Premier League: Το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη αρχίζει! Ποιος θα το κατακτήσει; (Polls)

Premier League: Το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη αρχίζει! Ποιος θα το κατακτήσει; (Polls)

H Premier League αρχίζει και είναι έτοιμη να συγκλονίσει! Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ μπαίνουν ως τα μεγάλα φαβορί για την κούπα, όμως οι ανταγωνιστές… καραδοκούν! Τσέλσι, Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ και Τότεναμ έτοιμες να μπουν ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Η μάχη του πρωταθλήματος, της τετράδας, αλλά και της αποφυγής του υποβιβασμού ανεβάζουν το θερμόμετρο στα ύψη!

Μάντσεστερ Σίτι: Εκρηκτική με Χάαλαντ!

Αν κάποιος πιστεύει πως η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε ικανοποιημένη με τα αποτελέσματά της την περασμένη περίοδο, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτεί! Παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, ο Πεπ Γκουαρδιόλα εντόπισε χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ που αποτέλεσαν τροχοπέδη στα περσινά του σχέδια. Φέτος λοιπός αποφάσισε να διορθώσει όσα κακώς κείμενα μπορούσε.

Στη θέση του σέντερ φορ ενεργοποίησε τη…. βόμβα Χάαλαντ από τη Ντόρτμουντ και αυτομάτως φάνηκε σαν να προσθέτει και το τελευταίο κομμάτι του παζλ στην τέλεια καλοκουρδισμένη «μηχανή» του. Ωστόσο, ο Νορβηγός δεν ήταν η μοναδική άφιξη. Με τον Φερναντίνιο να αποχωρεί ως ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, η Σίτι τον αντικατέστησε με τον Κάλβιν Φίλιπς από τη Λιντς ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον χώρο του άξονα.  Στο 1.62 προσφέρεται να κατακτήσει η Μάντσεστερ Σίτι την Premier League.

Στις προσθήκες φυσικά εντάσσεται και ο Χουλιάν Αλβάρεζ από τη Ρίβερ Πλέιτ, ο οποίος για αρχή έρχεται σαν λύση από τον πάγκο, όμως πολύ σύντομα μπορεί να αναδειχθεί σε ακόμα έναν άσο στην… τρομακτική τράπουλα του Πεπ. Από την άλλη βέβαια υπήρχαν και ορισμένες απώλειες. Ο Στέρλινγκ… χαιρέτησε έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας στο κλαμπ, ενώ λίγο αργότερα τον ακολούθησε και το πολύτιμο πολυεργαλείο, Ζιντσένκο, ο οποίος αποφάσισε να ξανασμίξει με τον Αρτέτα στην Άρσεναλ.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η ομάδα του Πεπ βγάζει ένα αίσθημα ανανέωσης και δίψας για ακόμα περισσότερα ενόψει της νέας σεζόν. Το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικό, μιας και ηττήθηκε στο Community Shield από τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Η Σίτι είναι έτοιμη για τη δύσκολη χρονιά και στόχος της ακόμα ένα πρωτάθλημα. Με Χάλααντ, Αλβάρεζ και Φιλιπς, η πρωταθλήτρια έχει κάθε λόγο να ανυπομονεί για τη νέα χρονιά.

Build A Bet* στην Premier League | 21+  *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Λίβερπουλ: Πήρε την πρώτη κούπα!

Για ακόμα μια χρονιά βρέθηκαν στο ίδιο έργο θεατές. Την περσινή περίοδο οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πάλεψαν μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα, όμως γνώρισαν μια ποδοσφαιρική αναβίωση της σεζόν 2018-2019. Τότε ήταν ένας βαθμός που χώριζε τις δυο ομάδες στο φινάλε του πρωταθλήματος και έστεφε πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι. Δυο χρόνια αργότερα ήρθε η στιγμή του πιο πικρού deja vu.

Παρά το εντυπωσιακό δεύτερο μισό στην Premier League που στην έστειλε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και είδε ξανά αυτόν τον… καταραμένο βαθμό να της στερεί τον τίτλο απέναντι στους «Πολίτες». «Αν προκύπτει κάτι καλό από την ήττα αυτό είναι ότι πάντα κοιτάς την επόμενη μέρα» ήταν πάντως η… αισιόδοξη απάντηση που έδωσε ο Γιούργκεν Κλοπ για το φινάλε της προηγούμενης σεζόν, δίνοντας ουσιαστικά το έναυσμα αντεπίθεσης.

