Κριστιάνο Ρονάλντο: Εβδομάδα... θρίλερ για το μέλλον του CR7!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Εβδομάδα… θρίλερ για το μέλλον του CR7!

Μια ώρα πριν τη σέντρα στο Ούντινε και τα social media παίρνουν… φωτιά! Στην ενδεκάδα της πρεμιέρας δεν υπάρχει βασικός ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Για πρώτη φορά από τότε που πήρε μεταγραφή στη «Μεγάλη Κυρία» έμεινε σε δυο σερί ματς πρωταθλήματος στον πάγκο (είχε μείνει και στο τελευταίο της προηγούμενης σεζόν). Ταυτόχρονα δεκάδες σενάρια κυκλοφορούν για το μέλλον του Πορτογάλου σταρ. Θα επιστρέψει στο Ολντ Τράφορντ; Θα γυρίσει στη Μαδρίτη; Θα κάνει το τεράστιο ταξίδι για το MLS ή θα ολοκληρωθεί η ενδεκάδα όνειρο της Παρί Σεν Ζερμέν; Mέχρι και η Τότεναμ μπήκε στο κάδρο των υποψηφίων, ενώ σε αυτό υπάρχει και η αγαπημένη του Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Οι Ιταλοί τόνιζαν πως ο Ρονάλντο ζήτησε να μην αγωνιστεί, ώστε στην εβδομάδα που ακολουθεί να εξαντλήσει τις πιθανότητες για μεταγραφή. Ο Πάβελ Νέτβεντ προσπάθησε να… σβήσει τη φωτιά λέγοντας: «Ηταν απόφαση και των δυο να μείνει στον πάγκο. Ο Κριστιάνο θα παραμείνει στη Γιούβε 100%».

Ο Πορτογάλος σταρ μπήκε στο ματς, είδε την ομάδα του να ισοφαρίζεται, αλλά έκανε τα πάντα για να ανατρέψει την κατάσταση. Και στις καθυστερήσεις ήρθε η κεφαλιά, το γκολ, το ξέσπασμα. Λες και πετύχαινε γκολ σε τελικό Champions League… Γι αυτό άλλωστε δέχθηκε και την κίτρινη κάρτα. Αποθέωση – απογοήτευση μια λεπτή γραμμή, με τον CR7 να μη μπορεί να πιστέψει πως για… χιλιοστά ακυρώθηκε το τέρμα λύτρωσης.

«Ο Ρονάλντο είναι καλά. Μίλησα μαζί του και υπολογίζοντας την κατάσταση όλων του είπα να έρθει στον πάγκο. Εχουμε πολλά παιχνίδια, η σεζόν θα είναι μεγάλη, θα χρειαστεί να διαχειριστούμε τους πάντες. Για πρώτη φορά βρέθηκα να έχω τη δυνατότητα να κάνω πέντε αλλαγές, είναι νέο για μένα. Ο Κριστιάνο είναι καλά, μπήκε ως αλλαγή και τα πήγε καλά», είπε ο Μαξ Αλέγκρι, ωστόσο μόνο ο Πορτογάλος σταρ ξέρει τι πραγματικά θέλει.


Η δύσκολη διαχείριση του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Αλέγκρι θα πρέπει να δώσει στο πιο δυνατό ρόστερ του πρωταθλήματος, αυτό που έδωσε ο Μαντσίνι στην Ιταλία: Ενα ξεκάθαρο και σταθερό στυλ παιχνιδιού, συν τα δεμένα αποδυτήρια. Η διαχείρηση του όχι και τόσο ευτυχισμένου Ρονάλντο, σε επίπεδο τακτικής και όχι μόνο, δεν θα είναι εύκολη. Αυτό το ήξεραν από την αρχή οι άνθρωποι της Γιουβέντους κι επιβεβαιώθηκαν με το… καλημέρα της σεζόν.

