O Παναθηναϊκός βαδίζει ξανά στη Λεωφόρο των επιτυχιών!

O Παναθηναϊκός βαδίζει ξανά στη Λεωφόρο των επιτυχιών!

Εκεί, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στέκεται όρθιο, περήφανο ένα γήπεδο, γεμάτο συναισθήματα και αναμνήσεις. Εκεί, έχουν γραφτεί στιγμές μοναδικές που πέρασαν για πάντα στην ιστορία και το μυαλό των φίλων του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, η εικόνα του τα τελευταία χρόνια σκορπά απογοήτευση και η Λεωφόρος των επιτυχιών έμοιαζε άδεια, κενή, μέσα στη θλίψη. Ο Παναθηναϊκός καλείται να αποδείξει πως η ιστορία είναι βαριά και παίζει τη δική της μπάλα. Είναι από μόνο του αρκετό; Τη φετινή σεζόν οι «πράσινοι» έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή, ρόστερ με ποιότητα, ταλέντο, κόσμο που διψά για επιτυχία και κάπως έτσι, οι φίλοι του ανυπομονούν να βρεθούν ξανά στη Λεωφόρο!

Ναι, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο πρωτάθλημα για να πρωταγωνιστήσει και σύμμαχο έχει την έδρα. Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, όταν την περσινή σεζόν για να κάνουν οι «πράσινοι» το 3 στα 3 φτάσαμε στη 12η αγωνιστική κι αφού είχαν προηγηθεί οι ήττες από τον Αρη (0-1 με Πογιάτος) και τον Ατρόμητο (0-1 με Μπόλονι), αλλά και η ισοπαλία με το Βόλο (1-1 με Μπόλονι). Πέρυσι, για να πετύχει ο Παναθηναϊκός 13 γκολ φτάσαμε στην 11η αγωνιστική. Φέτος, διέλυσε τον Απόλλωνα με 4-0, συνέτριψε το Βόλο με 5-1, πάρτι 4-1 και με τον Ιωνικό. Κοινό χαρακτηριστικό; Η Λεωφόρος!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Το επίτευγμα των 13 τερμάτων εντός έδρας είχε να συμβεί… 49 χρόνια, από το 1972, ενώ είχε γίνει και το 1961. Όπως και φέτος, έτσι και τότε οι «πράσινοι» σκόραραν στα τρία πρώτα παιχνίδια του τουλάχιστον τέσσερα γκολ.

  • 1961 Γκολ 14

10.09.1961 Παναθηναϊκός – Νίκη Βόλου 4-0

16.09.1961 Παναθηναϊκός – Φωστήρας 4-2

01.11.1961 Παναθηναϊκός – Δόξα Δράμας 6-3

 

  • 1972 Γκολ 15

17.09.1972 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου 6-3

01.10.1972 Παναθηναϊκός – Ομόνοια Λευκωσίας 4-2

05.11.1972 Παναθηναϊκός – Αιγάλεω 5-0

 

  • 2021 Γκολ 13

11.09.2021 Παναθηναϊκός – Απόλλων 4-0

26.09.2021 Παναθηναϊκός – Βόλος 5-1

16.10.2021 Παναθηναϊκός – Ιωνικός 4-1

Βέβαια, το 2001 ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει 15 γκολ στα τρία πρώτα παιχνίδια του, αλλά όχι από τέσσερα τουλάχιστον σε κάθε ένα. Είχε σκοράρει 5 φορές απέναντι στον ΟΦΗ, 8 φορές κόντρα στην Παναχαϊκή και 2 με τον Άρη.

Όλες οι αποδόσεις Super League εδώ!

  • Καρλίτος on fire!

Τη φετινή σεζόν τα «κανόνια» άρχισαν από νωρίς και μπροστάρης είναι ο ανανεωμένος Καρλίτος. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού τροφοδοτείται και σκοράρει. Είτε με «πάρε – βάλε» κάθετες, είτε με εύστοχες πάσες εντός περιοχής. Αρκεί; Ο φορ του «Τριφυλλιού» ντριμπλάρει, σουτάρει και αν δε… χάριζε πέναλτι σε συμπαίκτες, ίσως είχε και περισσότερα γκολ. Πολλοί είδαν στο πρόσωπό του τον Μάρκους Μπεργκ, τον φορ περιοχής που έλειπε τόσα χρόνια από την πράσινη επίθεση. Ο 31χρονος άσος διαβάζει άριστα το παιχνίδι και τους χώρους που μπορεί να αξιοποιήσει, είναι πολύ καλύτερος όταν βλέπει το γήπεδο και όχι παίζοντας με πλάτη.