Παρά τα… mind games που άρχισαν και φέτος από νωρίς, ο Γερμανός ήξερε πολύ καλά πως οι Reds πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για τον τίτλο, ακόμα και απέναντι στο… θηρίο που ακούει στο όνομα Μάντσεστερ. Άλλωστε ο σύλλογος έχει κινηθεί δυναμικά στη μεταγραφική αγορά προκειμένου να καλύψει την ψαλίδα με την μεγάλη αντίπαλο. Ακόμα κι αν έχασε τον Σαντιό Μανέ από τη Μπάγερν Μονάχου, η Λίβερπουλ… άδειασε τα ταμεία για να φέρει το «κανόνι» της Μπενφίκα, Ντάρβιν Νούνιες, έκανε δικούς της τους νεαρούς Ράμσεϊ και Καρβάλιο για να δώσει βάθος στο ρόστερ και πάνω από όλα «έδεσε» τον «Φαραώ» της, Μοχάμεντ Σαλάχ, μέχρι το καλοκαίρι του 2025.  Στο 3.75 προσφέρεται να κατακτήσει η Λίβερπουλ την Premier League.

Ένα ρόστερ που ναι μεν θα μπορούσε να δεχθεί μια ακόμα ένεση ποιότητας στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όμως και στην τωρινή μορφή του παραμένει ένα από τα κορυφαία της ευρωπαϊκής ηπείρου. Το σύνολο του Κλοπ εμφανίστηκε πανέτοιμο, έδωσε μια μεγάλη παράσταση και κατέκτησε την πρώτην κούπα της χρονιάς.

Σούπερ αποδόσεις στην Premier League! | 21+

Η μάχη για το Champions League

Tσέλσι

Η περσινή περίοδος ήταν δύσκολη για τους Μπλε. Στο γήπεδο, ο Τόμας Τούχελ δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα στάνταρ που είχε θέσει τους πρώτους μήνες της θητείας του (η επιστροφή του Ρομέλου Λουκάκου στο Στάμφορντ Μπριτζ ήταν καταστροφική) και εκτός αυτού ο σύλλογος αποσπάστηκε από το τέλος της εποχής Ρομάν Αμπράμοβιτς. Η άφιξη της κοινοπραξίας υπό την ηγεσία του Τοντ Μπόελι έχει σταθεροποιήσει το πλοίο και οι μεταγραφές του Άγγλου επιθετικού Ραχίμ Στέρλινγκ και του σέντερ μπακ της Νάπολι Καλιντού Κουλιμπαλί είναι δηλώσεις προθέσεων. Υπάρχει ακόμη πολλή μεταγραφική δουλειά να γίνει, αλλά η Τσέλσι έχει έναν κορυφαίο προπονητή, άφθονη ποιότητα και εμπειρία. Στέρλινγκ για Over 14 γκολ είναι μια καλή επιλογή; Στο 17.00 προσφέρεται να κατακτήσει η Tσέλσι την Premier League.

