Super Bowl LVIII: Ο Καρλαύτης, η «Ριρί» και το απόλυτο σόου των ΗΠΑ!

Super Bowl LVIII: Ο Καρλαύτης, η «Ριρί» και το απόλυτο σόου των ΗΠΑ!

Η αντίστροφη μέτρηση για το Super Bowl 2023 άρχισε, τον τελικό του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανάμεσα στους Philadelphia Eagles και Κansas City Chiefs και οι ΗΠΑ ζουν σε ρυθμούς… Ριάνα. Το μεγαλύτερο αθλητικό πάρτι των ΗΠΑ διεξάγεται τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου στην Αριζόνα με χορηγό για πρώτη φορά την Apple Music και η ιστορία του Super Bowl είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο στις ΗΠΑ.

Αυτό είναι το «State Farm Stadium»

Το State Farm Stadium διαθέτει αναδιπλούμενο τάπητα και αναδιπλούμενη οροφή, το πρώτο του είδους του στη Βόρεια Αμερική. Ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2006 και έχει φιλοξενήσει δεκάδες εκδηλώσεις, από το Super Bowl και διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου μέχρι μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και εμπορικές και καταναλωτικές εκθέσεις. Το State Farm Stadium έχει χωρητικότητα 63.400 ατόμων, αλλά μπορεί να επεκταθεί για «mega events» ώστε να χωράει 73.000 άτομα. Η κατασκευή του σταδίου κόστισε 455 εκατομμύρια δολάρια. Ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί στο State Farm Stadium στο Glendale της Αριζόνα, σηματοδοτώντας το τρίτο Super Bowl στο γήπεδο. Το πρώτο βρήκε νικητές τους New York Giants, το δεύτερο το κέρδισαν οι Patriots. Σε λίγες μόνο ημέρες, ένας νέος πρωταθλητής θα στεφθεί σε αυτό το γήπεδο. Eagles ή Chiefs; Οι τυχεροί που θα παρακολουθήσουν το απόλυτο θέαμα δαπάνησαν από 4000 δολάρια μέχρι… 124.146 δολάρια!

Σούπερ προσφορά* στο Super Bowl!

Κάθε χρόνο και ρεκόρ στο Super bowl!

Πάνω από 101 εκατομμύρια τηλεθεατές προσέλκυσε το περσινό Super Bowl, αφήνοντας πίσω το προπερσινό ρεκόρ τηλεθέασης. Περίπου 99 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την εκπομπή για το Super Bowl στο NBC, ενώ άλλα 1,9 εκατομμύρια είδαν το παιχνίδι στο Telemundo που ανήκει στην Comcast. Ο αριθμός περιλαμβάνει άτομα που παρακολουθούσαν τηλεοράσεις στο σπίτι και σε μπαρ και εστιατόρια.

Απίθανο σόου και διαφημίσεις εκατομμυρίων

Ο τελικός αποτελεί το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό γεγονός στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Αμερικανοί τον παρακολουθούν στην τηλεόραση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Το Super Bowl είναι δημοφιλές για τις διαφημίσεις και τη μουσική συναυλία κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Αλλωστε, οι διαφημιστικές εταιρίες ξοδεύουν ένα τεράστιο μέρος από τους ετήσιους προϋπολογισμούς τους για να προβάλουν μόνο μερικά δευτερόλεπτα διαφημίσεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και μερικοί από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς του κόσμου ανεβαίνουν στη σκηνή στο ημίχρονο για να ερμηνεύσουν τα πιο επιτυχημένα τραγούδια της καριέρας τους.

Οι διαφημιστές συνειδητοποίησαν ότι το Super Bowl παρουσίαζε μια μοναδική ευκαιρία να πουλήσουν τα προϊόντα και τα brands τους. Οι διαφημίσεις του Super Bowl είναι εμβληματικές λόγω της κινηματογραφικής τους ποιότητας και των ειδικών εφέ. Ποιος θα ξεχάσει τη διαφήμιση της Noxzema το 1973 με πρωταγωνιστές τον θρυλικό επιθετικό Τζο Νέιμαθ και την ηθοποιό Φάρα Φόσετ. Σίντι Κρόφορντ, Μπέτι Γουάιτ, Ρέι Τσαρλς, Μάικλ Τζόρνταν, όλοι οι σταρ έχουν πάρει μέρος σε τεράστια διαφημιστικά σποτ που άφησαν εποχή. Γυρίζοντας στο πρώτο Super Bowl το 1967, η μέση τιμή μιας διαφήμισης ήταν από 37.500 έως 42.500 δολάρια. Το 2022 για τη μετάδοση ενός σποτ διάρκειας 30 δευτερολέπτων χρειάστηκαν 6.5 εκατομμύρια δολάρια: το πιο ακριβό μέσο κόστος για μια διαφήμιση Super Bowl στην ιστορία του NFL. Φέτος, οι τιμές θα είναι ακόμα πιο… αλμυρές.

Με Ριάνα στο ημίχρονο του Super bowl για… εκτόξευση!

