Super League: Ποιος θα «ρίξει» τον Ολυμπιακό από τον... θρόνο; (Poll)

Super League: Ποιος θα «ρίξει» τον Ολυμπιακό από τον… θρόνο; (Poll)

H Super League κάνει σέντρα στη σεζόν 2022-23 και οι μάχες τίτλου και παραμονής προμηνύονται συγκλονιστικές. Θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να παραμείνει στην κορυφή ή οι ανταγωνιστές θα τον ρίξουν από τον θρόνο. Οι 14 ομάδες μπαίνουν στο μαραθώνιο, ο οποίος φέτος θα έχει πολλές αλλαγές, ενώ το Μουντιάλ φέρνει τα πάνω – κάτω σχετικά με τη διακοπή.

Σούπερ αποδόσεις στη Super League! | 21+

Ολυμπιακός: Νέα σεζόν με… αλλαγή προπονητή!

Δεύτερη διαδοχική σεζόν που ο Ολυμπιακός μένει εκτός Champions League. Πέρσι, ήταν η Λουντογκόρετς στον 3ο προκριματικό, φέτος η Μακάμπι Χάιφα. Αυτή τη φορά, η εντός έδρας συντριβή έφερε και το τέλος της συνεργασίας με τον Πέδρο Μαρτίνς έπειτα από μια τετραετία. Ο Ολυμπιακός πάτησε restart, ο 39χρονος, Κάρλος Κορμπεράν διαδέχθηκε τον Πορτογάλο και σε αυτές τις λίγες εβδομάδες κάνει τα πάντα για να βάλει την πινελιά του. Ο Ολυμπιακός με την αγχωτική του πρόκριση στα Playoffs του Europa League εξασφάλισε μια θέση στους ευρωπαϊκούς ομίλους της νέας σεζόν.

Οι Πειραιώτες προχώρησαν σε αρκετές μεταγραφές, κράτησαν το μεγάλο τους αστέρι, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ενώ έκαναν αίσθηση με τον ερχομό του Βρσάλικο. Στόχος της φετινής σεζόν η κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού τίτλου, αλλά και μια μεγάλη πορεία στην Ευρώπη. Βέβαια, λίγο πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος και το παζλ δεν έχει ολοκληρωθεί, με τους «Ερυθρόλευκους» να αναζητούν τρεις – τέσσερις παίκτες, ενώ είναι πιθανό μετά τον Τικίνιο να ακολουθήσουν και άλλοι τον δρόμο της εξόδου. Θα φέρει ο Κορμπεράν τις αλλαγές που έψαχναν οι Πειραιώτες από την περσινή σεζόν; Η πίεση για τίτλους, ευρωπαϊκή πορεία είναι μεγάλη, όπως και η δίψα για ωραίο ποδόσφαιρο. Να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα τιμάται στο 1.53.

ΠΑΟΚ: Το σοκ του αποκλεισμού και το restart

Σοκ με το… καλημέρα της νέας σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί την περσινή σεζόν να έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Conference League, ωστόσο, φέτος είδε τη Λέφσκι Σόφιας να του βάζει φρένο στον 2ο προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης. Ο Λουτσέσκου καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της ομάδας και να παρατάξει ένα σύνολο ικανό να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πολλές αλλαγές στο ρόστερ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και απομένει να δούμε πόσο έτοιμος θα είναι για τη σέντρα του πρωταθλήματος. Σάστρε, Νάσμπεργκ, Σοάρες, Ρικάρντο, Κάργας, Ντάντας, Κοτάρσκι, Τόμας και Νάρεϊ είναι τα νέα πρόσωπα, ωστόσο πολλές είναι και οι αποχωρήσεις, με αυτές των Κρέσπο, Πασχαλάκη, Βαρέλα να ξεχωρίζουν. Το γκολ παραμένει το νούμερο ένα ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο» να δυσκολεύεται αρκετά και να αναζητά λύσεις. Στο τελευταίο φιλικό με τον Βόλο (3-1), οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν καλά στοιχεία, επικράτησαν 3-1 κι έδειξαν πως είναι σε καλό σημείο ενόψει της νέας σεζόν. Να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα προσφέρεται στο 7.00.

Άρης: Ποιοτικές μεταγραφές και στόχος η υπέρβαση!

Ο Άρης διατηρήθηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας για δεύτερη διαδοχική σεζόν και μετά την καθιέρωση ψάχνει την εκτόξευση. Συνολικά 16 ποδοσφαιριστές αποχώρησαν, μέχρι στιγμής ήρθαν εννέα, όμως το παζλ θέλει ακόμα τρία κομμάτια. Σημαντικές οι απουσίες των Λούκας Σάσα, Αμπουμπακαρ Καμαρά, με τον Μπούργος να επιθυμεί διακαώς να παρουσιάσει και φέτος μια συμπαγή ομάδα, η οποία ξέρει να «πνίγει» τους αντιπάλους της με το pressing.