Tότεναμ

Αν ποτέ χρειαστείτε παράδειγμα για το πως ένας κορυφαίος προπονητής μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά σε έναν σύλλογο, η δουλειά του Αντόνιο Κόντε στην Τότεναμ είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ο Χάρι Κέιν επικεντρώνεται εκ νέου στην ομάδα, αφήνει για του… χρόνου τα σενάρια περι Μπάγερν, η ομάδα έχει ένα σαφώς καθορισμένο στυλ παιχνιδιού και η απαιτητική φύση του Κόντε έχει αναγκάσει τον συχνά επικρινόμενο πρόεδρο Ντάνιελ Λέβι σε συνεπή δράση στη μεταγραφική αγορά. Να σκοράρει περισσότερα από 17 γκολ θα είναι ο μεγάλος στόχος του Σον.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ δεν έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας από το 2013 και μόνο οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί των Κόκκινων Διαβόλων θα τους έδιναν ελπίδες να τερματίσουν αυτή την ξηρασία αυτή τη σεζόν. Οι υποθέσεις της μεταγραφής του μέσου της Μπαρτσελόνα Φράνκι ντε Γιονγκ και η προσπάθεια να παραμείνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο δείχνουν ότι ο σύλλογος εξακολουθεί να έχει μια τάση για «σίριαλ», αλλά αυτό δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από κάποια πολύ ενθαρρυντικά σημάδια προετοιμασίας υπό τον νέο προπονητή Έρικ Τεν Χαγκ.
Η απογοήτευση της περασμένης σεζόν θα πρέπει να ανήκει στο παρελθόν και αν ο σύλλογος υποστηρίξει τον Τεν Χαγκ για να πειθαρχήσει τους παίκτες όπως κρίνει κατάλληλα, μπορούν να γίνουν μεγάλα βήματα αυτή τη σεζόν. Τουλάχιστον, η Γιουνάιτεντ θα παίξει με επιθετικό και διασκεδαστικό στυλ. «Οπλο» της θα είναι η επίθεση, ο Κριστιάνο μάλλον μένει και τα Over 65 γκολ στη σεζόν είναι ο βασικός στόχος.  Στο 2.50 προσφέρεται να βρεθεί στην 4αδα της Premier League η Γιουνάιτεντ.

Άρσεναλ

Όσο κι αν πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες για την προθυμία της Άρσεναλ να προωθήσει τα νεαρά ταλέντα, η απόλυτη αλήθεια είναι ότι έσκασε στον αγώνα για την πρώτη τετράδα την περασμένη σεζόν, καθώς πήρε μόλις 15 βαθμούς στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Η Άρσεναλ δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο προπονητής Μικέλ Αρτέτα είχε καλή υποστήριξη στην αγορά και οι Gunners δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο Champions League. Η απόκτηση του Γκάμπριελ Ζεσούς δίνει στον Αρτέτα έναν επιθετικό κορυφαίου επιπέδου για να συνεργαστεί, ο Πορτογάλος χαφ Φάμπιο Βιέιρα είναι πολύ εντυπωσιακός και ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Ο Αρτέτα έχει την ομάδα του, αλλά τώρα πρέπει να αποδώσει. Στο 2.50 προσφέρεται να βρεθεί στην 4αδα της Premier League η Άρσεναλ.

Eξάδα και ομάδες – έκπληξη!

Νιούκαστλ

Όσοι πίστευαν ότι η εποχή των Σαουδαράβων θα έφερνε αμέσως τα λαμπρότερα αστέρια του αθλήματος στο Tyneside έχουν απογοητευτεί, αλλά οι Magpies κάνουν λογικές κινήσεις. Η απόκτηση παικτών όπως ο Μπρούνο Γκιμαράες και ο Σβεν Μπότμαν αναδεικνύει την οικονομική δύναμη του συλλόγου και ο Έντι Χάου έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα ως προπονητής.
Χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, η Νιούκαστλ θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην κατάταξη και μην αποκλείσετε περαιτέρω μεταγραφές αυτόν τον μήνα. Υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ της ομάδας του Χάου και της πρώτης εξάδας, αλλά μπορούν να είναι οι καλύτεροι από τους υπόλοιπους.

Γουέστ Χαμ

Η πορεία της Γουέστ Χαμ στα ημιτελικά του Europa League ήταν σημαντική για το κλαμπ και ενίσχυσε την αίσθηση ότι το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου είναι το σπίτι των «Σφυριών», ενώ παρουσίασε την απίστευτη δουλειά ο προπονητής Ντέιβιντ Μόγιες. Η απόκτηση του επιθετικού της Σασουόλο και της Ιταλίας Τζιανλούκα Σκαμάκα ελαφρύνει τελικά το βάρος στον Μίκαελ Αντόνιο, αν και ο νέος κεντρικός αμυντικός Νάγεφ Άγκερντ χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο. Η διατήρηση του Ντέκλαν Ράις μπορεί να είναι η καλύτερη δουλειά που έχει κάνει η Γουέστ Χαμ όλο το καλοκαίρι και μπορεί να στηριχθεί στην έκτη και έβδομη θέση που κατέλαβε τις τελευταίες δύο σεζόν.

