Premier League 2020-21: Oι μεγάλες εκπλήξεις της σεζόν!

Premier League 2020-21: Oι μεγάλες εκπλήξεις της σεζόν!

Πώς βλέπετε τα αποτελέσματα που… σοκάρουν και εκπλήσσουν; Γιατί οι μεγάλες ομάδες δεν οδηγούν την κούρσα της Premier League; Ποιες είναι οι αιτίες; To φετινό πρωτάθλημα της PL είναι αρκετά συναρπαστικό, αλλά υπάρχουν και αποφάσεις που βάζουν σε σκέψεις…

Για πολλούς το VAR και η πανδημία έχουν παίξει ρόλο στο πρωτάθλημα. Η λύση για τους προπονητές είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο. Για ορισμένους η φουλ επίθεση αποδίδει. Ακόμα και ο Μουρίνιο αναγνωρίζεται περισσότερο για τις τακτικές του πλέον.

Η κόπωση παίζει τον δικό της σημαντικό ρόλο. Οι ομάδες που παίζουν και στην Ευρώπη έχουν μεγάλη πίεση και πολλά διαδοχικά παιχνίδια. Χάνουν σημαντικό μέρος της προετοιμασίας τους για τα εγχώρια ματς λόγω της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ήρθε και η έκρηξη των Γκουαρδιόλα, Κλοπ που ζητούν πέντε αλλαγές στα παιχνίδια τους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γουόκερ, παίζοντας με τη Λίβερπουλ, είχε πάνω από 21 ώρες ποδοσφαιρικής παρουσίας φέτος. Κουρασμένοι παίκτες όμως σημαίνει παραπάνω λάθη…

Κανείς δε λησμονεί το γεγονός πως οι παίκτες χάνουν την συγκέντρωσή τους διότι τους λείπει η πίεση της εξέδρας. Οι άδειες κερκίδες δεν βοηθούν ούτε τους προπονητές. Κάποιοι είναι καλύτεροι σε μη συνηθισμένες καταστάσεις αλλά άλλοι όχι.

Κατοχή μπάλας

Μεγαλύτερη

Μάντσεστερ Σίτι  62.1%

Λίβερπουλ 60.9%

Λιντς 59.7%

Τσέλσι 58.3%

Μπράιτον 55.6%

 

Μικρότερη

Γουέστ Μπρομ 40.4%

Νιουκάστλ 39.8%

Γουέστ Χαμ 39.7%

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 37.3%

Κρίσταλ Πάλας 35.9%

Είναι το πρόγραμμα βαρύ ή οι προπονητές πρέπει να κάνουν πιο καλή διαχείριση;

Η Premier League θα μπορούσε να έχει μια διαλλακτικότερη στάση προς τις ομάδες φέτος σε σχέση με τον προγραμματισμό. Υπάρχει τόση πολλή δράση που ξεχνάει κανείς εύκολα το τι είδε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Είναι δύσκολη η διαχείριση των ομάδων. Οι πέντε αλλαγές δεν βοηθούν πάντα, παρότι στις μεγάλες ομάδες μπορεί να υπάρχουν ακόμα και 25 καλοί παίκτες.

Βέβαια, ο προβληματισμός των προπονητών είναι σωστός. Η Premier μαζί με τους τηλεοπτικούς παροχους ίσως πρέπει να κάνουν αλλαγές στο πρόγραμμα. Αρκετοί προπονητές φοβούμενοι το αρνητικό αποτέλεσμα δεν κάνουν ροτέισον. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ που τραυματίστηκε στο Έτιχαντ είχε χάσει μόνο οκτώ λεπτά από τα τελευταία έξι ματς της ομάδας του. Υπάρχουν τρομερές και παράλογες απαιτήσεις από τους παίκτες. Υπάρχουν και άλλες διοργανώσεις συν την Ευρώπη, συν τα ματς των Εθνικών. Για πολλούς, η περίοδος της προετοιμασίας ήταν μικρή και ο χρόνος ξεκούρασης μικρότερος από ποτέ.