Φέτος, η Ριάνα ετοιμάζεται να μαγέψει τα πλήθη «Το Super Bowl είναι ένα πράγμα, η νέα μουσική κάτι διαφορετικό. Το ακούτε αυτό θαυμαστές;», τονίζει. Οσο για την αμοιβή της διάσημης σταρ; Οι καλλιτέχνες δεν πληρώνονται για να εμφανιστούν στο Super Bowl. Το NFL καλύπτει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την παραγωγή του σόου στο ημίχρονο, αλλά δεν υπάρχει αμοιβή. Εξάλλου, το κόστος της παραγωγής, ακόμη και για 13 μόνο λεπτά, μπορεί να φτάσει στα ύψη. Ναι, το σόου Λόπες και Σακίρα το 2020 στοίχισε στο NFL περίπου 13 εκατ. δολάρια. Το ποσό αυτό χρηματοδοτεί τους μισθούς έως και 3.000 υπαλλήλων που συμμετέχουν στην παραγωγή.

Build A Bet* στο Super Bowl!

Για 15 λεπτά μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ερμηνεύουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Πως άρχισε η μουσική βιομηχανία να συνεργάζεται με την αθλητική; Το 1993 ο Μάικλ Τζάκσον μετέτρεψε το σόου του ημιχρόνου του Super Bowl σε τηλεοπτικό υπερθέαμα και από τότε όλα πήραν το δρόμο τους… Στίβι Γουόντερ, Γκλόρια Εστέφαν και Big Bad Voodoo Daddy (1999), Τζάστιν Τίμπερλεϊκ (2018), The Rolling Stones (2006), Lady Gaga (2017), Μαντόνα (2012), Τζάνετ Τζάκσον (2004), Prince (2007), Τζένιφερ Λόπεζ και Σακίρα (2020), μερικοί από τους σπουδαίους καλλιτέχνες που έφεραν τα πάνω – κάτω.

Υπάρχουν πάντα περίεργα στοιχήματα που μπορείτε να κάνετε στο σόου του ημιχρόνου. Πέρυσι το στοίχημα για το αν ο Σνουπ Ντογκ θα κάπνιζε στη σκηνή ήταν δημοφιλές. Με μόνο έναν επιβεβαιωμένο καλλιτέχνη φέτος, υπάρχουν λιγότερα διασκεδαστικά στοιχήματα.
Η Ριάνα είπε ότι δουλεύει πάνω σε νέα μουσική. Θα μπορούσε να παίξει ένα νέο τραγούδι για το ημίχρονο του Super Bowl; Δεν φαίνεται ο χώρος για αυτό, ειδικά με τον περιορισμένο χρόνο.

Τα βλέμματα όλα στον Ριντ και τον Καρλαύτη!

Οι Κάνσας Σίτι Τσιφς «έκλεισαν ραντεβού» με τους Φιλαδέλφεια Ιγκλς στο απόλυτο ραντεβού του Super Bowl. Στον τελικό της δυτικής περιφέρειας, οι Τσιφς επικράτησαν με 23-20 των Σινσινάτι Μπένγκαλς, μία μάχη που κρίθηκε από field goal στα τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη! Ο quarterback Πάτρικ Μαχόμς φτάνει για 3η φορά στο Super Bowl, μετά από εκείνα του 2019 και 2020, ενώ αγωνίζεται μόλις για πέντε σεζόν ως βασικός στο NFL.

Παράλληλα, στο State Farm Stadium στην Αριζόνα, θα γραφτεί ιστορία για το άθλημα, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά δύο αδέρφια θα τεθούν αντιμέτωπα. Ο λόγος για τα αδέρφια Κέλτσε, με τον Τράβις να αγωνίζεται στους Chiefs και τον Τζέισον στους Eagles. Οι τελευταίοι , επιστρέφουν στο Super Bowl για πρώτη φορά έπειτα το 2017. Αντίθετα, οι Chiefs παίζουν στο τρίτο τους Super Bowl τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αναζητούν το πρώτο τους τρόπαιο από τη σεζόν του 2019. Ο Ριντ έχει μετατρέψει τους Chiefs σε αιώνιους διεκδικητές, με εννέα παρουσίες στα Play offs τις τελευταίες 10 σεζόν.

Ενισχυμένες αποδόσεις στο Super Bowl!

Kόντρα στους Eagles, ο Ριντ έχει ραντεβού με το σπουδαίο παρελθόν, αφού μαζί τους μέτρησε εννέα εμφανίσεις στα Playoffs κι ένα Super Bowl σε 14 σεζόν (1999-2012). Τα ξημερώματα της Δευτέρας έχει την ευκαιρία να εδραιώσει περαιτέρω την κατάστασή του ως ένας από τους σπουδαίους προπονητές όλων των εποχών. Τρεις από τους πρώην παίκτες του Ριντ (Κέλτσε, Γκρέιαμ και Κοξ παραμένουν στο ρόστερ της Philadelphia και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να του αρνηθούν αυτή την επιτυχία. Οι Chiefs μετρούν ήδη δυο Super Bowl (1969, 2019), αντίθετα οι Eagles έχουν μια κατάκτηση (2017).

Φυσικά, για τους Ελληνες το Super Bowl αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μιας στο κορυφαίο ραντεβού θα βρίσκεται ο Γιώργος Καρλαύτης.  Όταν, πριν από μερικούς μήνες, επελέγη στον πρώτο γύρο του Draft από τους Kansas City Chiefs, ο ίδιους δεν περίμενε αυτό που θα ζήσει, τον τελικό του Super Bowl LVII. Οι Chiefs θα είναι στο διασημότερο αθλητικό γεγονός των ΗΠΑ, με τον νεαρό defensive end να έχει τη δυνατότητα να βιώσει κάτι μοναδικό και γιατί όχι να κατακτήσει και τον τίτλο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X