Γκραν Πρι Γερμανίας: Η επιστροφή στο καλεντάρι

Γκραν Πρι Γερμανίας: Η επιστροφή στο καλεντάρι

Ο Λιούις Χάμιλτον βγήκε ηττημένος από τη μονομαχία του με τον Σεμπάστιαν Φέτελ στο Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας και θα ψάξει στο γερμανικό Γκραν Πρι, που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας από το πρόγραμμα, την επάνοδό του στις νίκες στη Φόρμουλα 1.

Η ατυχία και η ανάκαμψη
Ο 33χρονος Βρετανός έδωσε μεγάλη μάχη στο Γκραν Πρι της πατρίδας του, καθώς είχε μία άτυχη στιγμή στο ξεκίνημα, μετά από σύγκρουση με τον Κίμι Ράικονεν, που τον έριξε στην τελευταία θέση. Μετά από αντεπίθεση διαρκείας, ο Χάμιλτον κατόρθωσε να τερματίσει δεύτερος. Τη δεδομένη στιγμή, είναι δεύτερος και στη γενική κατάταξη της Φόρμουλα 1, οχτώ βαθμούς πίσω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, τον νικητή του βρετανικού Γκραν Πρι.

Η ώρα της αντεπίθεσης
Ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Μερσεντές, Τζέιμς Άλισον τοποθετήθηκε για την προσπάθεια του Χάμιλτον να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής: «Μας πονάει να βλέπουμε τον Λιούς δεύτερο στη βαθμολογία, γνωρίζοντας ότι αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή. Αυτή η επίδοση δεν οφείλεται στο ακατάλληλο μονοθέσιο, έχουμε δουλέψει αρκετά στις επιμέρους βελτιώσεις του, αλλά σε μία συγκυρία γεγονότων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνουμε την ανατροπή, η μονομαχία για τον τίτλο θα διαρκέσει μέχρι τέλους και νομίζω ότι εξαρτάται από τη δική μας παρουσία».

LIve στοίχημα από το κινητό! Κατέβασε το app |21+

Η επιβράβευση
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε τη νίκη στο βρετανικό Γκραν Πρι παρότι αντιμετώπιζε πόνους στον αυχένα. Η ομάδα του, η Φεράρι, διά στόματος του υπεύθυνου Μαουρίτσιο Αριβαμπένε του έπλεξε το εγκώμιο: «Ο Σεμπάστιαν πραγματοποίησε φανταστικό αγώνα, παρά τα προβλήματά του, φθάνοντας μέχρι την κορυφή, του αξίζουν συγχαρητήρια».

«Φέτος, αποδεικνύουμε συνέχεια ότι είμαστε πολύ δυνατοί σε κάθε Γκραν Πρι. Το σημαντικότερο είναι ότι το μονοθέσιο είναι άκρως ανταγωνιστικό, γρήγορο και δυνατό. Οι αναβαθμίσεις που κάναμε δούλεψαν στον υπέρτατο βαθμό» ήταν η θέση του Φέτελ.

Τα αποτελέσματα του βρετανικού Γκραν Πρι:
1) Φέτελ
2) Χάμιλτον
3) Ράικονεν
4) Μπότας
5) Ρικιάρντο
6) Χάλκενμπεργκ
7) Οκόν
8) Αλόνσο
9) Μάγκνουσεν
10) Πέρες

Οι περασμένοι νικητές του γερμανικού Γκραν Πρι:
2016: Χάμιλτον (Μερσεντές)
2014: Ρόσμπεργκ (Μερσεντές)
2013: Φέτελ (Ρεντ Μπουλ)
2012: Αλόνσο (Φεράρι)
2011: Χάμιλτον (ΜακΛάρεν)
2010: Αλόνσο (Φεράρι)
2009: Γουέμπερ (Ρεντ Μπουλ)
2008: Χάμιλτον (ΜακΛάρεν)

Σχολιάστε

X