Europa Conference League: Rewind στη μυθική πορεία του Ολυμπιακού έως τον τελικό! (Poll)

Europa Conference League: Rewind στη μυθική πορεία του Ολυμπιακού έως τον τελικό! (Poll)

Μία μυθική πορεία, ένα θρυλικό επίτευγμα, ο Ολυμπιακός στον τελικό του Europa Conference League. Aπό το γκολ του Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις στο Βέλγιο, στον… killer Ελ Κααμπί και στο μεγάλο ραντεβού της Νέας Φιλαδέλφειας με τη Φιορεντίνα.

Κι όμως η κλήρωση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League δεν ήταν η πιο ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό. Η Γκενκ βρέθηκε απέναντί του με το πρώτο ματς να είναι στον Πειραιά. Γκολ με τη… σέντρα, αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ. Τόσο οι Πειραιώτες όσο και οι Βέλγοι είχαν τις στιγμές τους, όμως το σκορ δεν άλλαξε και ο επαναληπτικός ήταν ανοιχτή υπόθεση. Ένα πέναλτι του Πάντσιλ έφερε τις δυο ομάδες στα ίσα, όμως την απάντηση την είχε ο Ολυμπιακός, αφού μια σουτάρα του Αλεξανδρόπουλου τον έστειλε μια ανάσα από τη φάση των ομίλων.

Στα Playoffs αντίπαλός ήταν η Τσουκαρίτσκι, ωστόσο η ομάδα από τη Σερβία δεν ήταν το εμπόδιο που θα έκοβε την πορεία των Πειραιωτών. Με τον Ελ Κααμπί να παρουσιάζει τα πρώτα εξαιρετικά του δείγματα και τον Φορτούνη να είναι συμπαραστάτης, ο Ολυμπιακός έκανε το σημαντικό βήμα για την πρόκριση επικρατώντας 3-1. Ο επαναληπτικός εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης επικρατώντας εύκολα με 3-0.

bwin – Ειδικά στοιχήματα στο Europa Conference League!

Δύο νίκες ο Ολυμπιακός, αλλά και αδυναμίες

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στον όμιλο με Φράιμπουργκ, Γουέστ Χαμ και Μπάτσκα Τόπολα. Κόντρα στους Γερμανούς οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί επιθετικά, όμως τα κενά στην άμυνα του στέρησαν μια μεγάλη ευκαιρία. Η συνέχεια είχε αποστολή στη Σερβία, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, είχαν ευκαιρίες, ωστόσο η αποβολή του Ντόι άλλαξε τη μοίρα του ματς, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ισοπαλία 2-2.

Στα δύο αυτά ματς ο Ολυμπιακός θα μπορούσε πολλά περισσότερα, όμως ο ένας βαθμός ουσιαστικά του έκοψε τις πιθανότητες για πρόκριση. Η εντυπωσιακή εμφάνιση και η νίκη με 2-1 κόντρα στη Γουέστ Χαμ μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του «ζωντάνεψαν» τις ελπίδες, ωστόσο το γκολ του Πακετά στο Λονδίνο έφερε και τον αποκλεισμό. Ο Ολυμπιακός σαν να μην… πέρασε από το “Europa-Park Stadion”, ματς που ήταν και το τελευταίο ευρωπαϊκό στον πάγκο της ομάδας για τον Μαρτίνεθ.

Στον «τελικό» της 3ης θέσης με την Τόπολα, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν με τον Κάρλος Καρβαλιάλ και στόχος τους ήταν να μη χάσουν. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα, διέλυσαν τους Σέρβους με 5-2 δείχνοντας δείγματα για το τι μπορούσαν να κάνουν στο Conference League.

bwin – Build A Bet* στο Europa Conference League!

Ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού

Και ύστερα ήρθε ο Μεντιλίμπαρ και γράφτηκε η ένδοξη ερυθρόλευκη ιστορία. Ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και ο Ισπανός λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Europa League ήξερε τον τρόπο για να κάνει τα βράδια των Πειραιωτών μαγικά. Η Φερεντσβάρος ήταν το πρώτο εμπόδιο, ωστόσο με τρομερή τακτική, Ο Ολυμπιακός έσβησε όλα τα ατού των Ούγγρων και πέρασε με δυο νίκες το εμπόδιο της σκληροτράχηλης αντιπάλου. Η παρουσία στους «16» σκόρπισε χαμόγελα, όπως και η κλήρωση, μιας και η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν ήταν ανυπέρβλητο εμπόδιο. Κι όμως, οι Ισραηλινοί… σόκαραν τον Ολυμπιακό με το εντυπωσιακό 1-4 στον Πειραιά!

