Serie A (Ιταλία)

90's: Όταν τα «κανόνια» ήταν... Made in Italy! (Poll)

90’s: Όταν τα «κανόνια» ήταν… Made in Italy! (Poll)

Το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν έχει αναδείξει μόνο σπουδαίους τερματοφύλακες, αμυντικούς ή μπαλαδόρους, αλλά και μεγάλα «κανόνια». Αλεσάντρο Αλτομπέλι, Φραντσέσκο Γκρατσιάνι, Ρομπέρτο Μπονινσένια, Ρομπέρτο Μπέτεγκα, έκαναν τη διαφορά, άφησαν προίκα και η δεκαετία του ΄90 ήταν η εποχή, όπου οι Ιταλοί γκολτζήδες τρέλαιναν την Ευρώπη!

Serie A back to 90's: Όταν η Ιταλία συγκέντρωνε τους σταρ του ποδoσφαίρου!

Serie A back to 90’s: Όταν η Ιταλία συγκέντρωνε τους σταρ του ποδoσφαίρου!

Κι όμως, στα 90’s η Serie A, έζησε στιγμές δόξας, με τις ομάδες της να σπάνε διαδοχικά μεταγραφικά ρεκόρ και να φέρνουν στο πρωτάθλημα τους κορυφαίους!

Οι Ιταλοί έμαθαν άμυνα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη (Poll)

Οι Ιταλοί έμαθαν άμυνα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη (Poll)

Η ιταλική σχολή διδάσκει σε όλο τον πλανήτη πως παίζεται η άμυνα και οι κορυφαίοι πέρασαν στην ιστορία γι αυτά πρου προσέφεραν στο ποδόσφαιρο. Στόπερ όπως οι Σιρέα, Μπαρέζι, Κοστακούρτα, Νέστα, Καναβάρο έβαλαν τη σφραγίδα τους!

Η τέλεια Νάπολι!

Η τέλεια Νάπολι!

Το τέλος της προηγούμενης σεζόν βρήκε τη Νάπολι να υποδέχεται τη Βερόνα και απλά να χρειάζεται ίδιο αποτέλεσμα με εκείνο της Γιουβέντους, προκειμένου να επιστρέψει στο Champions League. Είχε την τύχη στα χέρια της κόντρα σε μία ομάδα που δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο. Τελικά, παρότι προηγήθηκε, έμεινε στο 1-1 και στην 5η θέση και ο ιδιοκτήτης, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, λίγο μετά το τέλος του αγώνα πόσταρε στο αγαπημένο του twitter την αναμενόμενη είδηση: το τέλος του Τζενάρο Γκατούζο από τον πάγκο.

Serie A 2021-22: Το πρωτάθλημα αρχίζει και οι υποψήφιοι τίτλου είναι πολλοί...

Serie A 2021-22: Το πρωτάθλημα αρχίζει και οι υποψήφιοι τίτλου είναι πολλοί…

Τρία χρόνια μετά την αποτυχία της να προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας, η Ιταλία κατάφερε να κερδίσει το Euro 2020 μέσα στην Αγγλία. Ετσι, η Serie A αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αίγλη

Κριστιάνο Ρονάλντο: Παίκτης - μύθος, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Παίκτης – μύθος, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών!

Ιστορικός, αιώνιος Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας με τη Νάπολι και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών

X