Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αδειάζει η κλεψύδρα για τον Σόλσκιερ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αδειάζει η κλεψύδρα για τον Σόλσκιερ!

Σαββατοκύριακο του…. χάους στην Premier League και όταν αυτές οι δυνάμεις απελευθερώνονται κανείς δεν μπορεί να τις συμμαζέψει. Συνέβησαν απίθανα πράγματα, η Τότεναμ διέλυσε με 6-1 τη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και θα μπορούσε να της βάλει περισσότερα, η Γουέστ Χαμ πέτυχε δεύτερη σερί νίκη και το πιο… τρομακτικό, η Άστον Βίλα συνέτριψε με 7-2 την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και είχε δοκάρι για 8ο γκολ! Ναι, η Premier League είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη και στη μέρα της κάθε ομάδα μπορεί να διαλύσει κάθε αντίπαλο. Σίγουρα, η κόπωση, η έλλειψη χρόνου προετοιμασίας και η απουσία φιλάθλων παίζουν το ρόλο τους, ωστόσο οι διασυρμοί των «Κόκκινων» ήταν στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες για πολλά χρόνια.

Δεν πείθει η Γιουνάιτεντ

Ωστόσο, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η ήττα της Γιουνάιτεντ δεν είναι… ίδια με αυτή της Λίβερπουλ. Οι «Reds» που παρουσιάστηκαν χωρίς τον εντυπωσιακό Άλισον, τον εξαιρετικό Μανέ και τον αρχηγό τους, Χέντερσον είχαν ένα πολύ άσχημο βράδυ, κατέρρευσαν αμυντικά και το κακό δεν άργησε να έρθει. Κι όπως έλεγε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον «Τέτοιες άσχημες ήττες θα έρθουν, στόχος να είναι μια βαριά ήττα και όχι αρκετές που θα έρθουν στο γκολ». Η Λίβερπουλ μετά την ήττα από τη Γουότφορντ πέρσι, ξύπνησε, αντέδρασε ιδανικά κι έφτασε πολύ εύκολα στον τίτλο.

Με τη Γιουνάιτεντ όμως τι γίνεται; Πέρσι, στο πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου έχανε 1-0 από τη Νιουκάστλ προβληματίζοντας με την κάκιστη εικόνα της. Παράλληλα, σημείωσε αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών έπειτα από οκτώ ματς. Εχει αλλάξει κάτι;

Ναι, η Μάντσεστερ είναι καλύτερη. Οι Μπρούνο και ο Ντόνι Φαν Ντε Μπεεκ είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, ακόμα και εάν ο Φερνάντες δεν είναι πάντα στο ίδιο επίπεδο. Η εξέλιξη του Γκρίνγουντ από την άλλη είναι ένας λόγος ενθουσιασμού. Ο αριστερός μπακ Άλεξ Τέλες έκλεισε από την Πόρτο, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η μεταγραφή του Καβάνι.

Είναι σαν να έχεις τον καλύτερο φάρο του κόσμου με τα πιο έντονα φώτα, αλλά να μην έχεις βράχο να τον τοποθετήσεις… Επίσης θέλεις και έναν σωστό φαροφύλακα. Η Γιουνάιτεντ είναι η 3η πιο πλούσια ομάδα στον κόσμο από πλευράς εσόδων. Ρεαλιστικά μπορούν να πληρώσουν όποιον θέλουν. Παρόλα αυτά προσέλαβαν έναν προπονητή που  21 χρόνια πριν είχε σκοράρει ένα σημαντικό γκολ για την ομάδα. Ο καλός χαρακτήρας του τον έκανε αρχικά υπηρεσιακό στη μετά Μουρίνιο εποχή και μετά ως μόνιμο χωρίς όμως να έχει δικαιολογήσει την παρουσία του στον πάγκο με βάση την εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας. Μπορεί να φτιάξει ένα σύνολο που να περιμένει τον αντίπαλο και να χτυπάει στην κόντρα και στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο δεν έχει δείξει ικανός να παρουσιάσει μία ομάδα με δομημένο δημιουργικό και επιθετικό πλάνο και με πρέσινγκ, στοιχεία απαραίτητα για την ποδοσφαιρική ελίτ.

