Παρί Σεν Ζερμέν – Σεντ Ετιέν: Επιστροφή με τελικό!

Παρί Σεν Ζερμέν – Σεντ Ετιέν: Επιστροφή με τελικό!

Έναρξη: 22.10, 24/07/2020
Γήπεδο: Stade de France, Παρίσι

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει επιτέλους στην Γαλλία και το πρώτο ματς μετά τον περασμένο Μάρτιο φέρνει αντιμέτωπη την Παρί με την Σεντ Ετιέν για τον τελικό του Κυπέλλου. Ένα παιχνίδι με… άρωμα από τη δεκαετία του ’80, όταν ο Μισέλ Πλατινί σκόραρε δύο φορές με τη φανέλα της τελευταίας στον τελικό του 1982, αλλά έβλεπε τους Παριζιάνους να κερδίζουν στα πέναλτι.

Εκείνη ήταν και η τελευταία παρουσία των «στεφανουά» στον τελικό, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο 6 φορές, η τελευταία το 1977. Η Παρί από την άλλη κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται κάθε χρόνο στο μεγάλο ραντεβού για το τρόπαιο από το 2015, έχοντας χάσει μόνο πέρυσι στα πέναλτι από την Ρεν. Με 12 κατακτήσεις αποτελεί και την πολυνίκη του θεσμού. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί παρουσία 5.000 οπαδών, με τα υγειονομικά μέτρα να είναι πολύ αυστηρά.

Εντυπωσιακή η παράδοση της Παρί

Η Παρί είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο γαλλικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και λογικό είναι να έχει χτίσει εντυπωσιακή παράδοση με αντίπαλο την Σεντ Ετιέν, την οποία έχει κερδίσει 15 φορές στα 17 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και γενικότερα στο Κύπελλο, με τους Παριζιάνους να μετράνε 34 νίκες στα 36 τελευταία τους παιχνίδια στη διοργάνωση…

Με όλα τα όπλα τους οι Παριζιάνοι

Μπορεί αμυντικά να υπάρχουν απουσίες για τον Τόμας Τούχελ (Μπερνάτ, Ντιαλό, Μενιέ), όμως στην επίθεση θα έχει διαθέσιμα όλα τα επιθετικά του όπλα και αναμένεται να ξεκινήσει με τους Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Ντι Μαρία και Ικάρντι. Όλοι τους έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο στα φιλικά των τελευταίων ημερών, με τον πρώτο να είναι πολύ ορεξάτος και να προσφέρει θέαμα με κάθε ευκαιρία.

«Δεν με εκπλήσσει καθόλου η εικόνα του», σχολίασε ο Τούχελ. «Έχει επιστρέψει σε καλή κατάσταση τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στον νέο τρόπο προπόνησης και βρήκε ρυθμό άμεσα». Ο… καλός Νεϊμάρ είναι άκρως απαραίτητος σε αυτή την περίοδο, καθώς οι δύο τελικοί μέσα σε μία εβδομάδα για την Παρί (ο άλλος απέναντι στην Λυών για το Λιγκ Καπ) αποτελούν ιδανική προετοιμασία για το Champions League, που θα επιστρέψει σε λίγες ημέρες.

Μεγάλο αουτσάιντερ η Σεντ Ετιέν

Η φετινή σεζόν αποδείχθηκε πολύ δύσκολη για την Σεντ Ετιέν, που ξεκίνησε δυναμικά όταν την ανέλαβε ο Κλοντ Πιελ, όμως στο τέλος βρέθηκε στη μάχη της παραμονής και με τη διακοπή ήταν μόλις στο +3 από τη 18η θέση, που θα οδηγούσε στα μπαράζ με την 3η της Ligue 2.

Τώρα, οι «στεφανουά» θα ψάξουν νέο ξεκίνημα, αλλά γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις την Παρί. «Είναι αλήθεια ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε το φαβορί και έχουμε ηττηθεί πολλές φορές από την Παρί», τόνισε ο έμπειρος αμυντικός Περέν. «Όταν είναι σε καλή μέρα, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Στο ποδόσφαιρο, όμως, τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Οι απουσίες στην άμυνα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ειδικά όταν θα λείπει ο νεαρός Σαλιμπά, που εντάχθηκε ήδη στην Άρσεναλ (τον είχε αγοράσει πριν ένα χρόνο και τον είχε αφήσει δανεικό) και δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες, ώστε να παίξει στον τελικό. Θα μπορέσει η Σεντ Ετιέν να κάνει τη μεγάλη έκπληξη ή η Παρί θα κατακτήσει το 13ο της Κύπελλο;

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Κύπελλο Γαλλίας με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X