Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ: «Ο θάνατός σου, η ζωή μου»

Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ: «Ο θάνατός σου, η ζωή μου»

Εναρξη: 22:00, 28/11/2018
Γήπεδο: Parc des Princes (47.929), Παρίσι

Το γνωρίζαμε εξ αρχής ότι στον 3ος Ομιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα γινόταν… πόλεμος! Η ήττα της Λίβερπουλ από τον Ερυθρό Αστέρα και το γεγονός ότι η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κέρδισε τη Νάπολι στα δύο μεταξύ τους, κρίνει τον όμιλο περιοχή ακατάλληλη για… καρδιακούς!

Το βράδυ της Τετάρτης (28/11), στο «Παρκ Ντε Πρενς» του Παρισιού, η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί τη Λίβερπουλ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Γάλλοι ζητάνε πάση θυσία το τρίποντο, οι Αγγλοι «βολεύονται» και με την ισοπαλία, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Παρί θα υπερτερούν, αφού στο πρώτο ματς του ομίλου στο «Ανφιλντ» επικράτησαν 3-2.

Αμφότερες προέρχονται από νίκες στο πρωτάθλημα. Η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε συνέχεια στην κυριαρχία της στην Ligue 1, καθώς επικράτησε 1-0 της Τουλούζ «σβήνοντας» μηχανές μετά το γκολ του Καβάνι (9’). Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ έφευγε με σπουδαίο τρίποντο από την έδρα της Γουότφορντ (3-0), χάρη σε ένα εκρηκτικό τελευταίο 20λεπτο στον αγώνα.

Ορίζει την τύχη της
Καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ η Παρί Σεν Ζερμέν του Τόμας Τούχελ στο γαλλικό πρωτάθλημα. Κόντρα στην Τουλούζ το Σάββατο (1-0) έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί της, φτάνοντας στις 14 νίκες στις πρώτες 14 αγωνιστικές της σεζόν, με την υπόθεση του τίτλου να «τελειώνει» θεωρητικά από τα τέλη Νοεμβρίου. Με τις Μαρσέιγ, Λυών και Λιλ να μην θεωρούνται οι πιο αξιόπιστες ομάδες για σερί νικών, η διαφορά 15 πόντων που έχει «χτιστεί» από τη 2η θέση δύσκολο να καλυφθεί.

Ο άλλος στόχος της Παρί Σεν Ζερμέν είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πολύ… χρήμα για να θέσει τον εαυτό της ως ένα από τα φαβορί ενός ευρωπαϊκό τίτλου και φέτος είναι μία από αυτές τις χρονιές. Το γεγονός, όμως, ότι στον 3ο όμιλο έχει ήδη μία ήττα και δύο ισοπαλίες, το δύο στα δύο νικών κόντρα σε Λίβερπουλ και Ερυθρό Αστέρα κρίνεται «ζωής ή θανάτου».

Μ’Μπαπέ και Νέιμαρ, που επέστρεψαν με ενοχλήσεις από τις Εθνικές τους ομάδες, δεν αγωνίστηκαν κόντρα στην Τουλούζ και το ιατρικό επιτελείο… κάνει αγώνα δρόμου για να είναι 100% έτοιμοι ενόψει Λίβερπουλ.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-1-2): Μπουφόν – Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ – Μενιέ, Ντι Μαρία, Βεράτι, Μπερνάτ – Νεϊμάρ – Καβάνι, Μ’Μπαπέ

Εβγαλε τα… μάτια της!
Δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο γήπεδο του Βελιγραδίου η Λίβερπουλ για την 4η αγωνιστική, γνωρίζοντας δίκαιη ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα (2-0) και πλέον καλείται να ορίσει η ίδια την τύχη της. Ζητάει θετικό αποτέλεσμα στο Παρίσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, ώστε να έχει το πάνω χέρι, φιλοξενώντας στο φινάλε του ομίλου τη Νάπολι στο «Ανφιλντ».

Τόσο στην Ιταλία (στην ήττα 1-0 από τη Νάπολι), όσο και σε αυτό της Σερβίας, η ομάδα του Κλοπ πραγματοποίησε τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της. Από το παιχνίδι του «Μαρακανά», οι «κόκκινοι» τρέχουν μίνι σερί δύο νικών κόντρα σε Φούλαμ (2-0 εντός) και Γουότφορντ (3-0 εκτός), δίχως να πιάσουν σπουδαία απόδοση, απλά δείχνουν τα σημάδια που δεν είχαν τα τελευταία χρόνια. Πολύ καλή αμυντική λειτουργία, αξιοποιούν κάθε ευκαιρία που δημιουργούν.

Τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Γκόμεζ (βασικός στόπερ) και αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Παρίσι, ενώ δύσκολα θα μπει σε αυτήν ο Λαλάνα (χαφ), ο οποίος έχει να αγωνιστεί από το ματς της Σερβίας.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέκερ – Αλεξάντερ-Αρνολντ, Λόβρεν, Βαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής στο «Ανφιλντ» και το 3-2 της Λίβερπουλ, ήταν το τρίτο ραντεβού της ιστορίας τους. Τη σεζόν 1996-97 για το –τότε – Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 3-0 εντός έδρας και ηττήθηκε 2-0 στην Αγγλία.

Στο 3-4-1 η παράδοση των Παριζιάνων απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους. Στο 5-2-7 η Λίβερπουλ όταν φιλοξενείται από γαλλική ομάδα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X