Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φτιαγμένη για μεγάλα ματς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φτιαγμένη για μεγάλα ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε ακόμα ένα μεγάλο ματς και ανέδειξε τα προβλήματα της Μάντσεστερ Σίτι. Τώρα, θα πρέπει να κερδίζει και τα μικρότερα ματς για να προλάβει την τετράδα.

Τον χειμώνα του 1999 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε τη Νότιγχαμ Φόρεστ για την Premier League. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που εκείνη τη σεζόν θα έκανε στο τέλος το περίφημο treble, βρισκόταν με 4-1 μπροστά στο σκορ εκτός έδρας, όταν στο 71’ ο Σόλσκιερ πήρε την εντολή να σηκωθεί από τον πάγκο και να μπει στο παιχνίδι. Ο Νορβηγός θα πετύχαινε 4 γκολ μέχρι το τέλος για να φτάσουν στην εντυπωσιακή νίκη με 8-1 οι κόκκινοι διάβολοι.

Εκείνη η Γιουνάιτεντ δεν χαριζόταν σε κανέναν και ένας από τους λόγους που το χρίσμα δόθηκε στον Σόλσκιερ μετά την απόλυση του Μουρίνιο ήταν εκείνη η νοοτροπία. «Όταν έπαιζα, έτσι κερδίζαμε τα πρωταθλήματα. Δεν χάναμε ποτέ βαθμούς απέναντι στις μικρότερες ομάδες», θα πει ο Νορβηγός, που βλέπει την ομάδα του φέτος να έχει ηττηθεί από την Κρίσταλ Πάλας, την Γουέστ Χαμ, τη Νιούκαστλ, την Μπόρνμουθ, ενώ έφερε ισοπαλία με την Άστον Βίλα... Για κάθε μία από αυτές τις ήττες, όμως, έχει επανορθώσει, καθώς έχει κερδίσει την Τσέλσι, την Τότεναμ και τώρα την Μάντσεστερ Σίτι.

Στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης οι παίκτες του Σόλσκιερ έδειξαν και, μάλιστα, χωρίς τον τραυματία Πογκμπά ότι η ποιότητα δεν λείπει. Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για να παίζει στην κόντρα απέναντι σε αντιπάλους που της δίνουν χώρο. Η διοίκηση υποσχέθηκε ότι τον Ιανουάριο θα υπάρξουν χρήματα για μεταγραφές και ο Νορβηγός θα πρέπει να προσθέσει κάποιους παίκτες που να μπορούν να «καθαρίσουν» τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια και να είναι σε θέση να ανοίγουν τις αντίπαλες άμυνες όχι με την ταχύτητά τους, αλλά με την ικανότητα να βγάζουν κάθετες πάσες και να αλλάζουν τις ισορροπίες με μία τους ενέργεια.

Πριν λίγες ημέρες η συζήτηση γύρω από το μέλλον του Σόλσκιερ είχε ανοίξει, όμως παρά τα αρνητικά αποτελέσματα η διοίκηση παραμένει πιστή σε αυτό το πλάνο. Παρότι η νίκη στην έδρα της Σίτι ήταν μόλις η δεύτερη μακριά από το «Ολντ Τράφορντ» από τον περασμένο Μάρτιο στην Premier League, πάντα υπάρχει μία τρομερή ηρεμία στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ, που πολλές φορές έχει παρεξηγηθεί ως απάθεια. Η Γιουνάιτεντ μπήκε τόσο αποφασισμένη στο «Έμιρεϊτς», που έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Λίβερπουλ τον Νοέμβριο του 2015, που βρίσκεται με 2-0 μπροστά στο σκορ στο 30’!