Αλλωστε, ποιος ξεχνά τις δυσαρμονικές σχέσεις που είχαν οι δυο άνδρες στην προηγούμενη θητεία του Ιταλού τεχνικού. Ο Μαξ Αλέγκρι επέστρεψε για να φέρει τίτλους και δεν θέλει να έχει εμπόδια εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Είναι διαθέσιμος να θυσιάσει τα πάντα για να φέρει τη Γιούβε ξανά στην κορυφή της Serie A. Είναι ο τρίτος τεχνικός της Γιουβέντους από πλευράς αριθμών και παρουσιών. Είναι ο μακροβιότερος τεχνικός μετά τον Τραπατόνι και ο πρώτος με μέσο όρο βαθμών (2.41) και ποσοστού νικών (75%).

Έχει πάρει πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα Ιταλίας, δύο Super Cup και έχει παρουσία σε δύο τελικούς Champions League με τη Γιουβέντους. Από την πλευρά του, ο περσινός πρώτος σκόρερ της Serie A δεν θέλει να χάσει γκολ, ρεκόρ και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να συνηθίσει πως υπάρχει και η λύση του… πάγκου!

Αλλωστε, η καρδιά του χτυπούσε πάντα για την μπάλα. Για την ακρίβεια, όταν ήταν πιτσιρικάς, η καρδιά του χτυπούσε υπερβολικά γρήγορα, σε σημείο που χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, για να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα μπορούσε να επηρεάσει την υπόλοιπη ζωή του. «Φαίνεται ότι αυτή η επέμβαση τον έκανε να τρέχει πιο γρήγορα» λέει αστειευόμενη η μητέρα του, ο οποίος έκτοτε τρέχει με την ταχύτητα του ανέμου προς τα γκολ, τους τίτλους, τις διακρίσεις και, πάνω απ’ όλα, τα ρεκόρ.

Οι υποψήφιες ομάδες για τον Κριστιάνο

Ποιες είναι οι ομάδες που επιθυμούν την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο; Πολλές, όμως τη δεδομένη στιγμή ελάχιστες είναι αυτές που μπορούν να σηκώσουν το συμβόλαιο των 28 εκατομμυρίων ευρώ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήθελε την επιστροφή του CR7 στο Ολντ Τράφορντ, αφού σε συνδυασμό με την παρουσία των Σάντσο, Πογκμπά, Ράσφορντ, Μπρούνο θα δημιουργήσει ομάδα ικανή να διεκδικήσει τα πάντα εντός κι εκτός συνόρων. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην έκανε κίνηση για τον Κιλιάν Μπαπέ, ωστόσο η απουσία ενός σταρ… φωνάζει. Οι Μαδριλένοι χρειάζονται τον Κριστιάνο Ρονάλντο και η εβδομάδα θα είναι γεμάτη αγωνία για τους φίλους της.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς η βασική ιδέα που έχει στο μυαλό του για να φύγει, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο CR7 να χτυπήσει ο ίδιος την πόρτα της Ρεάλ Μαδρίτης, άλλωστε οι σχέσεις του με τον Πέρεθ έχουν βελτιωθεί. «Η ιστορία μου στη Ρεάλ έχει γραφτεί. Έχει καταγραφεί. Με λέξεις και αριθμούς, με τρόπαια και τίτλους, με ρεκόρ και πρωτοσέλιδα. Είναι στο Μουσείο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και στο μυαλό των οπαδών.

Και πάνω από όσα έχω καταφέρει, θυμάμαι ότι αυτά τα εννιά χρόνια είχα μια σχέση βαθύτατου σεβασμού με τους οπαδούς, σεβασμό που κρατώ μέχρι σήμερα. Ξέρω ότι οι αληθινοί οπαδοί της Ρεάλ θα με έχουν στις καρδιές τους και θα τους έχω και εγώ» τόνισε πριν λίγες ημέρες.