Η απόφαση να χτιστεί από την αρχή η ομάδα είχε το ρίσκο της, με τον Άρη να δίνει μάχες στην Ευρώπη, αλλά να λυγίζει από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ζερβίνιο, Καμάτσο, Γκρέι, Πίρσμαν, Ντιόπ μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο και αυτές οι κινήσεις δείχνουν ξεκάθαρα τον στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί και στα προκριματικά του Champions League. Ο Άρης εκτοξεύτηκε μεσοεπιθετικά, ταυτοχρόνως όμως χάθηκαν μερικά από τα στοιχεία που είχε η ομάδα στην αγωνιστική ταυτότητά της όπως το pressing στη μεσαία γραμμή και γενικώς η αμυντική λειτουργία της. Αλλωστε, δέχθηκε γκολ σε όλα τα επίσημα παιχνίδια. Θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά; Να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα ο Άρης προσφέρεται στο 17.00.

Παναθηναϊκός: Οι μεταγραφές του δείχνουν… μάχη για τίτλο!

Η επιστροφή στην Ευρώπη δεν ήταν η αναμενόμενη, μιας και ο Παναθηναϊκός γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Σλάβια Πράγας. Βέβαια, η γεύση ήταν γλυκόπικρη, μιας και οι εμφανίσεις δεν ήταν κακές, γεγονός που δεν θα επηρεάσει ψυχολογικά την ομάδα ενόψει της νέας σεζόν. Η διοίκηση του «Τριφυλλιού» φρόντισε να κάνει τη διαφορά μεταγραφικά και να φέρει παίκτες ικανούς να εκτοξεύσουν επιθετικά το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο φορ Σπόραρ και ο εξτρέμ, Βέρμπιτς γεμίζουν αρκετά την επίθεση, ενώ η επικείμενη έλευση του Βραζιλιάνου εξτρέμ, Μπερνάρντ βοηθά ακόμα περισσότερο. Παίκτες ικανοί να αναβαθμίσουν το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Η αποχώρηση των Βιγιαφάνιες, Μαουρίτσιο και Βιτάλ ίσως να αφήνει κενά στη μεσαία γραμμή, ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς αισιοδοξεί πως η ομάδα του είναι σε θέση να αποτυπώσει εικόνα ακόμα καλύτερη από την περσινή. Οι «Πράσινοι» μπαίνουν στο φετινό μαραθώνιο ενισχυμένοι κι έτοιμοι να βγάλουν στο χορτάρι της Λεωφόρου το πάθος και τη δίψα για την επιστροφή στην κορυφή έπειτα από 12 χρόνια. Να κατακτήσει την κούπα ο Παναθηναϊκός προσφέρεται στο 7.50.

ΑΕΚ: Επιστρέφει στη Φιλαδέλφεια με κόσμο και μεταγραφές!

Η ΑΕΚ μετά από 19 χρόνια γυρίζει στη γειτονιά της, μπαίνοντας στο ολοκαίνουργιο γήπεδό της και με τον Ματίας Αλμέιδα πλέον στον πάγκο θέλει να ξαναβρεί την ταυτότητά της και να παρουσιαστεί ελκυστική και ανταγωνιστική. Η Ενωση θέλει να αφήσει στην άκρη την περσινή άσχημη χρονιά, γι αυτό και οι αλλαγές ήταν πολλές σε όλους τους τομείς. Ο Ματίας Αλμέιδα ανέλαβε την ομάδα και οι Κουχάρσκι, Αλβες είναι δίπλα του για τις κρίσιμες αποφάσεις. Η ΑΕΚ θέλει να παρουσιαστεί πιο δυνατή, πιο συμπαγής, το πάθος να ξεχειλίζει, όπως και η αυτοθυσία, γι αυτό και αποκτήθηκαν παίκτες πρώτης γραμμής, όπως οι Βίντα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα. Να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα προσφέρεται στο 6.00.

Ο Κροάτης αμυντικός δένει ακόμα περισσότερο την άμυνας της Ένωσης, ενώ η ηγετική παρουσία του Πινέδα «κλείνει» τα κενά στον άξονα. Η ΑΕΚ αναζητά δυο ακόμα κομμάτια για το παζλ, ελπίζοντας πως στο νέο γήπεδο θα μπει έτοιμη για την εκτόξευση!

Build A Bet* στη Super League| 21+  *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η μάχη της εξάδας και της παραμονής στη Super League!

O ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος. Οι Ηπειρώτες του Ηρακλή Μεταξά κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τα Playoffs, πραγματοποιώντας όμορφες εμφανίσεις στο μεγαλύτερο διάστημα της Super League. Το καλοκαίρι άλλαξαν πολλά για τους Γιαννιώτες, αρχής γενομένης από τον πάγκο στον οποίο θα κάθεται ο Θανάσης Στάικος. Πολλές οι αλλαγές και στο έμψυχο κομμάτι. Εφυγαν 14 παίκτες, ανάμεσά τους οι Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Σάλιακας, Περέα, Κάργας που ήταν βασικά «εργαλεία», ενώ αποκτήθηκαν επίσης 14.

Με τον Ηρακλή Μεταξά στον πάγκο, την επιστροφή Μπερτόγλιο και τη διατήρηση του κορμού, ο Αστέρας Τρίπολης θα παλέψει να επιστρέψει στα Playoffs και να κυνηγήσει μια εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο! Στο ρόστερ έγιναν ελάχιστες αλλαγές – πινελιές. Ακόμα κι ο Κρέσπι που φαινόταν ότι θα αποχωρήσει, τελικά, έμεινε.

Γλυκόπικρη η περσινή σεζόν για τον ΟΦΗ, μιας και… βρέθηκε από τα Playoffs στα Playouts! Το καλοκαίρι θέλησε να αλλάξει πολλά, έφυγαν παίκτες του «κλειδιά», όπως οι Επασί, Λάμπρου, Φελίπε, ωστόσο ήρθαν ποιοτικοί παίκτες. Στόχος είναι το καλό ποδόσφαιρο και φυσικά η παρουσία στην εξάδα.

Το καμπανάκι του υποβιβασμού ήχησε δυνατά για τον Ατρόμητο την περσινή σεζόν και η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά στον Κρις Κόλμαν, ο οποίος στο τέλος έσωσε την παρτίδα.
Με τον Ουαλό να κερδίζει την παραμονή του στον πάγκο, ο Ατρόμητος για δεύτερο σερί καλοκαίρι προχώρησε εκ νέου σε ριζικές αλλαγές. Συνολικά αποχώρησαν 11 ποδοσφαιριστές και αποκτήθηκαν έξι. Φέτος είναι σημαδιακή χρονιά για τους Περιστεριώτες, καθώς κλείνουν τα 100 χρόνια ιστορίας και φυσικά δε θέλουν να έχουν εικόνα ανάλογη της περσινής.

Ο Βόλος έχει σταθεροποιήσει την παρουσία του στη Super League και για ακόμα μια σεζόν ο πήχης είναι ψηλά. Στον πάγκο είνει πλέον ο Γάλλος, Οσβάλντ Τανσό, ενώ έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Το θετικό για τους Βολιώτες είναι η παραμονή του Τομ Φαν Βέερτ. Ο 32χρονος Ολλανδός φορ πέτυχε πέρσι 17 τέρματα και κατάφερε στο τέλος να βγει και πρώτος σκόρερ της Super League! Η γρήγορη παραμονή είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο…

Ο Παναιτωλικός έζησε για τρίτη φορά την αγωνία ενός υποβιβασμού, αν και αυτή τη φορά οι λόγοι δεν ήταν αγωνιστικοί. Το καλοκαίρι δεν άλλαξαν πολλά, ο Γιάννης Αναστασίου έμεινε στον πάγκο, διατήρησε τον κορμό, ενώ υπήρξαν λίγες «προσθαφαιρέσεις» βασικών παικτών. Ο Ντέιμπι Φλόρες έμεινε στην ομάδα και από τα πόδια του περιμένουν πολλά οι Αγρινιώτες. Στόχος η εύκολη παραμονή κι ένα καλύτερο πλασάρισμα.

Ο Ιωνικός, μετά την περσινή εντυπωσιακή σεζόν (τερμάτισε 7ος, μένοντας αήττητος στα play out), φέτος έχει στόχο να επαναλάβει την άνετη παραμονή. Ο Δημήτρης Σπανός έμεινε στον πάγκο και μαζί με τη διοίκηση κινήθηκαν άμεσα για να καλύψουν τα κενά των σημαντικών παικτών που αποχώρησαν (Τουράμ, Άοσμαν, Λένις). Οι Νικαιώτες ψάχνουν ένα παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Στόχος η εύκολη παραμονή και ό,τι καλύτερο προκύψει.

Η Λαμία κατάφερε να μείνει στη μεγάλη κατηγορία μέσω των μπαράζ, το οποίο σίγουρα δεν θέλει να ξαναζήσει ως εμπειρία την προσεχή σεζόν, όπου βέβαια δεν θα υπάρχουν μπαράζ αλλά θα πέφτουν δύο απευθείας και θα ανεβαίνουν δύο. Ο Τζιανλούκα Φέστα μπόρεσε να την κρατήσει κατηγορία έστω και στο τέλος και έτσι συνεχίζει και φέτος. Ο σύλλογος της Φθιώτιδας έχει καθιερωθεί στη Super League κι επιθυμία της είναι να μη μπλέξει ξανά σε περιπέτειες.

