Οι Ναδάλ και Χάλεπ τα φαβορί για το Roland Garros

Οι Ναδάλ και Χάλεπ τα φαβορί για το Roland Garros

Το δεύτερο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς βρίσκεται προ των πυλών. Ο λόγος για το Roland Garros που θα φιλοξενήσει για μία ακόμη φορά τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου, σε επίπεδο Ανδρών και Γυναικών, το διάστημα 27 Μαΐου – 10 Ιουνίου στο Παρίσι.

Ραφαέλ Ναδάλ, ο βασιλιάς στο χώμα
Το αδιαφιλονίκητο φαβορί σε χωμάτινη επιφάνεια είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ, έχοντας και 10 κατακτήσεις Roland Garros συνολικά. Ο τελευταίος τίτλος του επί γαλλικού εδάφους ήρθε πέρυσι, με πειστικό τρόπο και άνετη επικράτηση επί του Στάνισλαβ Βαβρίνκα με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-1) στον τελικό.

Επιπλέον, ο 31χρονος Ισπανός κατέχει πια το ρεκόρ, με 50 διαδοχικά κερδισμένα σετ στο χώμα, αφήνοντας πίσω του την επίδοση του Τζον ΜακΙνρόι που είχε κερδίσει 49 συνεχόμενα το 1984. Λίγο πριν από την έναρξη της φετινής διοργάνωσης, ο Ναδάλ δείχνει πιο κοντά στην επιτυχία. Ο ανταγωνισμός, πάντως, δεν είναι μεγάλος, διότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του ενώ θα λάμψουν δια της απουσίας τους οι Ρότζερ Φέντερερ και Αντι Μάρεϊ.

Σιμόνα Χάλεπ, η ατρόμητη
Η Σιμόνα Χάλεπ είναι τη δεδομένη στιγμή το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης σε επίπεδο Γυναικών. Η 26χρονη Ρουμάνα δεν έχει κατακτήσει ακόμη στην καριέρα της ένα Grand Slam πάντως. Βρέθηκε στον τελικό του φετινού αυστραλιανού Open, χάνοντας τον τίτλο από την Καρολίν Βοζνιάκι με σκορ 1-2 (6-7, 6-3, 4-6) μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα. Κατά το παρελθόν, η Χάλεπ έφθασε δις σε τελικό Roland Garros, πέρυσι και το 2014, δίχως επιτυχία όμως. Και στις δύο περιπτώσειςέμεινε με την προσπάθεια, κατακτώντας από ένα σετ, απέναντι σε Οσταπένκο και Σαράποβα, αντίστοιχα.

Ωστόσο, όπως η ίδια δηλώνει, έχει αφήσει πίσω της τα αρνητικά αποτελέσματα και είναι ψυχολογικά και σωματικά έτοιμη να φθάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Η μαχητική Χάλεπ δεν έχει κρύψει, άλλωστε, την προτίμησή της στο γαλλικό Open, τονίζοντας ότι είναι το αγαπημένο της τουρνουά.

Σχολιάστε

X