Άστον Βίλα

Φάνηκε ότι η Άστον Βίλα θα απέφευγε μάλλον εύκολα την μάχη του υποβιβασμού την περασμένη σεζόν, και έτσι ο Στίβεν Τζέραρντ χρησιμοποίησε τον κερδισμένο χρόνο για να «δουλέψει» την ομάδα εγκαίρως ενόψει της φετινής χρονιάς. Ο κεντρικός αμυντικός της Σεβίλλης, Ντιέγκο Κάρλος και ο μέσος της Μαρσέιγ, Μπουμπακάρ Καμαρά είναι εξαιρετικές μεταγραφές, ο Τζέικομπ Ράμσεϊ είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς νέους παίκτες στο πρωτάθλημα και ο Φελίπε Κουτίνιο μπορεί ακόμα να κάνει τα «μαγικά» του. Αν ο Τζέραρντ καταφέρει να κάνει την Βίλα πιο συνεπή αμυντικά, θα δημιουργηθεί η βάση για να λάμψει το επιθετικό ταλέντο του ρόστερ, με τον Λεόν Μπέιλι να αποτελεί τον παράγοντα «Χ» αν μπορέσει να μείνει υγιής. Η Άστον Βίλα θέλει να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα και δείχνει έτοιμη για την υπέρβαση. 

Λέστερ

Η Λέστερ είχε ξεπεράσει αρκετές φορές τις προσδοκίες υπό τον Μπρένταν Ρότζερς, κατακτώντας το Κύπελλο Αγγλίας και τερματίζοντας δύο φορές στην πρώτη πεντάδα της Premier League, όμως αυτή η ξέφρενη πορεία δεν ήταν εύκολο να διατηρηθεί. Οι «αλεπούδες» κινούνται σε «ρηχά» νερά στη μεταγραφική αγορά μέχρι στιγμής και βασικοί παίκτες όπως ο Κάσπερ Σμάιχελ και ο Γιούρι Τίλεμανς έχουν συνδεθεί με μεταγραφικά σενάρια. Ο Δανός αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και αναζητείται ήδη ο αντικαταστάτης του. Ο Ρότζερς ελπίζει ότι ο αμυντικός Γουέσλι Φοφανά μπορεί να παραμείνει υγιής, ενώ στην επίθεση η Λέστερ θα βασιστεί και πάλι στον 35χρονο επιθετικό Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος σκόραρε 15 γκολ στην Premier League την περασμένη σεζόν.  Ο Βάρντι θα ηγηθεί των προσπαθειών κι εκτός από πολλά γκολ, θέλει να κάνει τουλάχιστον ένα χατ-τρικ.

Έβερτον

Ένα καλό σερί θετικών αποτελεσμάτων γλίτωσε την Έβερτον από το κάζο του υποβιβασμού την περασμένη σεζόν, όμως η δυνατότητα για μεταγραφές είναι περιορισμένη λόγω των υπερβολών του συλλόγου στο παρελθόν. Έτσι, απαιτείται μια περίοδος σταθερότητας. Ο προπονητής Φρανκ Λάμπαρντ έχει την ευκαιρία του για να αποδείξει ότι είναι ένας καλός προπονητής, έχοντας στην διάθεσή του μερικά εντυπωσιακά εργαλεία για να διαμορφώσει το μέλλον της ομάδας. Ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός όταν είναι διαθέσιμος, και η αποχώρηση του Ριτσάρλισον σημαίνει πως θα κληθεί να σηκώσει όλο το βάρος της επίθεσης των «ζαχαρωτών. Ο σύλλογος διαθέτει επίσης τον τερματοφύλακα της Εθνικής Αγγλίας (Τζόρνταν Πίκφορντ), το ανερχόμενο αστέρι Άντονι Γκόρντον και μερικούς ακόμα παίκτες μεγάλης κλάσης που έχουν πράγματα να αποδείξουν. Η Έβερτον δύσκολα θα κάνει φοβερά πράγματα την προσεχή σεζόν, δύσκολα όμως θα μπλέξει και στον υποβιβασμό.