Επειτα από μια τριετία στη Super League 2 o Λεβαδειακός επέστρεψε ως πρωταθλητής της δεύτερης κατηγορίας στη Super League και είναι έτοιμος να μπει στη μάχη για την εξασφάλιση της παραμονής. Η ομάδα της Βοιωτίας έκανε τον σχεδιασμό με τον Γιάννη Ταουσιάνη στηρίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον κορμό που τον οδήγησε στην πρώτη κατηγορία.

Τα ντέρμπι της φετινής Super League

Με το μεγάλο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ θα ανοίξει ο… χορός των ντέρμπι της Super League. Μία εβδομάδα αργότερα, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει στην… άδεια Λεωφόρο την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Super League, ενώ ο Ολυμπιακός θα κάνει… ποδαρικό στα ντέρμπι απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 5η αγωνιστική. Δείτε αναλυτικά όλα τα ντέρμπι της σεζόν 2022-23:

3η Αγωνιστική (3-4/9)
Αρης-ΠΑΟΚ

4η Αγωνιστική (10-11/9)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

5η Αγωνιστική (17-18/9)
Αρης-Ολυμπιακός

6η Αγωνιστική (1-2/10)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

7η Αγωνιστική (8-9/10)
Αρης-ΑΕΚ

8η Αγωνιστική (15-16/10)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

9η Αγωνιστική (22-23/10)
Παναθηναϊκός-Αρης

10η Αγωνιστική (29-30/10)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

11η Αγωνιστική (5-6/11)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

13η Αγωνιστική (12/13-12)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ

16η Αγωνιστική (4/5-1)
ΠΑΟΚ-Αρης

17η Αγωνιστική (7-8/1)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

18η Αγωνιστική (14-15/1)
Ολυμπιακός-Αρης

19η Αγωνιστική (21-22/1)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

20η Αγωνιστική (28-29/1)
ΑΕΚ-Αρης

21η Αγωνιστική (4-5/2)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

22η Αγωνιστική (11-12/2)
Αρης-Παναθηναϊκός

23η Αγωνιστική (18-19/2)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

24η Αγωνιστική (25-26/2)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

26η Αγωνιστική (11-12/3)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Παραμένουν Playoffs και Playouts, η διακοπή λόγω Μουντιάλ!

Και φέτος τα Playoffs και τα Playouts θα κάνουν την εμφάνισή τους, μέσω των οποίων θα ξεκαθαρίσει ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν τη σεζόν 2023/24 στην Ευρώπη, αλλά κι εκείνες που θα υποβιβαστούν.

Ετσι μετά τη ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας (26 αγωνιστικές) όσα clubs τερματίσουν στις θέσεις από 1 ως και 6 θα συμμετάσχουν σε νέο μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών.
Παράλληλα, οι σύλλογοι που θα βρεθούν από το 7 ως το 14 θα συγκροτήσουν νέο γκρουπ όπου θα κοντραριστούν από μία φορά, ενώ οι τέσσερις πρώτοι σύλλογοι της regular season (7ος, 8ος, 9ος, 10ος) θα λάβουν ως μπόνους ότι θα δώσουν τέσσερα εντός έδρας ματς και τρία εκτός (το ανάποδο ισχύει για τον 11ο, 12ο, 13ο και 14ο της κανονικής περιόδου). Θυμίζουμε, πως και στις δυο περιπτώσεις, οι ομάδες μεταφέρουν τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια.

Ο πρωταθλητής της νέας χρονιάς θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό του Champions League, ο 2ος στο δεύτερο προκριματικό της ίδια διοργάνωσης, ο Κυπελλούχος ή 3ος στον τρίτο προκριματικό του Europa League, ενώ 4ος και 5ος θα ξεκινήσουν την εκτός συνόρων παρουσία τους από τον δεύτερο προκριματικό του Conference League. Παράλληλα, φέτος καταργήθηκαν τα μπαράζ του 13ου με τον 2ο της Super League 2 και θα υποβιβαστούν απευθείας δύο ομάδες (η 13η και η 14η).

Λόγω του Μουντιάλ, η Super League θα βάλει φρένο από τις 13/11 μέχρι και τις 21/12 οπότε και θα αρχίσει ο δεύτερος γύρος της κανονικής διάρκειας. Ετσι, από 19/8 που έχουμε τη σέντρα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου θα πρέπει να διεξαχθούν 13 αγωνιστικές, ενώ παράλληλα προγραμματιστεί και μία αναμέτρηση για το Κύπελλο όπου θα συμμετάσχουν οι 10 από τις 14 ομάδες.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X