Euro 2020: Οι... νικητές και οι χαμένοι της αναβολής!

Euro 2020: Οι… νικητές και οι χαμένοι της αναβολής!

Για αρκετές εβδομάδες είναι ξεκάθαρο πως με την έξαρση του κορονοϊού και την πανδημία το να γίνει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν ίσως το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε ή θα ήθελε να γίνει ο κόσμος. Η UEFA δεν έμεινε αμέτοχη στην εφιαλτική εξάπλωση κι έστειλε το σωστό μήνυμα σε όλον τον κόσμο! Ετσι, κρατάει το ποδόσφαιρο στο επίκεντρο υπό την έννοια ότι δείχνει πως νοιάζεται πάνω από όλα για την υγεία. Και φυσικά όταν όλα αυτά έχουν περάσει, όταν με το καλό έχουμε ξεπεράσει το κορονοϊό το Euro 2021 θα είναι μία μεγάλη γιορτή!

Ποιοι  οι… νικητές και ποιοι οι χαμένοι του Euro που αναβλήθηκε;

Η Αγγλία ήταν πολύ πιθανό σε αυτή τη διοργάνωση να μην είχε στη σύνθεσή της, τους κορυφαίους επιθετικούς της, Χάρι Κέιν και Μάρκους Ράσφορντ. Για τα δεδομένα της ομάδας είναι δύο παίκτες που ενδεχόμενη απώλειά τους συνιστά πλήγμα. Οι Βρετανοί έχουν ανάγκη και τους δύο και τον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Έναν χρόνο μετά δεν θα υπάρχει το τωρινό άγχος να είναι και ο Κέιν απόλυτα έτοιμος. Υπάρχει πλέον χρόνος για να διεκδικήσει η Αγγλία με τον Κέιν τον τίτλο και να ελπίζει σε ευρωπαϊκό τρόπαιο στις 11 Ιουλίου του χρόνου τον Ιούλιο.

Το Euro εάν διεξαγόταν φέτος θα ήταν ίσως νωρίς για τα νεαρά… κανόνια της Ευρώπης! Το τι θα έκανε ο Χάλαντ και ο Όντεγκαρντ, σε μία τρομερή γενιά των Νορβηγών δεν θα το μάθουμε. Θα έχουν όμως και οι δύο την δυνατότητα να αποκτήσουν έξτρα εμπειρίες και να είναι πιο δυνατοί. Και άλλες ομάδες θα επωφεληθούν όμως το Κόσοβο με το αστέρι του, τον εξτρέμ Άρμπερ Ζενέλι, που θέλει να ξεπεράσει έναν τραυματισμό του.

Η ολλανδική σχολή και η Εθνική έχουν δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια, όμως παραδοσιακά είναι μία χώρα που βγάζει παίκτες. Με δεδομένο ότι οι Οράνιε θα έχουν άλλους 12 μήνες στην διάθεσή τους η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν θα μπορεί να είναι άκρως ανταγωνιστική για τον τίτλο του Euro. Έχουν ήδη τον κορυφαίο στόπερ του κόσμου, τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και παράλληλα οι χαρισματικοί Ντε Γιονγκ, Ντε Μπεεκ, Ντεπάι και Μάλεν θα έχουν τον χρόνο να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι και δεμένοι μεταξύ τους και ως ομάδα. Mάλιστα, ο Ντεπάι
υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, μένοντας εκτός δράσης για όλη την υπόλοιπη σεζόν και το πιο πιθανό σενάριο ήταν να μην ενισχύσει την Ολλανδία στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος…

Υπάρχουν και οι υπερφορτωμένοι παίκτες… Μπορεί αυτή η μετάθεση του Euro να βοηθάει έως ένα σημείο, όμως οι παίκτες των κορυφαίων πρωταθλημάτων θα επιβαρυνθούν πολύ. Ειδικά όταν θα έχουν το κλείσιμο της σεζόν αλλά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Champions League και Europa δηλαδή. Δύσκολα θα βρει κανείς προπονητή τοπ ομάδας σε τοπ πρωτάθλημα που θα είναι ευχαριστημένος με το πως θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα και το πόσο δύσκολο θα είναι να παραμείνουν σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας οι παίκτες του.

Υπάρχουν και οι χαμένοι… Το φετινό Ευρωπαϊκό έμοιαζε η τελευταία ευκαιρία της χρυσής γενιάς του Βελγίου να πάει το τρόπαιο στο… σπίτι της. Έναν χρόνο μετά πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει. Ο Εντέν Αζάρ θα είναι 30. Ο Ντε Μπρόινε σχεδόν το ίδιο. Οι Αλντεβάϊρελντ και Βίτσελ θα έχουν γίνει 32 και ο Βερτόνγκεν βετεράνος στα 34. Ακόμα και ο Τοργκάν Αζάρ και ο Ρομέλου Λουκάκου θα έχουν γίνει 28.

Θα μπορεί ο 36χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο να οδηγήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία να διατηρήσει τον τίτλο της; Για τον Ρονάλντο που έσπασε ρεκόρ σκοραρίσματος με τη Γιουβέντους φέτος θα ήταν ιδανικό να γινόταν φέτος η διοργάνωση. Θα είναι στο ίδιο επίπεδο του χρόνου; Ο Μόντριτς όντας μόλις επτά μήνες νεότερος από τον Ρονάλντο έχει παρόμοιο πρόβλημα. Ήταν εμβληματικός στο πως πήγε την Κροατία στον τελικό του Μουντιάλ. Θα μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο στο Ευρωπαϊκό του 2021;

Υπάρχει και το εξωαγωνιστικό, μιας και η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιρλανδίας έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός ελέγχου των οικονομικών της μες στον περασμένο χρόνο. Οπότε η ματαίωση των τεσσάρων αγώνων στο στάδιο Αβίβα στο Δουβλίνο δεν είναι καλό. Δεδομένα δεν θα μπορεί να περιμένει εάν η ομάδα του Μικ ΜακΆρθι πάρει την πρόκριση στους επόμενους μήνες μέσω των πλέι οφ. Επίσης ο ΜακΆρθι επρόκειτο την 1η Αυγούστου να αντικασταθεί από τον Στίβεν Κένι με βάση του πλάνου που είχε εκπονηθεί. Οι νεότερες εκτιμήσεις αναφέρουν πως η κατάσταση έχει γίνει περίπλοκη και στο θέμα αυτό.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X