Μάντσεστερ Σίτι: Η μεγάλη πρόκληση του Γκουαρδιόλα!

Μάντσεστερ Σίτι: Η μεγάλη πρόκληση του Γκουαρδιόλα!

Η Σίτι μετά τις θετικές εξελίξεις στο συμβόλαιο του Γκουαρδιόλα πόνταρε στη δυναμική αυτής της κίνησης, όμως ήρθε η ήττα με 2-0 από την Τότεναμ για να την προσγειώσει στην πραγματικότητα. Δεν πάει πολύ καιρός που η Σίτι ηττήθηκε στο πρωτάθλημα.

Σε δύο συνεχόμενες σεζόν η Σίτι έπαιζε όπως κανείς άλλος στην Αγγλία και είχε κερδίσει 64 από τα 76 παιχνίδια της και έχοντας χάσει μόνο έξι. Όλα αυτά πλέον μοιάζουν… μακρινό παρελθόν. Η ήττα από την Τότεναμ δεν είχε να κάνει μόνο με τον τρόπο αλλά και με το γεγονός πως ήταν αρκετά… προβλέψιμη. Όποιος έβλεπε τη Σίτι περίμενε κάτι τέτοιο.

Υπήρχε και σχετικό προηγούμενο. Η Σίτι είχε παίξει 10 μήνες πριν στην έδρα της Τότεναμ και είχε συμβεί το ίδιο πράγμα. Είχε την κατοχή, αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε και η Τότεναμ, έχοντας… ηρωική άμυνα νίκησε με 2-0.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς το τι θα συνέβαινε εάν έμενε στο γήπεδο ο Ζιντσένκο ή εάν η Σίτι έκανε γκολ από τις ευκαιρίες της. Όμως η Τότεναμ έδειξε σε καλύτερη κατάσταση. Το γεγονός πως για τη Σίτι ήρθε ξανά ήττα από την Τότεναμ έδωσε και μία αίσθηση πως τίποτα δεν άλλαξε από τον Φλεβάρη. Ο Γκουαρδιόλα μετά το παιχνίδι είπε ότι η Σίτι “ήταν καλύτερη σε πολλούς τομείς” από την Τότεναμ, αλλά δεν υπήρχε η αίσθηση για μία ήττα λόγω ατυχίας. Η ιστοσελίδα «The Athletic» αναλύει την κατάσταση για τη νέα εποχή στο σύλλογο του Μάντσεστερ…

Δεν πείθει χωρίς Αγουέρο

Ναι, η αντίπαλος του Ολυμπιακού είχε κατοχή, όμως η Τότεναμ άφησε τους «Πολίτες» να κρατήσουν τη μπάλα και τους περίμενε. Στην ομάδα του Μουρίνιο μετράει το τι την κάνεις την κατοχή. Οι παίκτες του Πεπ είχαν τη μπάλα μπροστά από την αντίπαλη άμυνα, όχι όμως στην… πλάτη της. Όταν επιχειρούσαν να μπουν στην περιοχή οι Αντελβάιρελντ και Ντάιερ ήταν εκεί για να διώξουν όλες τις μπαλιές. Όταν ο Λαπόρτ ήθελε να πανηγυρίσει την ισοφάριση το γκολ ακυρώθηκε με χέρι του Ζέσους. Η εικόνα και η κατάσταση του Βραζιλιάνου σε σχέση με τα… δολοφονικά ένστικτα του Αργεντίνου. Χωρίς τον Αγουέρο η Σίτι είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη.

Όλη αυτή η κυριαρχία της Μάντσεστερ με τη μπάλα δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε γκολ. Όμως αυτό δεν είναι κάτι νέο. Η Σίτι έχει βάλει 10 γκολ σε 8 ματς πρωταθλήματος που σημαίνει 47.5 γκολ σε μία σεζόν 38 αγώνων. Στα τελευταία τρία χρόνια έχουν βάλει 106, 95 και 102 γκολ. Η ομάδα του Πεπ δεν πλησίαζε στα επίπεδα ποιότητας που είχε κάποτε. Η επάνοδος του Αγουέρο θα βοηθήσει τη Σίτι, όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η Μάντσεστερ δεν είναι το ίδιο δυνατή και σκληρή χωρίς τη μπάλα στα πόδια. Στην καλή της εποχή, η Σίτι διέλυε τους αντιπάλους της και δεν ήταν ευάλωτη αμυντικά. Επίσης δεν δεχόταν αντεπιθέσεις και είχε τη… δίψα και την ενέργεια που λίγες ομάδες έχουν.