Επιτυχημένες επεμβάσεις

Περισσότερες

Εντουαρντ Μεντί (Τσέλσι) 85.7%

Καρλ Ντάρλοου (Νιουκάστλ) 74%

Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ) 71%

Εμιλιάνο Μαρτίνες (Άστον Βίλα) 71%

Αλφόνς Αρεολά (Φούλαμ) 70.7%

 

Λιγότερες

Νταβίδ Ντε Χέα (Μαν. Γιουνάιτεντ) 48.2%

Άντριαν (Λίβερπουλ) 43.8%

Ματ Ράιν (Μπράιτον) 40.4%

Μάρεκ Ρόντακ (Φούλαμ) 40%

Ρόμπερτ Σάντσες (Μπράιτον) 33.3%

Ποια είναι η βασική αλλαγή που πρέπει να γίνει στο VAR;

Οι ποδοσφαιρικοί αναλυτές των Τimes πήραν θέση και τονίζουν: «Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως το VAR λειτουργεί σωστά. Περίμενα πιο λογικές αποφάσεις ειδικά σε φάσεις για οφσάιντ. Με ενοχλεί που μία φάση που κρίνεται από ένα χέρι, δάχτυλο ή ώμο» τονίζει ο Τόνι Κασκαρίνο. Από την πλευρά του ο Πολ Τζόις προσθέτει: «Το ποδόσφαιρο ήταν μία χαρά πριν από όλη αυτήν την ανάλυση. Λάθη γίνονται αλλά εκτιμώ πως το VAR χαλάει τη χαρά και τη διασκέδαση του παιχνιδιού.

Υπάρχει ένσταση για το χρονικό σημείο που σηκώνουν τα σημαιάκια οι επόπτες. Ακόμα και όταν βλέπουν ξεκάθαρα το οφσάιντ δεν σηκώνουν τη σημαία. Τι θα συμβεί όμως εάν ένας φορ χτυπήσει από έναν γκολκίπερ»;

Για τον Αλισον Ρουντ, το VAR «σκοτώνει» το ποδόσφαιρο με χιλιάδες τρόπους. «Κάθε εβδομάδα όλοι βιώνουν το πως μπορεί να επηρεάσει και να χαλάσει το άθλημα. Το νόημα είναι το VAR να μειώσει τις αδικίες. Αντίθετα δημιουργεί νέα σειρά αμφιβολιών σε όλους και αρκετές φορές ενοχλεί».

Ποια είναι εξήγηση για τον κανονισμό με το χέρι;

Για πολλούς το βασικό πράγμα που πρέπει να βλέπει κανείς στο χέρι είναι εάν είναι με πρόθεση ή όχι. Επίσης να λαμβάνεται υπ’ όψιν η απόσταση που χτυπά το χέρι η μπάλα. Μπορείς να το δώσεις όταν χτυπάει ένας παίκτης τη μπάλα με πρόθεση για να τη στείλει μακριά αλλά όταν δεν έχει χρόνο ή τρόπο να κάνει κάτι άλλο; Γι’ αρκετούς η απόφαση δεν πρέπει να λαμβάνεται με τη χρήση ριπλέι, αλλά την ώρα που γίνεται η φάση.

Οι παίκτες θα πρέπει να τιμωρούνται με παράβαση μόνο όταν το κάνουν με πρόθεση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η αίσθηση πως όποιον χτυπήσει η μπάλα (στο χέρι ή τον ώμο) θα τιμωρηθεί με την ανάλογη ποινή. Σίγουρα, η όλη κατάσταση χρειάζεται μία νέα αξιολόγηση. Το χέρι φαίνεται και αποτυπώνεται ανάλογα. Να αποφασίσουν σωστά οι διαιτητές και να το δουν εκείνοι ανάλογα με την ταχύτητα της μπάλας και τη θέση του παίκτη.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X