Μάντσεστερ Σίτι: Τα ρεκόρ της Πρωταθλήτριας!

Μάντσεστερ Σίτι: Τα ρεκόρ της Πρωταθλήτριας!

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μια απίστευτη σεζόν, επισκίασε τις εμφανίσεις των Reds, αφήνοντας τους για 29 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Αριθμοί και ρεκόρ των Πολιτών! 

«Είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα που κατακτήσαμε με τους συνεργάτες μου. Εχουμε κερδίσει στην Ισπανία τίτλους, στη Γερμανία, αλλά αυτό είναι το πιο δύσκολο. Αντιμετωπίσαμε τον πιο δυνατό αντίπαλο. Πέρσι, ανεβάσαμε τον πήχη με τους 100 βαθμούς. Πρέπει να ευχαριστήσω τη Λίβερπουλ γιατί μας βοήθησε να είμαστε καλύτεροι από την περασμένη σεζόν. Οι Reds έκαναν μια απίστευτη πορεία, αλλά εμείς ήμασταν λίγο καλύτεροι» τόνισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα αμέσως μετά την κατάκτηση του 26ου τίτλου του, που τον έφερε πάνω από Μουρίνιο, Χίτσφελντ και κάτω μόνο από Φέργκιουσον, Λομπανόφσκι! Τα ρεκόρ της Μάντσεστερ είναι πολλά και προκαλούν… ίλιγγο!

Ηταν ο 4ος τίτλος της Σίτι στην Premier League, μόνο η Γιουνάιτεντ με 13 και η Τσέλσι με 5 έχουν περισσότερους.

Η Σίτι είναι η πρώτη ομάδα που παρέμεινε στην κορυφή της Premier League μετά τη Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2008-09.

Οι Πολίτες ισοφάρισαν το δικό τους περσινό ρεκόρ με 32 νίκες σε μια σεζόν στη διοργάνωση. Θυμίζουμε, πως σημείωσαν 14 διαδοχικές μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Η Σίτι έφτασε τους 98 βαθμούς και μόνο αυτή έχει τους περισσότερους στο Νησί, 100 βαθμούς την περσινή χρονιά.

Ηταν η 8η φορά που ο τίτλος της Premier League κρίθηκε στο νήμα, με τη Σίτι να τον κερδίζει στις τρεις περιπτώσεις (2011-12, 2013-14 και 2018-19).

Η Μάντσεστερ κέρδισε κάθε αντίπαλό της αυτή τη σεζόν στην Premier League. Μόνο η Πρέστον έχει πετύχει κάτι ανάλογο στην ιστορία του 1ης κατηγορίας στο Νησί.

Η Σίτι άνοιξε το σκορ σε 34 αναμετρήσεις στην Premier League αυτή τη σεζόν, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Σέρχιο Αγουέρο συμπλήρωσε τα 150 γκολ με τη Σίτι στην Premier League αυτή τη σεζόν, μόλις ο τρίτος παίκτης που κάνει κάτι ανάλογο στη διοργάνωση μετά τους Ρούνεϊ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Ανρί (Αρσεναλ).

Ο Αργεντίνος σκόραρε 20+ στην Premier League για πέμπτη διαδοχική σεζόν κι έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που πετυχαίνει κάτι ανάλογο.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ συμμετείχε σε 27 γκολ (17 γκολ, 10 ασίστ) στη φετινή Premier League, περισσότερα από κάθε άλλον Αγγλο στη διοργάνωση.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!|21+

Ατελείωτο στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ με 200+ ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X