Champions League 2020-21: Αυτά είναι τα ζευγάρια στους «8»

Champions League 2020-21: Αυτά είναι τα ζευγάρια στους «8»

Δύο τελικοί της τελευταίας τριετίας στο Champions League θα αναβιώσουν στην προημιτελική φάση της φετινής διοργάνωσης. Αγγλικές ομάδες και Γερμανοί προπονητές κυριαρχούν φέτος στο τουρνουά. Στην κορυφή της βαθμολογίας, η Αγγλία έπιασε στην πρώτη θέση την Ισπανία και, με βάση τις ομάδες που συνεχίζουν στα Κύπελλα Ευρώπης, μπορεί να την ξεπεράσει κιόλας. Για πρώτη φορά από το 1999, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ισπανίας στα προημιτελικά του Champions League, με τους Ισπανούς να μετρούν δύο στα τελευταία τρία χρόνια με μόνο μια ομάδα στην οκτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Ιταλία, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, δεν έχει καν ομάδα στην τελική οκτάδα, παρ’ ότι εσχάτως το επίπεδο της Serie A δείχνει ανεβασμένο.

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ποια είναι τα ζευγάρια του Champions League στους «8»;

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ

Ρεάλ Μαδρίτης vs Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Champions League. Οι Μαδριλένοι πέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Αταλάντα με δυο νίκες (3-1, 1-0) και στόχος τους είναι η 14η κατάκτηση του τροπαίου. Μπροστάρης ο Μπενζεμά, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης (μαζί με Ντρογκμά) με τέσσερα γκολ εναντίον της Λίβερπουλ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Λίβερπουλ δε δυκολεύθηκε απέναντι στη Λειψία και με δυο νίκες (2-0, 2-0) πέρασε στην επόμενη φάση. Τελευταία φορά που συνάντησε τη «Βασίλισσα» σε νοκ άουτ φάση τη διέλυσε με 5-0 συνολικό σκορ. Οι Reds ρίχνουν το βάρος στο Champions League και στόχος είναι η 7η κούπα! Επτά φορές την έχει αντιμετωπίσει ο Κλοπ, μετρώντας τρεις νίκες, ισάριθμες ήττες και μια ισοπαλία.

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ

H Σίτι συγκαταλέγεται στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, το οποίο και λείπει από την τροπαιοθήκη της. Στην Premier League είναι αγκαλιά με τον τίτλο, συμμετέχει στο κύπελλο Αγγλίας και στο Champions League δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σίτι (δυο νίκες με 2-0). Η Μάντσεστερ έχει χάσει μόλις ένα ματς στα 12 που έχει δώσει εντός με γερμανικές ομάδες, μετρώντας εννέα νίκες. Είχε ηττηθεί από τη Μπάγερν του Γκουαρδιόλα! Η Ντόρτμουντ δίνει… μάχη για την τετράδα στη Bundesliga, ωστόσο στο Champions League τα πάει περίφημα, κάτι που φάνηκε από τα ματς με τη Σεβίλλη (3-2, 2-2)

Πόρτο -Τσέλσι

Η Πόρτο έκανε την υπέρβαση και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σέρτζιο Ολιβέιρα βρέθηκε στην επόμενη φάση. Ο Πορτογάλος μέσος με δύο δικά του γκολ στο Τορίνο έστειλε την Πόρτο στα προημιτελικά του Champions League. Νίκη στο Οπόρτο (2-1), γλυκιά ήττα (2-3) από τη Γιούβε στην Ιταλία και οι «Δράκοι» ξαναγράφουν ιστορία! Με δυο γκολ σε 14 ματς με τον Τούχελ στον πάγκο της, η Τσέλσι συνεχίζει ακάθεκτη! Στο πρωτάθλημα είναι φαβορί για την τετράδα, ενώ στο Champions League δείχνει τα δόντια της. Οι Μπλε άφησαν εκτός την Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού μετά το 1-0 στην Ισπανία, επικράτησαν και 2-0 στο Λονδίνο. Σύμμαχος η παράδοση, μιας και η Τσέλσι έχει κερδίσει και στα τέσσερα ραντεβού με την Πόρτο στη διοργάνωση!

Μπάγερν – Παρί Σεν Ζερμέν

Το περσινό ζευγάρι του τελικού του Champions League αντιμέτωπο στη φάση των «8». Πέρσι, η Μπάγερν τα κατάφερε και φέτος οι Παριζιάνοι ζητούν εκδίκηση. Οι Βαυαροί τα σήκωσαν όλα στην περσινή περίοδο και φέτος θέλουν να υπερασπιστούν την κούπα. Χαλαρά πέρασαν το εμπόδιο της Λάτσιο, επικράτησαν 4-1 στη Ρώμη και 2-1 στη Γερμανία. Ιδιο σκηνικό και για τους Παριζιάνους, που διέλυσαν με 4-1 τη Μπαρτσελόνα εκτός έδρας και εντός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Η Παρί είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ και είναι έτοιμη να μπει τεράστιο εμπόδιο στον δρόμο των Γερμανών!

Το πρόγραμμα των «8» του Champions League

Παράλληλα έγινε και η κλήρωση των ημιτελικών, όπου ο νικητής του ζευγαριού Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει με τη Μάντσεστερ Σίτι ή τη Ντόρτμουντ και ο νικητής του Λίβερπουλ-Ρεάλ με Τσέλσι ή Πόρτο. Οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα γίνουν στις 6 και 7 Απριλίου και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (13-14/4), ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 27-28 Απριλίου και 4-5 Μαϊου. Ο φετινός τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου, στο στάδιο “Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
1. Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)
2. Πόρτο (Πορτογαλία)-Τσέλσι (Αγγλία)
3. Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
4. Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Α. Νικητής 3-Νικητής 1
Β. Νικητής 4-Νικητής 2

ΤΕΛΙΚΟΣ
Νικητής Α-Νικητής Β

 

 

X