Σαββατοκύριακο των ντέρμπι στην Ευρώπη!

Σαββατοκύριακο των ντέρμπι στην Ευρώπη!

Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου μας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, ματσάρες και ντέρμπι με φουλ πάθος. Από την Αγγλία στην Ισπανία και από την Ελλάδα στην Ιταλία, η Ευρώπη παίζει μπάλα και τα ραντεβού της είναι φουλ ελκυστικά.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι

Μόλις στην 6η στροφή της Premier League και οι δυο μεγάλοι διεκδικητές του τίτλου βρίσκονται αντιμέτωποι. Η Τσέλσι με φόρα από την περσινή σεζόν, έχει μπει δυνατά, παίρνει αυτό που θέλει και βρίσκεται στην κορυφή της Premier. Να κόψει πρώτη το νήμα του μαραθωνίου προσφέρεται στο 2.90. Οι Μπλε είναι αήττητοι, ενώ στο ντέρμπι με τη Σίτι έχει σύμμαχο την πρόσφατη παράδοση με τρεις νίκες. Βέβαια, κανένα από τα 12 τελευταία τους ματς στην Premier League δεν έληξε ισόπαλο, με τη Σίτι να κερδίζει τα επτά ματς. Στο -3 από την κορυφή οι «Πολίτες» που δεν πείθουν ακόμα με την εικόνα τους. Μάλιστα, ο Γκουαρδιόλα στην προπονητική του καριέρα του έχει χάσει περισσότερα παιχνίδια από την Τσέλσι από ό, τι έχει έναντι οποιουδήποτε άλλου αντιπάλου σε όλες τις διοργανώσεις (8 ήττες). Βέβαια, θα έχει… σύμμαχο τον Ντε Μπρόινε που έχει βρει δίχτυα στα τρία πιο πρόσφατα με την Τσέλσι. Να κατακτήσει τον τίτλο της Premier League η Σίτι τιμάται στο 2.75.

Άρσεναλ – Τότεναμ

Οι «Gunners» μπήκαν στη σεζόν με το χειρότερο τρόπο, τρεις διαδοχικές ήττες, κανένα γκολ και αρνητικό ρεκόρ στην PL. Ο Μικέλ Αρτέτα… φλέρταρε με την απόλυση, ωστόσο η Άρσεναλ έδειξε σημάδια ανάκαμψης, νίκησε Νόριτς, Μπέρνλι και πήρε ανάσα. Να τη δούμε να τερματίζει στην πρώτη εξάδα προσφέρεται στο 2.75. Λονδρέζικο ντέρμπι και η Αρσεναλ θέλει να πετύχει δεύτερη διαδοχική νίκη απέναντι στην Τότεναμ για το πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τη σεζόν 2013-14. Μπροστάρης ο Λακαζέτ που έχει συμμετοχή σε έξι γκολ στα οκτώ πιο πρόσφατα με τους Spurs. Η Τότεναμ άρχισε δυναμικά με τρεις σερί νίκες, αλλά οι δυο διαδοχικές ήττες την προσγείωσαν ανώμαλα. Το ανησυχητικό για τους Λονδρέζους είναι πως ο Χάρι Κέιν σε τέσσερα ματς δεν έχει βρει ακόμα δίχτυα. Πάντως είναι ο πρώτος τους σκόρερ με 11 τέρματα κόντρα στους Gunners. Να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Premier League τιμάται στο 13.00.