Ηταν η βραδιά που ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Μεντιλίμπαρ, δείχνοντας έτσι την αφοσίωσή του σε αυτό που «έχτιζε» ο Ισπανός. Ο επαναληπτικός στη Σερβία ήταν κάτι συγκλονιστικό για τους φίλους των Πειραιωτών, κάτι ανεπανάληπτο. Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί έδωσαν… παράταση ζωής στο όνειρο κι εκεί ο Γιόβετιτς με τον Ελ Αραμπί υπέγραψαν μια μοναδική ανατροπή. Μακάμπι Τελ Αβίβ Ολυμπιακός 1-6, ναι, 1-6 και πλέον τα όνειρα δεν είχαν ταβάνι.

bwin – Αξεπέραστο live στοίχημα στο Europa Conference League!

Μπορεί η κλήρωση να μην είχε κέφια, όμως οι Πειραιώτες είχαν αποκτήσει ήδη τρομερή αυτοπεποίθηση. Στους «8» τον περίμενε η Φενέρ, με μπάτζετ δεκάδων εκατομμυρίων. Η έναρξη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν… τρομακτική για τους Τούρκους, μιας και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Φορτούνη και Γιόβετιτς.

Ο Τσικίνιο έδωσε διαστάσεις θριάμβου, ωστόσο ένα νεκρό διάστημα που συνοδεύτηκε από αρκετά λάθη έδωσαν στους Τούρκους το δικαίωμα στην ανατροπή (3-2). Και στο… καυτό «Σουκρού Σαράτσογλου» η ομάδα του Μεντιλίμπαρ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο, άντεξε την πίεση, είχε δοκάρι, αλλά κι έναν ανεπανάληπτο Τζολάκη, ο οποίος στο καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του με τρεις σούπερ επεμβάσεις έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά!

Πιο ώριμος από την Άστον Βίλα ο Ολυμπιακός

Τι κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι»; Να κάνουν τα αδύνατα να μοιάζουν δυνατά. Αυτό που εμφάνισε ο Ολυμπιακός στην Αγγλία απέναντι στην Άστον Βίλα μετά από 2,5 μήνες δουλειάς με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν εντυπωσιακό. Οι παίκτες του τα έκαναν όλα σωστά, έκλεισαν τους κάθετους διαδρόμους και να κρατήσουν μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών τους, και να διατηρούν τη συνοχή τους δίχως να επιτρέπουν στην Βίλα να τους παρασύρει και να δημιουργήσει έτσι κενούς χώρους για να επιτεθεί.

Οι Πειραιώτες παρέμεναν συγκεντρωμένοι, διαρκώς συνδεδεμένοι μεταξύ τους και με τον πάγκο τους, διαρκώς ενεργοποιημένοι. Πέρα από όλα τα άλλα, αυτός ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα με απόλυτη πίστη στο πλάνο του προπονητή του. Το 2-4 έγραψε ιστορία, τα θεμέλια μιας τεράστιας πρόκρισης, ο Ελ Κααμπί με το χατ τρικ στο «Βίλα Παρκ» διάσημος στο Conference και ο επαναληπτικός είχε όλα τα εχέγγυα για ένα δεύτερο μεγάλο αποτέλεσμα. Και τα κατάφερε! Ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά την Άστον Βίλα 2-0 με τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης να κάνει τα πάντα. Ετσι, η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό βγάζοντας στους δρόμους χιλιάδες οπαδούς.

Μέσα σε 2,5 μήνες ο Μεντιλίμπαρ παρουσίασε μια ελληνική ομάδα, η οποία ήταν σε δυο παιχνίδια ημιτελικής φάσης ευρωπαϊκής διοργάνωσης σαφώς ανώτερη από την αντίπαλό της, η οποία παίζει από την Premier League και πήρε μέσω αυτής εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Ανάμεσα στις δύο, ο Ολυμπιακός ήταν η ώριμη ευρωπαϊκή ομάδα, όχι η Βίλα. Η ωριμότητα είναι και το ατού του για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X