Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Οκτώ χρόνια δίχως νίκη

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Οκτώ χρόνια δίχως νίκη

Εναρξη: 21:45, 24/11/2018
Γήπεδο: Wanda Metropolitano (67.703), Μαδρίτη

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών υποχρεώσεων, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της La Liga.

Κάκιστη παράδοση για τους Μαδριλένους κόντρα στους «μπλαουγκράνα», καθώς στις 16 τελευταίες συγκρούσεις και στις δύο έδρες αγνοούν τη νίκη με 12 ήττες και 4 ισοπαλίες. Τελευταία νίκη της Ατλέτικο κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν τον Φεβρουάριο του 2010, με 2-1 στο «Βιθέντε Καλντερόν» με σκόρερ τους Φορλάν και Σιμάο από πλευράς Ατλέτικο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για την Μπαρτσελόνα.

Στην τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 3-2 της Αθλέτικ Μπιλμπάο με ανατροπή, ενώ η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε 3-4 από την Μπέτις εντός έδρας. Αμφότερες μεσοβδόμαδα αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ για την 5η αγωνιστική, με την Ατλέτικο να υποδέχεται τη Μονακό, ενώ η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στην Ολλανδία για να αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν.

Η παράδοση και η… τρύπα στα στόπερ!
Μπορεί κόντρα στη συμπολίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης να τα πηγαίνει περίφημα, να τις βάζει δύσκολα και να τις κόβει βαθμούς, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όμως, η Ατλέτικο Μαδρίτης τα βρίσκει… σκούρα!

Από τη σεζόν 2009-10 που σημειώθηκε η τελευταία νίκη της, όταν ακόμα έπαιζαν γι αυτήν οι Φορλάν, Σιμάο, Αγουέρο, Ρέγες και οι Ιμπραΐμοβιτς, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα για την Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο έχει υποστεί 6 φορές την ήττα όταν υποδέχθηκε τους «μπλαουγκράνα», ενώ δύο φορές σημειώθηκε η ισοπαλία.

Μία σειρά από θετικά αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές την έβαλε ξανά στην ισορροπία, μειώνοντας και τις αποστάσεις από την κορυφή. Και αν εκτός έδρας έρχεται από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, μπροστά στο κοινό της προέρχεται από τρία σερί νικηφόρα αποτελέσματα. Μάλιστα, το πιο πρόσφατο με περιπετειώδη τρόπο και ανατροπή 3-2 επί της Μπιλμπάο. Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Γκοδίν και Χιμένες, δηλαδή το βασικό αμυντικό δίδυμο της Ατλέτικο.

Επεσαν οι τόνοι
Επειτα από 16 χρόνια, η Μπαρτσελόνα δέχθηκε 4 γκολ στο «Καμπ Νόου», με την Μπέτις να φεύγει νικήτρια πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος με 4-3 και υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της εντός έδρας νίκη φέτος στη La Liga.

Περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή πορεία της Μπαρτσελόνα, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Μπορεί να φτάσει σε εύκολη νίκη, αλλά και να υποστεί ήττα από το… πουθενά! Ωστόσο, αυτό που πρέπει να τονιστεί, είναι ότι στα μεγάλα ματς φέτος στέκεται στο ύψος της! Η πεντάρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (5-1), το 4-2 στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ, το 1-1 στο Μιλάνο επί της Ιντερ και το 2-0 εντός έδρας κόντρα στους Ιταλούς, αλλά και το 4-2 με τη Σεβίλλη στο «Καμπ Νόου» τα χαρακτηριστικά σκορ των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Για το παιχνίδι της Μαδρίτης, νοκ-αουτ έχει τεθεί ο Κροάτης μέσος, Ράκιτιτς λόγω τιμωρίας, με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Κοουτίνιο να επιστρέφει στη δράση.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Τα 5 τελευταία ραντεβού στη Μαδρίτη

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: 1-1 (La Liga 2017-18)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: 1-2 (La Liga 2016-17)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: 1-2 (Κύπελλο 2016-17)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: 2-0 (Τσάμπιονς Λιγκ 2015-16)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: 1-2 (La Liga 2015-16)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X