Ολλανδία – Γαλλία: Η πρώτη θέση και ο Πογκμπά!

Ολλανδία – Γαλλία: Η πρώτη θέση και ο Πογκμπά!

Εναρξη: 21:45, 16/11/2018
Γήπεδο: Stadion Feijenoord (51.117), Ρόττερνταμ

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της Παρασκευής, η Ολλανδία φιλοξενεί (21:45) τη Γαλλία στο πλαίσιο της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, το Nations League, για τον πρώτο όμιλο της Α’ Κατηγορίας. Η Ολλανδία ζητάει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στους «τρικολόρ» για να ελπίζει στην πρώτη θέση του ομίλου, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας καλείται απόψε να επικρατήσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά.

Με πολλές απουσίες ταξίδεψε η Γαλλία στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, με στόχο το ισόπαλο αποτέλεσμα για τελειώσει από σήμερα την υπόθεση πρωτιάς στον 1ο Ομιλο. Πογκμπά, Ουμτιτί, Λακαζέτ και Μαρσιάλ οι σημαντικές απώλειες για τον Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ενα γήπεδο που της… πάει!
Η Ολλανδία μετράει 14 σερί νίκες στο Ρότερνταμ από το 2007 κι έπειτα και το βράδυ της Παρασκευής επιδιώκει σε ακόμη μία κόντρα στη Γαλλία στοχεύοντας και σε διαφορά από δύο γκολ και πάνω. Μετά την ήττα στο Παρίσι από τη Γαλλία με 2-1, ήρθε τον Οκτώβριο η πολύ καλή εμφάνιση και νίκη με 3-0 κόντρα στη Γερμανία στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Αμστερνταμ. Λίγες μέρες αργότερα έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με το Βέλγιο εκτός, έχοντας και αρκετές απουσίες.

Το ζητούμενο ότι παραμένει στο κόλπο της πρώτης θέσης και για να γίνει πράξη αυτό όλα περνάνε από το χέρι της. Αυτή πως θα διαχειριστεί το παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία, αλλά και αυτό που έρχεται με τη Γερμανία στο Γκελσενκίρχεν τη Δευτέρα το βράδυ. Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν από το ματς του Αμστερνταμ.

«Το θετικό κλίμα των τελευταίων μηνών έχει κάνει όχι μόνο τους φιλάθλους αλλά και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές να αγαπήσουν περισσότερο την εθνική. Ολοι θέλουν να βρίσκονται εδώ. Βελτιωνόμαστε συνεχώς και γινόμαστε ολοένα και περισσότερο ομάδα, εντός κι εκτός γηπέδου», το σχόλιο του προπονητή Κούμαν, μεταδίδοντας ουσιαστικά και το όλο κλίμα που επικρατεί στην Ολλανδία.

Ταξίδι με απουσίες
Η Γαλλία ζητάει μόλις έναν πόντο στο Ρόττερνταμ κόντρα στην Ολλανδία για να «σφραγίσει» από σήμερα τη συμμετοχή της στο Final-Four της Α’ Κατηγορίας, ωστόσο ταξίδεψε στη Γαλλία με πολλές και σημαντικές απουσίες. Αν και οι Λακαζέτ και Μαρσιάλ δεν έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, οι απουσίες τους είναι ηχηρές αφού υπήρχε μία σημαντική ενίσχυση από τον πάγκο. Αυτές, όμως, τον Πογκμπά και Ουμτιτί μεγαλύτερες.

Ένα ιδιαίτερο στατιστικό «ντύνει» την απουσία του Πολ Πογκμπά απόψε το βράδυ, αφού με τον μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη σύνθεσή της η Γαλλία –από τη στιγμή που πρωτοκλήθηκε στην Εθνική- έχει κερδίσει το 70% των αγώνων της από τότε. Χωρίς εκείνον μόλις το 44%. Παίκτης «κλειδί» που θα λείψει από την προσπάθεια των «τρικολόρ» στην Ολλανδία.

Στη θέση του Ουμτιτί υπάρχει λύση, μιας και ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Βαράν (στόπερ) επέστρεψε, ενώ για την… τρύπα των Λακαζέτ (φορ) και Μαρσιάλ (φορ) ο επιθετικός της Γκλάντμπαχ, Πλεά (φορ), κλήθηκε για πρώτη φορά.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Γαλλία – Ολλανδία: 2-1 (Nations League)
Γαλλία – Ολλανδία: 4-0 (Προκριματικά Μουντιάλ 2018)
Ολλανδία – Γαλλία: 0-1 (Προκριματικά Μουντιάλ 2018)
Ολλανδία – Γαλλία: 2-3 (Φιλικό)
Γαλλία – Ολλανδία: 2-0 (Φιλικό)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Nations League με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X