Top 10 μεταγραφών στην Premier League

‘Ονομα Από Σε Κόστος
Ερλινγκ Χάαλαντ Ντόρμουντ Μαν. Σίτι 85 εκατ. λίρες
Ντάρβιν Νούνιες Μπενφίκα Λίβερπουλ 75 εκατ. λίρες
Ριτσάρλισον Έβερτον Τότεναμ 58 εκατ. λίρες
Ραχίμ Στέρλινγκ Μαν. Σίτι Τσέλσι  57 εκατ. λίρες
Λισάντρο Μαρτίνες Άγιαξ Μαν. Γιουνάιτεντ 56 εκατ. λίρες
Γκαμπριέλ Ζεσούς Μαν. Σίτι Άρσεναλ 52 εκατ. λίρες
Κάλβιν Φίλιπς Λιντς Μαν. Σίτι 49 εκατ. λίρες
Καλιντού Κουλιμπαλί Νάπολι Τσέλσι 38 εκατ. λίρες
Σβεν Μπότμαν Λιλ Νιουκάστλ  32 εκατ. λίρες
Ντιέγκο Κάρλος Σεβίλλη Άστον Βίλα 31 εκατ. λίρες
Τζέσι Λίνγκαρντ Μαν. Γιουνάιτεντ Νότιγχαμ Ελεύθερος*

*Ο Τζέσι Λίνγκαρντ ανακοινώθηκε από τη Φόρεστ με συμβόλαιο που αγγίζει τα 10 εκατ. λίρες για την επόμενη σεζόν. Ετσι, βρίσκεται στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Premier League.

 Η μάχη της παραμονής στην Premier League!

Κρίσταλ Πάλας

Ο προπονητής των «αετών», Πατρίκ Βιεϊρά ανανέωσε πλήρως το στυλ παιχνιδιού της ομάδας την περασμένη περίοδο. Παρόλο που η αποφυγή του υποβιβασμού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητα, φέτος η Πάλας μπορεί να παρουσιάσει ένα πολύ πιο διασκεδαστικό σύνολο. Ο Ολίσε και ο Έζε είναι απρόβλεπτοι και συναρπαστικοί και οι υπογραφές του μέσου της Λανς, Τσεΐκ Ντουκουρέ και του αμυντικού της Μπάγερν, Κρις Ρίτσαρντς (και οι δύο 22 ετών) δείχνουν ότι ο σύλλογος προσανατολίζεται περισσότερο από ποτέ στα νεαρά ταλέντα. Πάντως η αντικατάσταση του συγκλονιστικού την περασμένη χρονιά Κόνορ Γκάλαχερ (επέστρεψε στην Τσέλσι μετά τον δανεισμό του) είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον σύλλογο του νότιου Λονδίνου. Αν σκοράρει πάνω από 46 γκολ στο πρωτάθλημα θα έχει κάνει το βήμα για την εύκολη παραμονή.

Μπράιτον

Η Μπράιτον έχει δείξει υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Πότερ ότι η έξυπνη προπόνηση και η συλλογική προσέγγιση μπορούν να βοηθήσουν πολύ σε αυτό το επίπεδο, αλλά η έλλειψη δύναμης πυρός εξακολουθεί να είναι μεγάλο πρόβλημα. Οι «γλάροι» έχουν σκοράρει μόνο 82 γκολ στις δύο τελευταίες σεζόν της Premier League και είναι δύσκολο να δούμε πώς θα ξεπεραστεί αυτή η δυστοκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Infogol, η Μπράιτον έχει χάσει πολλές μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στο αντίπαλο τέρμα σε αυτές τις δύο χρονιές και θα πρέπει να αρχίσει να μετουσιώνει σε γκολ τις φάσεις που δημιουργεί αν θέλει να μείνει μακριά από προβλήματα.

Λιντς

Τα «παγώνια» απέφυγαν για μόλις τρεις βαθμούς την ζώνη του υποβιβασμού, και ενώ η απόλυση του θρυλικού Μαρσέλο Μπιέλσα δεν θα συγχωρηθεί ποτέ από ορισμένους, η ρεαλιστική απόφαση να αντικατασταθεί από τον Τζέσε Μαρτς τουλάχιστον βοήθησε τον σύλλογο να παραμείνει όρθιος. Ωστόσο, ο ξέρει ότι πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και ο Αμερικανός προπονητής έχει χάσει τις υπηρεσίες των πρωταγωνιστών Κάλβιν Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι) και Ραφίνια (Μπαρτσελόνα).

