Ουρουγουάη – Ρωσία: Κρίνεται η πρωτιά

Ουρουγουάη – Ρωσία: Κρίνεται η πρωτιά

Για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ στην πόλη Σαμάρα, Ουρουγουάη και Ρωσία διεκδικούν την πρωτιά καθώς αμφότερες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης. Μία ισοπαλία είναι αρκετή για τους οικοδεσπότες, οι οποίοι σκόραραν οχτώ γκολ απέναντι σε Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, αλλά αναμένεται τώρα να αγωνιστούν πιο συντηρητικά για την εξασφάλιση της κορυφής. Οι Ουρουγουανοί προέρχονται από δυο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0), δίχως να εντυπωσιάσουν.

Παίζει όσο χρειάζεται
Η Ουρουγουάη επιβλήθηκε της Αιγύπτου με γκολ στα τελευταία λεπτά, στο ματς της πρεμιέρας, όταν ο Χοσέ Χιμένες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από στημένη φάση. Κόντρα στη Σαουδική Αραβία, η «Σελέστε» είχε καλύτερο ξεκίνημα, βρίσκοντας δίχτυα στο πρώτο 25λεπτο, με σκόρερ τον Λουίς Σουάρες που συμπλήρωσε 100 αγώνες με το εθνόσημο. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε την υπεροχή χωρίς, όμως, να πείσει με την παρουσία της.

«Νομίζω ότι κάναμε ακριβώς όσα έπρεπε για την πρόκριση από τη φάση των ομίλων. Έχουμε αγωνιστεί αρκετά κάτω από τις πραγματικές δυνατότητές μας πάντως. Για να έχουμε τύχη στην επόμενη φάση, καλούμαστε να βελτιωθούμε αρκετά και σε πολλούς τομείς» σχολίασε, εμφανώς προβληματισμένος, ο εκλέκτορας Όσκαρ Ταμπάρες.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου  | 21+

Σκοράρει με ευκολία
Η Ρωσία έχει σημειώσει δυο ευρείες νίκες, ικανοποιώντας τον απαιτητικό κόσμο της. Στο ματς με τη Σαουδική Αραβία πάτησε γκάζι στο τελευταίο μισάωρο. Στο αντίστοιχο με την Αίγυπτο, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι «Φαραώ» αγωνίστηκαν ανοιχτά, σκοράροντας με τους Φατί (αυτογκόλ), Τσερίσεφ και Τζιούμπα. Ο Σαλάχ μείωσε για την Αίγυπτο.

«Γνωρίζαμε ότι ο Σαλάχ δεν θα ήταν 100% έτοιμος, ωστόσο πρόκειται για σπουδαίο παίκτη και είχαμε πάρει τα μέτρα μας. Η επιθυμία μας ήταν να τον εξουδετερώσουμε, νομίζω σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε» ανέφερε ο εκλέκτορας Στανισλάφ Τσερτσέσοφ.

Τελευταία αποτελέσματα:

Ουρουγουάη – Σ. Αραβία     1-0 (Σουάρες)

Ρωσία – Αίγυπτος       3-1 (Φατί, Τσερίσεφ, Τζιούμπα

Παράδοση:

Ρωσία – Ουρουγουάη   1-1 (Διεθνές φιλικό, 2012)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X