Αδειάζει η κλεψύδρα για Σόλσκιερ

Δεν χρειάζεται να δει κανένας το βλέμμα και την απογοήτευση στα μάτια του Σόλσκιερ. Αλήθεια μετά την κακή εικόνα του στην Κάρντιφ γιατί να τον προσλάβει άλλη ομαδα της Premier; Η Γιουνάιτεντ τα βρήκε… σκούρα με Πάλας και με Μπράιτον και εκτέθηκε με την Τότεναμ του Μουρίνιο. Την περασμένη Κυριακή όμως η εμφάνισή της ήταν τόσο… θλιβερή όσο η ήττα από την Πάλας με 5-0 ένα απόγευμα του Δεκεμβρίου του 1972. Ένα ματς όπου όλη κακοδιαχείριση και η τοξικότητα του club βγήκαν στο χορτάρι. Μία άτολμη ομάδα, χωρίς διάθεση, πάθος ή πλάνο που στο τέλος ήταν τυχερή που δεν δέχθηκε και άλλα γκολ.

Στο α’ μέρος η Γιουνάιτεντ ήταν σαν… χαμένη. Σαν σε… λήθαργο. Στο β’ μέρος ήταν απαράδεκτη αγωνιστικά. Η κόκκινη στον Μαρσιάλ έκανε τα πράγματα χειρότερα ενώ υπήρχε η ενέργεια του Πογκμπά στον Χόιμπιεργκ και του Σο στον Λούκας Μόουρα. Ο Πογκμπά που έκανε και πέναλτι στο ματς πάνω στον Ντέιβις. Η Γιουνάιτεντ το χειρότερο που έκανε ήταν πως έδειξε αδιαφορία, αγωνιστική ανευθυνότητα και επιπολαιότητα, αλλά και σημάδια… διάλυσης. Όλα αυτά έρχονται από… πάνω. Ο Σόλσκιερ δεν είναι το μόνο πρόβλημα στον σύλλογο και σίγουρα όχι το πιο μεγάλο. Με αυτήν την εμφάνιση οι παίκτες έδειξαν ότι αψηφούν τη διοίκηση. Ο Μουρίνιο έχοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό των παικτών του διέλυσε και την Γιουνάιτεντ και τον Σόλσκιερ. Ο Ποκετίνο παραμένει εκεί έξω και διαθέσιμος. Αργά ή γρήγορα θα κλείσει σε έναν μεγάλο σύλλογο. Οι Παρί και Ρεάλ τον ήθελαν πριν την Γιουνάιτεντ. Η Σίτι τον είχε σκεφτεί ως αντι-Γκουαρδιόλα.

Αλλιώς εάν βαρεθεί να περιμένει έχει προτάσεις από Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα. Το να βρει τον κατάλληλο προπονητή η Γιουνάιτεντ είναι πολύ πιο σημαντικό από το να κλείνει άσχετα μεταγραφικά deals ακόμα και με παίκτες που είχαν μείνει χωρίς προσφορά από ομάδα ή ομάδες για εβδομάδες. Ότι έγινε στο Ολντ Τράφορντ φάνηκε χειρότερο από το Σέλχαστ Παρκ το 1972 και το Βίλα Παρκ το 2020. Η Γιουνάιτεντ έχει ταλέντο αλλά θέλει… αναμόρφωση και δυστυχώς για τον Σόλσκιερ αυτή η αναμόρφωση και η αλλαγή περιλαμβάνει και τον ίδιο. Θα καταφέρει ο Νορβηγός μετά την επιστροφή να παρουσιάσει ένα σύνολο ικανό να κάνει τη διαφορά; Η κλεψύδρα αδειάζει, ο χρόνος πιέζει και ο Σόλσκιερ πρέπει να βρει λύσεις!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X