Σαχτάρ – Ντινάμο Κιέβου: Σέντρα στην Ουκρανία με ντέρμπι!

Σαχτάρ – Ντινάμο Κιέβου: Σέντρα στην Ουκρανία με ντέρμπι!

Έναρξη: 17.00, 31/05/2020
Γήπεδο: NSC Olimpiyskiy, Κίεβο

Το πρωτάθλημα στην Ουκρανία ξεκινάει και πάλι με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Σαχτάρ και στην Ντινάμο.

Η έδρα είναι… ανάποδα

Έπειτα από περίπου 2,5 μήνες το πρωτάθλημα ξεκίνησε και πάλι στην Ουκρανία, με την πρώτη αγωνιστική μετά την επανέναρξη να περιλαμβάνει και το «κλάσικο» της χώρας. Το ασυνήθιστο είναι ότι λόγω της πανδημίας του Covid-19 το ντέρμπι θα διεξαχθεί στο στάδιο της Ντινάμο με τη Σαχτάρ γηπεδούχο. Ο λόγος είναι ότι η τελευταία ούτως ή άλλως μένει στο Κίεβο λόγω της «εξορίας» από το Ντονέτσκ, όπου η κατάσταση παραμένει έκρυθμη και αποφασίστηκε να μην γίνει η μετακίνηση μέχρι το Χάρκοβο, όπου τους τελευταίους μήνες αποτελεί το προσωρινό της «σπίτι».

Μεγάλη η διαφορά στην κορυφή

Παρά την αλλαγή προπονητή λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν, η Σαχτάρ δεν άλλαξε φιλοσοφία και με τον Κάστρο στον πάγκο ετοιμάζεται να εξασφαλίσει ακόμη ένα πρωτάθλημα. Ήδη έχει πάρει διαφορά 13 βαθμών στην κορυφή, τη στιγμή που Ντινάμο απλά προσπαθεί να εδραιωθεί στη 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδυναμωθεί, με αποτέλεσμα να κάνει ακόμη μία κακή σεζόν και τις φήμες να τη θέλουν να ψάχνει και νέο προπονητή. Απέλυσε τον Χατσκέβιτς νωρίτερα στη σεζόν και συνεχίζει με τον Μιχαηλιτσένκο μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση.

Προβλήματα στην άμυνα για τη Σαχτάρ

Η επιστροφή στις προπονήσεις δεν έγινε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους πρωταθλητές. Ο Ισμαΐλι αποχώρησε από ένα φιλικό με πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, ενώ ο ηγέτης Ματβιένκο μπήκε στις προπονήσεις την τελευταία στιγμή και παραμένει άγνωστο αν θα προλάβει. Αυτό προκαλεί άγχος στον τεχνικό Κάστρο.

Θα λείψει ο ηγέτης της Ντινάμο Κιέβου

Ο 22χρονος Τσιγκανκόβ έχει εξελιχθεί στον ηγέτη της Ντινάμο τα τελευταία χρόνια, αλλά θα λείψει από το ντέρμπι λόγω τραυματισμού. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο 19χρονος Τσιταϊσβίλι, που μέχρι τώρα στη σεζόν έχει αγωνιστεί μόλις για 19’, αλλά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας (ένας από τους παίκτες που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο U20).

Ακόμη και αν ο νεαρός εξτρέμ καταφέρει να καλύψει το κενό, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα για την Ντινάμο. Ο βασικός επιθετικός Μπισέντιν έχει τεθεί εκτός δράσης, καθώς απέτυχε σε έναν έλεγχο ντόπινγκ και ο Σολ, που είχε αποκτηθεί για αρκετά εκατομμύρια ευρώ δεν έχει καταφέρει να βρει τον καλό του εαυτό μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, που τον είχε αφήσει επίσης εκτός δράσης για αρκετούς μήνες. Ο νεαρός Ρουσίν έχει το προβάδισμα για την αρχική ενδεκάδα, όμως ούτε αυτός είναι έτοιμος να το… πάρει στις πλάτες του.

Με όλα της τα «όπλα»

Οι λύσεις που έχει η Σαχτάρ από τη μέση και μπροστά παραδοσιακά είναι εντυπωσιακές. Η καραντίνα έδωσε χρόνο στους τραυματίες να επιστρέψουν και όλοι είναι διαθέσιμοι. Η κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος έδειξε… ορεξάτη στα φιλικά των τελευταίων ημερών, ενώ κατά μέσο όρο φέτος σκοράρει 2,6 τέρματα! Θα μπορέσουν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό απέναντι στην Ντινάμο;

Τα τελευταία ουκρανικά «κλάσικο» για το πρωτάθλημα

Σαχτάρ – Ντινάμο 1-0 (10/11/19)
Ντινάμο – Σαχτάρ 1-2 (10/08/19)
Σαχτάρ – Ντινάμο 1-1 (22/05/19)
Ντινάμο – Σαχτάρ 0-0 (24/04/19)
Σαχτάρ – Ντινάμο 2-1 (03/11/18)
Ντινάμο – Σαχτάρ 1-0 (03/08/18)
Ντινάμο – Σαχτάρ 2-1 (19/05/18)
Σαχτάρ – Ντινάμο 0-1 (14/04/18)
Ντινάμο – Σαχτάρ 0-0 (22/10/17)
Σαχτάρ – Ντινάμο 0-1 (22/07/17)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ουκρανία με πολλά ειδικά στοιχήματα! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X