Επτά γκολ στις έξι πρώτες αγωνιστικές με τον Παναθηναϊκό, όλα στη Λεωφόρο, όλα με σουτ για τον Καρλίτος σε μια επίδοση που αποτελεί ήδη ένα προσωπικό ρεκόρ για τον 31χρονο Ισπανό φορ. Ακόμα και στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, τη σεζόν 2017-18 που ο Καρλίτος πέτυχε 24 γκολ σε 36 ματς του πρωταθλήματος Πολωνίας με τη φανέλα της Βίσλα στα πρώτα έξι παιχνίδια είχε σκοράρει τέσσερα τέρματα.

  • Τα χαφ κάνουν τη διαφορά

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος βγάζει στο χορτάρι τα σπουδαία κομμάτια του ταλέντου του. Εξαιρετικός στο δημιουργικό παιχνίδι και απέναντι στον Ιωνικό έκανε το καλύτερό του παιχνίδι επιθετικά. Ο Αλεξανδρόπουλος δημιούργησε με τρεις επαφές, ισάριθμες σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Μόνο μία από αυτές κατέληξε στα δίχτυα, η κάθετη προς τον Καρλίτος. Ο νεαρός χαφ κάνει το κέντρο του Παναθηναϊκού πιο εκρηκτικό, του χαρίζει φρεσκάδα, κίνηση και μαζί με τον Πέρεθ οι «πράσινοι» δημιουργούν το δικό τους «τείχος», ικανό να αναχαιτίσει επιθέσεις, αλλά και να δημιουργήσει κινδύνους.

Ο ένας έχει την εμπειρία, το καθαρό μυαλό και την ηρεμία για να περάσει τη μπάλα και ο άλλος με την ταχύτητα του και τον ενθουσιασμό του, δίνει την ένταση που έλειπε από το κέντρο. Ο Ισπανός βγάζει άλλο πρόσωπο, καθώς επικεντρώνεται μόνο στο κομμάτι της κυκλοφορίας. Αν αυτό το δίδυμο έχει ανάλογη διάρκεια, τότε οι «πράσινοι» φαίνεται ότι βρήκαν την τέλεια λύση για την μεσαία τους γραμμή.

  • Ο Γιοβάνοβιτς βάζει τη σφραγίδα του

Ο 59χρονος τεχνικός είναι για πολλούς η αιτία της αλλαγής. Δεν έχει ανάγκη από υπέρμετρους ενθουσιασμούς. Αλλωστε, ο ίδιος τονίζει «δεν είμαστε ακόμη στο επίπεδο που θέλουμε». Ωστόσο, καρπώνεται αυτό τον αέρα αισιοδοξίας που πνέει πλέον στη Λεωφόρο. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά στα λάθη, η ψυχραιμία, η υπομονή στο παιχνίδι του είναι έργο του Σέρβου προπονητή, ο οποίος έχει πάρει από τους παίκτες του το 100%. Ο Παναθηναϊκός βγάζει μία αίσθηση ανωτερότητας, κάτι που έλειπε τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιοβάνοβιτς αναδεικνύει σε κάθε ματς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αφετέρου να παίρνει πράγματα απ’ όλους τους παίκτες του! Το κυριότερο, ξέρει να αναγνωρίζει και να διορθώνει τα λάθη του. Απομένει να δούμε αν θα βάλει τη σφραγίδα του στον φετινό Παναθηναϊκό!

Για την πρώτη νίκη εκτός ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» καλούνται να δείξουν ανάλογο πρόσωπο και στα εκτός έδρας και ο Αστέρας Τρίπολης είναι ένα σημαντικό εμπόδιο. Μπορεί οι εμφανίσεις στη Λεωφόρο να γεμίζουν αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ωστόσο η εικόνα μακριά από το γήπεδό του δεν ήταν ιδανική. Ήττα στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, ήττα και με τον ΠΑΣ, με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να μην έχει βρει δίχτυα σε αυτά τα ματς. Γκολ δεν πέτυχε ούτε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά η απόδοση ήταν καλύτερη, με αποτέλεσμα να πάρει βαθμό. Στην Τρίπολη καλείται να κάνει σεφτέ στις νίκες εκτός και παρακάτω σας παραθέτουμε τις αναμετρήσεις με τους Αρκάδες.

[jsEntainMatchHead2Head match_id=”256233″]

 

Σχολιάστε

X