Βέλγιο – Γαλλία: Με φόντο τον τελικό του Nations League

Βέλγιο – Γαλλία: Με φόντο τον τελικό του Nations League

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Nations League κατέληξε στην Ισπανία, που έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των 37 αγώνων της Ιταλίας και τώρα περιμένει τον δεύτερο φιναλίστ, ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση του Βελγίου με τη Γαλλία, που θα διεξαχθεί στο Τορίνο.

Από τη μία, λοιπόν, η «χρυσή γενιά» των Βέλγων, που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει έναν τίτλο και από την άλλη οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, που μετά το κάζο στο Euro θέλουν να αποδείξουν ότι παραμένουν στην κορυφή. Στην αναμέτρηση θα λάβουν μέρος κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που έχουν πολλές απαντήσεις να δώσουν στους επικριτές τους, όπως οι Αζάρ και Γκριεζμάν.

Η Γαλλία μετά την αποτυχία του Euro

«Θέλουμε να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο», τόνισε με αυτοπεποίθηση ο τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, που τοποθετεί το Nations League ως διοργάνωση στο ίδιο επίπεδο με το Euro και το Μουντιάλ. «Προηγουμένως, υπήρχαν τα άλλα δύο τουρνουά, τώρα υπάρχει και το Nations League να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας», συνέχισε ο Ντεσάν, που ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν έρθει αυτή η επιτυχία δεν είναι ικανή από μόνη της να σβήσει την αποτυχία του καλοκαιριού στο Euro. Σίγουρα, όμως, θα μειώσει την πίεση που νιώθει στον πάγκο, έστω κι αν η θέση του είναι εξασφαλισμένη μέχρι το Μουντιάλ του Κατάρ.

Θα πρέπει, πάντως, να τα καταφέρει χωρίς τον Ενγκολό Καντέ, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, ενώ η μεγαλύτερη έκπληξη στην αποστολή της Γαλλίας είναι η απουσία του Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και ήταν πάντα στις κλήσεις του Ντεσάν. Την τελευταία φορά που η Γαλλία συνάντησε το Βέλγιο ήταν για το Μουντιάλ του 2018 και επιβλήθηκε με 1-0. Στο 2.50 η νίκη για τους «τρικολόρ» στην bwin!

Nations League, η μεγάλη ευκαιρία του Βελγίου

Το Βέλγιο από την άλλη πλευρά θέλει, έστω και μία φορά, να αποδείξει ότι μπορεί να ανήκει στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Είναι, άλλωστε, ξανά στην 1η θέση της κατάταξης της FIFA και κάνει εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά του Μουντιάλ. «Όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο», δήλωσε ο Τόμπι Άλντερβεϊρελντ, που ανήκει στη «χρυσή γενιά» και σιγά-σιγά αφήνει πίσω του τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

Οι απουσίες δεν λείπουν ούτε από την πλευρά του Βελγίου, καθώς τραυματίες είναι οι Μενιέ και Αζάρ (αμφότεροι της Ντόρτμουντ), ενώ για διάφορους λόγους έμειναν εκτός αποστολής Ντοκού (Ρεν), Μέρτενς (Νάπολι) και Βερμάελεν (Κόμπε). Επιστρέφει, όμως ο Ντε Μπρόινε, που μαζί με τον Αζάρ θα κληθούν να τροφοδοτήσουν τον Λουκάκου. Και από τον παίκτη της Ρεάλ, που είναι ο φυσικής ηγέτης του Βελγίου, οι «κόκκινοι διάβολοι» περιμένουν πολλά περισσότερα. Στο 2.85 η απόδοση να σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ το Βέλγιο!

«Ο Εντέν είναι έτοιμος να κάνει ξανά τη διαφορά», τόνισε ο τεχνικός Μαρτίνεθ, που οι φήμες θέλουν να βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Μπαρτσελόνα για να αντικαταστήσει τον Κούμαν. Ίσως αυτή να αποδειχθεί και η δική του τελευταία ευκαιρία να κατακτήσει κάτι με το Βέλγιο και να γράψει ιστορία με τον πρώτο τίτλο για τους Βέλγους μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1920… Στο 2.95 προσφέρεται στην bwin η νίκη του Βελγίου!

Σχολιάστε

X