Στις πλάτες του Ράσφορντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο εκπληκτικός Ράσφορντ έχει ήδη ισοφαρίσει την καλύτερή του επίδοση σε μία σεζόν (πέρυσι είχε 10 γκολ, όσα φέτος, σε ολόκληρη τη χρονιά) και δείχνει αναγεννημένος, ενώ ο ΜακΤόμινεϊ εξελίσσεται στον κορυφαίο της μέσο. Μαζί με τον Φρεντ, που έχει ακούσει πολύ σκληρή κριτική, κέρδισαν τη μεσαία γραμμή και οδήγησαν την ομάδα τους με μαεστρία στην αντεπίθεση. Η νίκη της Γιουνάιτεντ από την άλλη πλευρά έδειξε για ακόμη μία φορά όλα τα προβλήματα που έχουν συγκεντρωθεί για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Καμία ομάδα στην ιστορία της Premier League δεν κατάφερε να επιστρέψει από διαφορά 14 βαθμών από την κορυφή, όση είναι η τρέχουσα με την Λίβερπουλ, κάτι που σημαίνει ότι ύστερα από δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα οι «πολίτες» ετοιμάζονται να παραδώσουν στα σκήπτρα τους. Όσο για τον ίδιο τον Καταλανό, για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αυτό το σημείο της σεζόν έχει μόλις 32 βαθμούς, επίδοση που αποτελεί τη χειρότερή του στους πάγκους…

«Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε», είχε πει πριν λίγες ημέρες, καθώς τα προβλήματα στην άμυνα πηγάζουν κυρίως από τον σοβαρό τραυματισμό του Λαπόρτ. Η απόφασή του, σε συνεννόηση με τη διοίκηση, να μην αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός το περασμένο καλοκαίρι θα τον στοιχειώνει μέχρι το τέλος. Με βάση τις ευκαιρίες που δέχεται η ομάδα του φέτος, θα έπρεπε να δέχεται 1,04 γκολ ανά παιχνίδι (με τις αποκρούσεις και την τύχη δέχεται 0,84). Πέρυσι, αυτός ο αριθμός ήταν στο 0,66, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18 στο 0,63… Τα 19 γκολ παθητικό της Σίτι μέχρι τώρα είναι σχεδόν διπλάσιο από της Λέστερ για παράδειγμα, ενώ είναι η ίδια επίδοση με εκείνη της Γιουνάιτεντ.

Ωρα για… εγωισμό!

Όλα δείχνουν ότι ο ίδιος και οι παίκτες του θα ρίξουν το βάρος στο μοναδικό τρόπαιο που τους έχει διαφύγει τα τελευταία χρόνια: το Champions League, όπου έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» και μετά το φινάλε των ομίλων (το βράδυ της Τετάρτης, 11/12, στην Κροατία με αντίπαλο την Ντινάμο Ζάγκρεμπ) θα υπάρχουν περίπου 3 μήνες μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Χρόνος αρκετός και για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στη μεταγραφική αγορά και να μπουν οι παίκτες στη σωστή νοοτροπία, βρίσκοντας ρυθμό.

Όσο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Τα επόμενα παιχνίδια με Έβερτον, Γουότφορντ, Νιούκαστλ και Μπέρνλι θα δείξουν πολλά. «Θα δουλέψουμε με τους παίκτες σχετικά με τη νοοτροπία τους. Στα παιχνίδια που χάσαμε όλα ήταν στο όριο. Κοιτάζοντας τα αποτελέσματα δεν είμαι τόσο αρνητικός όσο οι υπόλοιποι. Αν τα παιδιά μου πουν ότι δεν μπορούν να βρουν κίνητρο για αυτά τα παιχνίδια, τότε έχουμε πρόβλημα. Η Premier League είναι πολύ δύσκολη και αν δεν έχεις την κατάλληλη νοοτροπία, τότε δεν θα πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Θα δουλέψω πάνω στη νοοτροπία», τόνισε ο Σόλσκιερ. Έφτασε η ώρα οι παίκτες της Γιουνάιτεντ να δείξουν τον εγωισμό τους και να πάρουν πάνω τους, δείχνοντας ότι μπορούν να προλάβουν την 4άδα, από την οποία πλέον απέχουν 5 βαθμούς…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X