Πορτογαλία - Λιθουανία: «Τελικός» για την ομάδα του Κριστιάνο!

Πορτογαλία – Λιθουανία: «Τελικός» για την ομάδα του Κριστιάνο!

Eναρξη: 21:45, 14/11/2019
Γήπεδο: Estádio Do Algarve

Η Πορτογαλία καλείται να αφήσει… μακριά τις περιπέτειες, αφού με δυο νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς θα βρεθεί στα τελικά του Euro 2020. 

Ο Κριστιάνο και το ρεκόρ του!
Η Πορτογαλία τα βρήκε δύσκολα, πολύ δύσκολα στην Ουκρανία, ηττήθηκε με 2-1 και μπήκε σε περιπέτειες! Οι Ουκρανοί πήραν πρωτιά πρόκρισης, ενώ οι Ιβηρες παρέμειναν στη 2η θέση, αλλά είδαν τους Σέρβους να είναι στον πόντο! «Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα δύο παιχνίδια μας, τα οποία είναι σαν τελικοί» τόνισε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είδε το σερί 13 νικηφόρων αγώνων να σπάει. Αλλωστε, πριν το παιχνίδι με την Ουκρανία, η Πορτογαλία δεν είχε ηττηθεί σε προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από το 2014 (10-2-0 έκτοτε). Ο CR7 στο Κίεβο έφτασε τα 700 συνολικά στην καριέρα του, όμως προέρχεται από διαδοχικά άσχημα παιχνίδια με τη Γιουβέντους. Πάντως, στο εκτός έδρας ματς με τη Λιθουανία ο Κριστιάνο είχε πετύχει καρέ τερμάτων στο 5-1. Ο σταρ της Γιούβε μετράει πλέον 95 γκολ σε 162 αγώνες με το εθνόσημο, ενώ κυνηγάει τα 109 γκολ του Ιρανού, Αλί Νταεΐ, που είναι και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία σε εθνικό επίπεδο. Οι Ιβηρες στα παιχνίδια με Λιθουανία και Λουξεμβούργο θα επιδιώξουν ισάριθμες νίκες για να πάρουν το 2ο εισιτήριο. Ωστόσο, στα εντός έδρας παιχνίδια για τα προκριματικά έχουν μια νίκη, αλλά και δυο ισοπαλίες.

Δεν πείθει η Λιθουανία
Ακόμα μια κακή εμφάνιση, ακόμα μια ήττα. Η Λιθουανία δεν έπεισε, ηττήθηκε 2-1 εντός από τους Σέρβους, με την άμυνά της να κάνει πολλά λάθη. Παραμένει με μόλις έναν πόντο μετά από επτά αγωνιστικές (0-1-6), είναι στον πάτο και δε δείχνει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Η τελευταία νίκη της σε επίσημο παιχνίδι… χάνεται τον Οκτώβριο του 2016 κι από τότε μετρά 0-2-11! Εξάλλου, δεν έχει νίκη με τον ομοσπονδιακό Ουρμπόνας, που ανέλαβε τον Μάρτιο (δυο ισοπαλίες σε πέντε ματς).

Πορτογαλία – Λιθουανία, η παράδοση

Η Πορτογαλία καλείται να κάνει το δυο στα δυο για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2020, ωστόσο εντός στα τρία ματς έχει δυο ισοπαλίες. Ποια είναι όμως η παράδοση με τους Ουκρανούς; Τρία παιχνίδια έχουν δώσει οι δυο ομάδες, με τους Ιβηρες να έχουν το απόλυτο νικών.

10/09/19 Πρ. Euro Λιθουανία – Πορτογαλία 1-5
05/06/04 Φιλικό Πορτογαλία – Λιθουανία 4-1
16/08/00 Φιλικό Πορτογαλία – Λιθουανία 5-1

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στα Προκριματικά Euro 2020 με 200+ ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X