Η Σίτι δεν πρεσάρει όπως παλιά. Δεν μπορεί να παίξει 90 λεπτά με ένταση. Επίσης αμυντικά είναι πολύ πιο ευάλωτη. Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να βάλει ένα… stop σε αυτό το σερί. Αυτή η εικόνα βέβαια με βασικούς τους Νταβίντ Σίλβα και Φερναντίνιο στο κέντρο δεν θα υπήρχε ποτέ.

Αρκεί να δει κανείς την κυκλοφορία και τα τελειώματα της Τότεναμ με τη Σίτι. Καλύτερη κυκλοφορία και πολύ καλά τελειώματα. Η Σίτι θα έπρεπε να παίρνει παράδειγμα από αυτές τις φάσεις.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το βάρος πέφτει στους μπακ και άρα στον Λαπόρτ, τον οποίο ταλαιπώρησε τον Κέιν. Ο Έντερσον επίσης δεν πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις. Όμως και ο Λαπόρτ και ο Έντερσον έχουν αποδείξει πως είναι καλοί παίκτες, όπως έχει εντυπωσιάσει και ο Ρούμπεν Ντίας. Το θέμα όμως δεν είναι οι παίκτες ατομικά αλλά το σύνολο και η δυναμική του.

Η Μάντσεστερ Σίτι παρουσιάζεται ευάλωτη!

Η Σίτι έχει γίνει ευάλωτη διότι δεν πιέζει πολύ και σωστά πλέον. Δείχνει να είναι μία ομάδα που τελειώνει ο κύκλος της και που σταμάτησε να κάνει αυτό που επί Γκουαρντιόλα την έφερε στην πρώτη θέση.

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Αρκετοί φίλαθλοι αναπολούν τις μέρες των Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ή Αρσέν Βενγκέρ και θέλουν προπονητές σε τοπ επίπεδο για 20 και πλέον χρόνια. Το ποδόσφαιρο δεν λειτουργεί έτσι πια. Η δουλειά είναι τόσο έντονη και με πίεση, που γίνονται αλλαγές και με προπονητές με νέες ιδέες.

Ο Γκουαρδιόλα έχει μείνει στη Σίτι για σημαντικό διάστημα. Ο Μουρίνιο άντεξε μόνο μία φορά τέσσερα χρόνια σε μία ομάδα. Ακόμα και ο Κλοπ στην 7η και τελευταία του χρονιά στη Ντόρτμουντ είχε προβλήματα. Όλα αυτά τα στοιχεία ήταν βασικά ώστε μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα να υπάρχει ακόμα η εκτίμηση πως Γκουαρδιόλα και Σίτι μπορεί να μην συνέχιζαν μαζί. Η φετινή του χρονιά είναι η 5η. Τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις της Σίτι πάντως δεν δείχνουν πως οι παίκτες του επιζητούν μία 6η ή 7η χρονιά μαζι του.

Όμως η Σίτι ανακοίνωσε τη συμφωνία για νέο συμβόλαιο μαζί του. Αυτό το deal δίνει την ευκαιρία στον Ισπανό να φτιάξει έναν 2ο και νέο κύκλο για αυτήν την ομάδα.

Με την πορεία του εξάλλου ο Καταλανός έχει αποδείξει πως το άξιζε. Κανένας άλλος προπονητής σε τέτοιο επίπεδο εκτός του Φέργκιουσον δεν είχε φτιάξει τόσο καλή ομάδα. Ο μόνος που πλησιάζει σε κάτι τέτοιο τώρα είναι ο Σιμεόνε που επιχειρεί να κερδίσει τη La Liga με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Όλα αυτά έξι χρόνια μετά την κατάκτηση του τροπαίου με την Ατλέτικο. Υπάρχει και η πρόκληση του Γκουαρδιόλα για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Το να ‘χτίσει’ ξανά τη Σίτι από την αρχή είναι μία μεγάλη πρόκληση. Να φτιάξει ξανά σωστά την επίθεσή του, την άμυνά του και να βρει τρόπους να παίζει καλά χωρίς Φερναντίνιο, Σίλβα και Αγουέρο. Εάν δεν μπορεί να βρει τα στοιχεία που θέλει στους υπάρχοντες παίκτες θα πρέπει να βρει άλλους. Ο Γκουαρδιόλα δεν ανταγωνίζεται μόνο τις Λίβερπουλ, Γιουβάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ. Ανταγωνίζεται και την παλιά καλή Σίτι. Ακόμα και οι καλύτερες ομάδες κάνουν… κοιλιά και η νέα πρόκληση του Ισπανού είναι να φτιάξει μία νέα πολύ καλή Σίτι.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X