Φινλανδία – Ελλάδα: Εκεί, που δεν κέρδισε ποτέ!

Φινλανδία – Ελλάδα: Εκεί, που δεν κέρδισε ποτέ!

 

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στην Γ’ Κατηγορία για τον 2ο Ομιλο του Nations League η Εθνική Ελλάδος ταξίδεψε στην Σκανδιναβία για να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Φινλανδίας στο «Ρατίνα Στέιντιουμ» του Τάμπερε. Μία πόλη 160 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, Ελσίνκι. Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν 1-0 της Εσθονίας στο τελευταίο παιχνίδι για το θεσμό και βρίσκονται μόνοι πρώτοι στον όμιλο με 9 βαθμούς. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έφτασε σε νίκη με το ίδιο σκορ στο «Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας» κόντρα στην Ουγγαρία, με το επόμενο εμπόδιο να είναι στη Φινλανδία, εκεί που δεν έχει φύγει ποτέ με νίκη.

Το ζητούμενο η νίκη

Μπορεί να μην εντυπωσίασε στο αχανές και… κρύο (λόγω ελάχιστης προσέλευσης κόσμου) «Ολυμπιακό Στάδιο», όμως η Εθνικής Ελλάδος έβαλε τρεις σημαντικούς βαθμούς στο σακούλι της κόντρα στην Ουγγαρία (1-0) ενόψει του στόχου, που είναι η κατάληξη της πρώτης θέσης στον όμιλο. Χρειάστηκε το… κεφάλι του Κώστα Μήτρογλου στο 65’, με τον έμπειρο φορ να ανοίγει το σκορ και να χαρίζει τόσο στην Εθνική, όσο και στο Μίκαελ Σκίμπε ανακούφιση για τη συνέχεια.

Σε έναν όμιλο με Ουγγαρία, Φινλανδία και Εσθονία, βλέποντας παράλληλα και τα ρόστερ των τεσσάρων εθνικών ομάδων, αυτό της «γαλανόλευκης» υπερισχύει σε πολλές γραμμές, με την πρωτιά στον όμιλο να είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Τις τελευταίες ώρες όλο και τα σενάρια παίρνουν «φωτιά» για πιθανή αποχώρηση του Μίκαελ Σκίμπε σε περίπτωση μη πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση του Nations League.

Τι χρειάζεται; Τη νίκη στη Φινλανδία το βράδυ της Δευτέρας (15/10), αλλιώς η διαφορά θα αυξηθεί στους έξι βαθμούς (σε περίπτωση ήττας) από την πρωτιά ή απλώς θα παραμείνει η διαφορά στους τρεις βαθμούς (σε περίπτωση ισοπαλίας) και θα ζητάει το απόλυτο βαθμών στη συνέχεια και μία γκέλα των Φινλανδών στα ματς του Νοεμβρίου. Βέβαια, υπάρχει αρνητική παράδοση για την ελληνική ομάδα στη Φινλανδία, αφού σε έξι επισκέψεις εκεί δεν έχει νίκη (3 ισοπαλίες, 3 ήττες).

Όπως στο παιχνίδι με τους Μαγγυάρους την Παρασκευή το βράδυ, έτσι και στη Φινλανδία τέθηκαν νοκ άουτ οι Οικονόμου (στόπερ), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Μάνταλος (μέσος) και Δώνης (μεσοεπιθετικός).

Πούκι και… 1-0!  

Η αρχή έγινε τον Σεπτέμβριο με τις «κολλητές» νίκες με Ουγγαρία και Εσθονία σε Τάμπερε και Τούρκου, σειρά πήρε την Παρασκευή (12/10) η Εσθονία στο Τάλιν. Τρεις στις τρεις νίκες με 1-0, σκόρερ ο συνήθης ύποπτος: ο Τέεμου Πούκι της Νόριτς. Ο 28χρονος φορ είναι ο σκόρερ και στα τρία γκολ μέχρι στιγμής στον όμιλο για τη Φινλανδία και με σύμμαχο την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της βρίσκεται μόνο πρώτη στον 2ο Ομιλο της Γ’ Κατηγορίας.

Ο Μάρκου Κάνερβα κάνει εκπληκτική δουλειά στους Σκανδιναβούς και αυτό δεν φαίνεται από την αγωνιστική εικόνα τους, αλλά και από το γεγονός ότι η ομάδα βγάζει χαρακτήρα, γνωρίζοντας πλέον όχι μόνο να παίρνει αποτελέσματα, αλλά και να τα… κλέβει! Τέσσερις διαδοχικές νίκες σε επίσημα ή φιλικά ανεξαρτήτως έδρας, σε όλες κράτησε το μηδέν, ενώ υπέστη μόλις μία ήττα στην τελευταία 7άδα αγώνων, σε ένα φιλικό 2-0 από τη Ρουμανία στις 5 Ιουνίου, με συνολικό απολογισμό σε αυτά τα ματς 5 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Κράτησε ανέπαφη την εστία της στα 6 από τα 7 παιχνίδια!

Επιπρόσθετα στατιστικά

Παράδοση

Ελλάδα – Φινλανδία: 0-1 (Προκριματικά Euro 2016)

Φινλανδία – Ελλάδα: 1-1 (Προκριματικά Euro 2016)

Ελλάδα – Φινλανδία: 2-1 (Φιλικό)

Φινλανδία – Ελλάδα: 5-1 (Προκριματικά Μουντιάλ 2002)

Ελλάδα – Φινλανδία: 1-0 (Προκριματικά Μουντιάλ 2002)

Ελλάδα – Φινλανδία: 2-1 (Φιλικό)

 

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Nations League με 100+ ειδικά!

 

Σχολιάστε

X