Τις τελευταίες ώρες «φουντώνει» το σενάριο για Τότεναμ – Κριστιάνο! Οι Λονδρέζοι αν παραχωρήσουν τον Κέιν, τότε θα έχουν τεράστιο χώρο στο ρόστερ, αλλά και μπάτζετ για την υπέρβαση. Η παρουσία του Παράτιτσι στους Spurs κάνει τις φήμες να μοιάζουν πιο… αληθινές και απομένει να δούμε αν η Τότεναμ κάνει τη διαφορά.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και η Παρί Σεν Ζερμέν! Οι Παριζιάνοι θέλουν να κρατήσουν πάνω τους τα φώτα και να κάνουν κάτι μοναδικό, μια ενδεκάδα με Μέσι και Κριστιάνο. Μπορούν; Αν ο Κιλιάν Μπαπέ αποχωρήσει τώρα, τότε οι Γάλλοι θα έχουν χώρο για τη σούπερ μεταγραφή. MLS και Σπόρτινγκ Λισαβώνας παραμένουν στο… κόλπο, ενώ κυκλοφορούν σενάρια ακόμα και για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τα ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ρεκόρ, ρεκόρ, ρεκόρ… Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει 32 τίτλους (επτά πρωταθλήματα, πέντε Champions League και Euro), πέντε «Χρυσές Μπάλες», τέσσερα «Χρυσά Παπούτσια», τρία βραβεία Παίκτη της Χρονιάς στην Ευρώπη, έχει συμπεριληφθεί 14 φορές στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν στον Κόσμο και 15 στην κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης. Ναι, και οι τελευταίες διακρίσει αποτελούν ρεκόρ, ενώ έχει αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης και στα τρία μεγάλα πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί: Premier League (Αγγλία), La Liga (Ισπανία) και Serie A (Ιταλία). Πάμε να δούμε αναλυτικά τις διακρίσεις ενός εκ των κορυφαίων

  • Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 134 γκολ, όταν ο Λιονέλ Μέσι, έχει 120.
  • Κριστιάνο, ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε τρεις τελικούς Champions League. Είναι ο πρώτος σε κατακτήσεις της διοργάνωσης. Μόνο ο θρυλικός Χέντο έχει έξι Πρωταθλητριών.
  • Είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια σεζόν της Premier League (31 γκολ).
  • Εχει το ρεκόρ με 10+ γκολ στο Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους).
  • Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με 450 γκολ σε 438 ματς!

  • Εχει πετύχει κάτι μοναδικό. Σημείωσε 60+ γκολ σε τέσσερα διαδοχικά ημερολογιακά έτη, από το 2011 έως το 2014.
  • Ο Κριστιάνο είναι πρώτος με 100+ γκολ σε τρεις διαφορετικές ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους).
  • Είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους σε μια σεζόν με 37 γκολ. Επίσης, είναι ο πρώτος της παίκτης που ξεπέρασε τα 30 γκολ σε μια σεζόν στην Serie A (2019-20).
  • Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει, με δύο διαφορετικές ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης), το Champions League, το πρωτάθλημα, το Σούπερ Καπ, το Μουντιάλ Συλλόγων, το βραβείο του κορυφαίου παίκτη, την «Χρυσή Μπάλα» και το «Χρυσό Παπούτσι».
  • Εχει πετύχει 17 γκολ σε μια σεζόν του Champions League (2013-14). Μόνο αυτός…
  • Μετρά έξι διαδοχικούς τίτλους πρώτου σκόρερ στο Champions League (2012-13 έως 2017-18).
  • Εχει ξεπεράσει τα 30+ γκολ σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε έξι διαδοχικές σεζόν.
  • Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έφτασε τα 100 γκολ σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις: 97 στο Champions League, ένα στα προκριματικά της διοργάνωσης και δύο σε Σούπερ Καπ Ευρώπης.
  • Kριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχουν σκοράρει σε όλα τα λεπτά ενός αγώνα, από το 1ο έως το 90ό!

Σχολιάστε

X