναγνώρισαν τον νικητή και το ωραίο ποδόσφαιρο. Αναγνώρισαν πως θα πρέπει να είναι ευγνώμονες που είδαν από κοντά την παράσταση του «Ρόνι»!

Οταν ο Σίμαν… κρέμασε τα γάντια του

Πέρασαν 18 χρόνια απ’ το αξέχαστο φάουλ του Ροναλντίνιο στον προημιτελικό του Μουντιάλ 2002 και την πρόκριση της Βραζιλίας επί της Αγγλίας με 2-1.

Πρόκειται για μια κλασική «στιγμή Μουντιάλ». Μέσα στην υπέροχη Βραζιλία που εμφανίστηκε στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ανάμεσα στα γκολ του Ρονάλντο, τις επικές εμφανίσεις του Ριβάλντο, τη «σκληράδα» του Λούσιο και του Ρομπέρτο Κάρλος και όλη την αρτιότητα εκείνης της «έκδοσης» της σελεσάο, υπήρχε χώρος και για έναν αληθινό αρτίστα της μπάλας…

Ο Ροναλντίνιο έπαιζε ακόμα στην Παρί Σεν Ζερμέν, μακριά απ’ τη «λάμψη» της Μπαρτσελόνα και του Τσάμπιονς Λιγκ. Όποιος τον έβλεπε όμως, καταλάβαινε ότι πρόκειται για κάτι «εξωτικό», που μπορεί να διατηρήσει την ίδια αλεγκρία και στο υψηλότερο επίπεδο. Η Αγγλία πήρε μια «γερή» δόση απ’ την τέχνη του, σε μια απ’ τις πιο δύσκολες στιγμές για τον Ντέιβιντ Σίμαν στην παρουσία του στα γήπεδα.

O Όουεν είχε βάλει μπροστά τα «λιοντάρια» στο σκορ απ’ το 25’, όμως ο Ριβάλντο είχε ισοφαρίσει για τη σελεσάο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Τη διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες έμελλε να την κάνει μια στιγμή μαγείας…

Σχεδόν απ’ τα 30 μέτρα ο Ροναλντίνιο πήρε φόρα και έστειλε τη μπάλα στο «Γ» του Σίμαν, με μια ασύλληπτη εκτέλεση, σε ένα άπιαστο χτύπημα. Οι πανηγυρισμοί του «Ρόνι», το κλάμα του Άγγλου γκολκίπερ στο τέλος του αγώνα και η πρόκριση της Βραζιλίας στα ημιτελικά συμπληρώνουν το «κάδρο» της υπέροχης ανάμνησης…

Στα κορυφαία γκολ του Champions League

Τη σεζόν 2004-05 η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από τους Μπλε όμως το ποδόσφαιρο κέρδισε ένα από τα καλύτερα γκολ όλων των εποχών από τον Ροναλντίνιο. Ηταν 8 Μαρτίου 2005 όταν η Μπαρτσελόνα ήρθε αντιμέτωπη με την Τσέλσι, για το Champions League. Οι Λονδρέζοι είχαν επικρατήσει με 4-2, ωστόσο το γκολ του «Ρόνι» ήταν ένα από τα γκολ που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στις μνήμες μας.
Ο Βραζιλιάνος κοντρόλαρε την μπάλα, έκανε τις προσποιήσεις και στη συνέχεια εξαπέλυσε ένα καλοζυγισμένο σουτ. Ο Πιτερ Τσεχ ανήμπορος να αντιδράσει, έμεινε «άγαλμα» κοιτάζοντας την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Το σουτ του Ροναλντίνιο δεν είχε αρκετή ταχύτητα. Η τεχνική όμως με την οποία σούταρε άφησε άφωνο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X