Πάντως η Λιντς φαίνεται ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα από τις πωλήσεις με σύνεση. Ο Μαρτς έχει συνεργαστεί με τον Ράσμους Κρίστενσεν, τον Τάιλερ Άνταμς και τον Μπρένταν Άαρονσον στο παρελθόν, ενώ ο Λουίς Σινιστέρα είναι ένας απολαυστικός παίκτης που μπορεί να γυρίσει ένα παιχνίδι εν ριπή οφθαλμού. Η επιστροφή του επιθετικού Πάτρικ Μπάμφορντ από έναν επίμονο τραυματισμό στο πόδι είναι ένα τεράστιο μπόνους.

Σαουθάμπτον

Πολλοί ειδικοί προβλέπουν μια δύσκολη χρονιά για τους «Αγίους», αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος. Ο προπονητής Ραλφ Χάσενχουτλ έχει δείξει ότι μπορεί να αναπτύξει νέους ποδοσφαιριστές και μεταγραφές όπως ο τερματοφύλακας Γκάβιν Μπαζούνοιυ, ο επιθετικός Σεκού Μαρά, ο μέσος Ρομέο Λάβια και ο αμυντικός Άρμελ Μπέλα-Κότσαπ δείχνουν μια ξεκάθαρη πολιτική: Η Σαουθάμπτον θα συνεχίσει να αποκτά υποσχόμενους παίκτες και θα αναθέτει στον Αυστριακό προπονητή να τους εξελίσσει, εξελίσσοντας και την ομάδα μέσα από αυτούς. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες – η απώλεια του Αρμάντο Μπρόγια αφήνει μια τεράστια τρύπα στην επίθεση, και ακόμη και με αυτόν στην ομάδα οι «Άγιοι» σκόραραν μόνο 43 γκολ την περασμένη περίοδο. Πολλά θα εξαρτηθούν και πάλι από την ικανότητα του βασιλιά των φάουλ, Τζέιμς Γουόρντ-Πράουζ.

Γουλβς

Από την άνοδό της στην Premier League το 2018, η Γουλβς δεν αντιμετώπισε ποτέ προβλήματα, τερματίζοντας στην 7η, 7η, 13η και 10η θέση αντίστοιχα. Ωστόσο, οι υπερβολικές δαπάνες φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν και η ομάδα έκανε ένα τραγικό φινάλε την περασμένη σεζόν με μόλις τρεις νίκες από τους τελευταίους 14 αγώνες. Ο προπονητής Μπρούνο Λάζε είχε ξεκινήσει καλά και στη Μπενφίκα πριν την καταστροφική συνέχεια που τον έφερε στην έξοδο, και αν δεν βρει τρόπο να επαναφέρει τον επιθετικό Ραούλ Χιμένες στα καλύτερά του, ο Πορτογάλος κόουτς μπορεί να αποτελέσει παρελθόν πριν τελειώσει η σεζόν.

Νότιγχαμ Φόρεστ

Για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, θα δούμε τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League. Ο Στιβ Κούπερ έκανε εξαιρετική δουλειά και αυτό το καλοκαίρι υποστηρίχθηκε από έξυπνες μεταγραφές. Ο Ταϊβό Αβονίγι είναι ένας δυνατός και έξυπνος σέντερ φορ, ο Μούσα Νιακατέ κυριαρχεί στο κέντρο και ο Νέκο Ουίλιαμας είναι ένας εκρηκτικός δεξιός μπακ που θα βάλει στόχο να αντικαταστήσει τον πολύ καλό Τζεντ Σπενς. Ο Τζέσε Λίνγκαρντ έχει τεράστια εμπειρία στην Premier League και η μεταγραφή του υπογραμμίζει την ιδέα ότι αυτός ο σύλλογος βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα είναι δύσκολο, αλλά η Φόρεστ μπορεί να μείνει όρθια στη μάχη της Premier League. Με 12 καλές μεταγραφές και τον ενθουσιασμό του κόσμου, η νεοφώτιστη έχει την ψυχολογία με το μέρος της.