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ

Ποιος θα τη σταματήσει; Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με σπασμένα φρένα στη φετινή LaLiga και δείχνει πανέτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή της Ισπανίας. Επειτα από έξι στροφές μετρά μόλις μια απώλεια (3-3 με Λεβάντε) στο πρωτάθλημα, έχοντας παράλληλα εξαιρετικές εμφανίσεις. Τελευταία παράσταση αυτή κόντρα στη Μαγιόρκα την οποία και διέλυσε με 6-1. Η «Βασίλισσα» έχει βρει τον… βασιλιά της, με τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος είναι ό,τι πιο «καυτό» έχει υπάρξει στον 21ο αιώνα στην LaLiga σε επίπεδο συμμετοχής στα γκολ για την ομάδα του και άφησε έτσι τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι πίσω του σε ό,τι αφορά το σύνολο τερμάτων/ασίστ έπειτα από 6 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Ειδικότερα, έχει φτάσει στα 15 με 8 δικά του γκολ και 7 ασίστ, ξεπερνώντας τα 14 που είχε μετρήσει ο CR7. Νίκη της Ρεάλ στο ντέρμπι της Βιγιαρεάλ προσφέρεται στο 1.50.

Χρειάστηκε να φτάσει στο πέμπτο της ματς η Βιγιαρεάλ για να πετύχει την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα, διαλύοντας την Ελτσε με 4-1. Η κάτοχος του Europa League δε θέλει να χάσει την επαφή με την τετράδα και η καλή εμφάνιση στο Μπερναμπέου είναι μονόδρομος. Να σκοράρουν και οι δυο ομάδες στο Μπερναμπέου θα το βρούμε στο 1.75.

Λάτσιο – Ρόμα

Ωρα για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στη Serie A. Η Λάτσιο υποδέχεται τη Ρόμα και δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες. Εκτός από το γόητρο, οι τυπικά γηπεδούχοι θέλουν νίκη για να μη χάσουν την επαφή με την κορυφή. Μπορεί να μπήκαν ιδανικά με δυο σερί ήττες, ωστόσο η συνέχεια ήταν απογοητευτική, ήττα από τη Μίλαν και δυο ισοπαλίες που συνοδεύτηκαν από κακές εμφανίσεις. Η παράδοση πάντως είναι με το μέρος της Λάτσιο, αφού ως γηπεδούχος στα επτά τελευταία μετρά πέντε νίκες και μόλις μια ήττα. Θα καταφέρει ο Μαουρίτσιο Σάρι να «κλειδώσει» τον Μουρίνιο; Μέχρι την ήττα από τη Βερόνα, η Ρόμα έκανε Special ξεκίνημα με τρεις νίκες, ενώ και στην τελευταία στροφή επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών «Θέλουμε ακόμα αρκετή δουλειά» πρόσθεσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, η ομάδα του οποίου βρίσκεται μόλις στο -3 από την κορυφή της Serie A. Να συνεχίσει ο Special One με νίκες στο πρωτάθλημα τιμάται στο 2.55.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Μετά το Άρης – Παναθηναϊκός μεσοβδόμαδα, η Super League έχει νέα ματσάρα, ντέρμπι «δικεφάλων». Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ και ξέρει πως μια νέα ήττα θα τον φέρει πιο πίσω από την κορυφή. Αλλωστε, η ομάδα του Λουτσέσκου… απάντησε στο σοκ από τον ΠΑΣ με διαδοχικές εκτός έδρας νίκες με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Οι εμφανίσεις πάντως δεν είναι ακόμα πειστικές, ωστόσο η εξαιρετική εικόνα του Πασχαλάκη τον κρατάει ψηλά στη βαθμολογία. Σύμμαχος η παράδοση, αφού στα τρία τελευταία ντέρμπι σε όλες τις διοργανώσεις δεν έχει ήττα. Η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει δέσει ακόμα, αλλά το ξεκίνημα είναι πολύ καλό.

Αήττητη η Ένωση, δημιουργεί φάσεις, αλλά και δέχεται. Ο Μιλόγεβιτς έχει πολλούς νέους παίκτες στα χέρια του, το ρόστερ είναι ποιοτικό και στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς καλείται να αποδείξει πως κάτι άλλαξε τη φετινή σεζόν. Η τελευταία νίκη της στην Τούμπα ήταν τον Ιούλιο του 2020, όταν και επικράτησε 2-0. Να λήξει ισόπαλο το ντέρμπι της Τούμπας θα το βρούμε στο 3.20. 

Σχολιάστε

X