Μπρέντφορντ

Η Μπρέντφορντ τα πήγε περίφημα την περασμένη σεζόν και έμεινε με ευκολία, αλλά μπορεί να υποφέρει από το «σύνδρομο» δεύτερης σεζόν. Η απώλεια του Κρίστιαν Έρικσεν είναι ένα τεράστιο πλήγμα και το άμεσο στυλ των Bees δεν θα είναι πλέον έκπληξη για τους αντιπάλους της Premier League. Ο πρώην σέντερ μπακ της Μπέρνλι, Μπεν Μι, είναι μια έξυπνη κίνηση και ο προπονητής Τόμας Φρανκ είναι εξαιρετικός, αλλά υπάρχει αρκετή ποιότητα στην ομάδα για να συνεχίσει να ανταγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο; Η Μπρέντφορντ πρέπει να κάνει μια σπουδαία σεζόν για να αποφύγει τη ζώνη του υποβιβασμού

Φούλαμ

Η Φούλαμ ήταν στην κορυφή της δεύτερης κατηγορίας την περασμένη σεζόν, αλλά οι υποβιβασμοί το 2019 και το 2021 έχουν κάνει τους οπαδούς των Cottagers ευλόγως επιφυλακτικούς, και ο αδέξιος χειρισμός των τιμών των εισιτηρίων από τον σύλλογο δείχνει ότι υπάρχει ίσως ακόμα έλλειψη κρίσης στην κορυφή. Ο μέσος της Σπόρτινγκ, Ζοάο Παλίνια είναι μια σπουδαία κίνηση που είναι ραμμένη στα μέτρα της Premier League, αλλά η μετακίνηση του Φάμπιο Καρβάλιο στη Λίβερπουλ είναι ένα πλήγμα. Οι απογοητευτικές εμφανίσεις του προπονητή Μάρκο Σίλβα στη Χαλ Σίτι και την Έβερτον σημαίνουν ότι έχει να αποδείξει κάτι και δεν είναι σίγουρο ότι ο εξαιρετικός σκόρερ της Championship Αλεξάνταρ Μίτροβιτς μπορεί να πετύχει πολλά γκολ σε αυτό το επίπεδο. Η Φούλαμ δεν έχει πείσει πως μπορεί στην Premier να… αποφεύγει τη ζώνη του υποβιβασμού. Στο 2.50 προσφέρεται να υποβιβαστεί η Φούλαμ.

Μπόρνμουθ

Η Μπόρνμουθ δεν θα έχει πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί στη ζωή πίσω στην πρώτη κατηγορία, με τις πρώτες επισκέψεις στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ στον ορίζοντα. O προπονητής, Σκοτ Πάρκερ, δεν μπόρεσε να κρατήσει τη Φούλαμ στην Premier League και ενώ ο Ντόμινικ Σολάνκε είναι εξαιρετικός σκόρερ στη δεύτερη κατηγορία, δεν έχει ιστορικό να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη κατηγορία. Είναι δύσκολο για αυτή την ομάδα να τερματίσει πάνω από τρεις άλλες. Οι κινήσεις δεν έπεισαν, η ομάδα μπαίνει ως το μεγάλο… φαβορί για τον υποβιβασμό. Στο 1.53 προσφέρεται να υποβιβαστεί η Μπόρνμουθ.

Ποιος θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Premier League;

Το πιο ελκυστικό πρωτάθήμα στον πλανήτη γίνεται ακόμα πιο θεαματικό! Η έλευση των Χάαλαντ, Νούνιες, η παραμονή του Σαλάχ, η αλλαγή σελίδας στην καριέρα των Στέρλινγκ, Ζεσούς ανεβάζει στα ύψη την αγωνία και για το πρώτο σκόρερ της Premier League.

O Νορβηγός θα μπορούσε να σκοράρει πολλά γκολ, μπορεί να διαλύσει τις άμυνες της Premier League, αλλά υπάρχει πάντα αυτή η μικρή αμφιβολία ότι μπορεί να μην του πάει… Ο Σαλάχ, ο Κέιν και ο Σον αποτελούν αξιόπιστες λύσεις, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο μένει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θέλει να απαντήσει με γκολ! Ποιος θα πάρει το φετινό Χρυσό Παπούτσι; Στο 3.25 προσφέρεται να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ ο Χάαλαντ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X