Κριστιάνο Ρονάλντο: Παίκτης - μύθος, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Παίκτης – μύθος, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών!

Ιστορικός, αιώνιος Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας με τη Νάπολι και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών, φτάνοντας τα 760 επίσημα γκολ στην καριέρα του και ξεπερνώντας τα 759 του Γιόζεφ Μπίτσαν.

Τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Τα έχει πάρει σχεδόν όλα στην καριέρα του! Μια μαγική αρχή με τη Σπόρτινγκ (5 γκολ σε 31 ματς) ήταν το διαβατήριο για τον παράδεισο! Εξι υπέροχα χρόνια στο Ολντ Τράφορντ, όπου βρήκε 118 φορές δίχτυα. Αλλωστε, αυτά τα τέρματα, αλλά και οι μαγικές εμφανίσεις ήταν η αιτία για τη μεταγραφή – σοκ αξίας 80 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτη! Ο Πορτογάλος έγινε… Βασιλιάς της Ευρώπης με τη Βασίλισσα, αφού κατέκτησε τα πάντα. Δεν έμεινε εκεί, το 2018 η Γιουβέντους υποδέχθηκε τον δικό της σταρ κι αυτός με 85 γκολ απέδειξε πως κανένα πρωτάθλημα στην Ευρώπη δεν τον τρομάζει!

Μαέστρος της εκάστοτε ορχήστρας, κύριος εκφραστής μιας εξαιρετικής ομάδας που σχεδίασε ο Φερνάντο Σάντος. Τα επιθετικά του αριστουργήματα αποτυπώνονται στο χορτάρι και προκαλούν δέος. Τα νούμερα είναι… στρατοσφαιρικά κι αυτός συνεχίζει! Κριστιάνο Ρονάλντο, η αλήθεια βρίσκεται στα γκολ του! Τα νούμερα είναι ψυχρά και παρακάτω βρίσκονται  όλα όσα έχει κάνει ο απίθανος Πορτογάλος με την Εθνική του.  Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετρά 102 γκολ με την Πορτογαλία και είναι θέμα χρόνου να αφήσει πίσω του και τον Αλί Νταεΐ (109 γκολ).

Σεβίλλη, το… θύμα του Κριστιάνο!

Όταν τον Ιούλιο του 2018 ανακοινώθηκε ότι ο Ρονάλντο φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Γιουβέντους, η LaLiga… πληγώθηκε, αφού ένας εκ των δυο σούπερ σταρ άφηνε το ισπανικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, για τους αντιπάλους της Ρεάλ ήταν μια ανακούφιση και πολύ περισσότερο για τη Σεβίλλη, όπου ο Ρονάλντο τη «βασάνισε» κατά τη διάρκεια των εννέα χρόνων του.

Ο Ρονάλντο σκόραρε 27 φορές εναντίον της Σεβίλλης – τα περισσότερα γκολ που έχει σημειώσει εναντίον ενός αντιπάλου – κατά τη διάρκεια μιας φανταστικής καριέρας στην Ισπανία. Ο Ρονάλντο πέτυχε μέσο όρο περισσότερα από ένα γκολ εναντίον των Ανδαλουσιάνων (περίπου 1,5 γκολ ανά παιχνίδι) – αφού σημείωσε 27 γκολ σε 18 παιχνίδια. Όμως, ο Ρονάλντο δεν πλήγωσε μόνο τη Σεβίλλη. Η Ατλέτικο Μαδρίτης (25), η Χετάφε (23), η Θέλτα Βίγκο και η Μπαρτσελόνα (20) είδαν τον Πορτογάλο να πανηγυρίζει εις βάρος τους.

Πως σκοράρει ο Κριστιάνο!

Η ανάλυση των αριθμών των γκολ του Κριστιάνο μαρτυρά πόσο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής είναι! Εξι στα δέκα γκολ είναι με το αγαπημένο του δεξί πόδι, δυο με το αριστερό και δυο με κεφαλιές. Κόντρα στην Αθλέτικ τη σεζόν 2014-15 είχε σκοράρει με τον… αγκώνα, ενώ κόντρα στη Γουέστ Χαμ το 2008 είχε βρει δίχτυα με τη… βουβωνική χώρα. Αναλύοντας περαιτέρω, έχει σκοράρει 648 γκολ εντός της περιοχής του πέναλτι και 112 εκτός αυτής – καθιστώντας τον απειλή απ’ όλες τις γωνίες.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πλειοψηφία των γκολ του (570) προήλθε από ανοιχτό παιχνίδι, περίπου 75%! Τα πέναλτι αντιπροσωπεύουν το 18% των γκολ του, ενώ έχει σκοράρει 57 από φάουλ!

Εδρα; Ενας τεράστιος παίκτης όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν επηρεάζεται από έδρες! Μόλις το 53,95% των τερμάτων του έχει σημειωθεί στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του, ένα 40% επιτεύχθηκε εκτός και 46 τέρματα (περίπου 6%) σε ουδέτερα γήπεδα!

Ο χρόνος είναι σύμμαχος του Κριστιάνο!

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον απίθανο Κριστιάνο, ούτε ο χώρος, αλλά ούτε και ο χρόνος! Ο 35χρονος είναι κίνδυνος καθ΄ όλη τη διάρκεια ενός ματς! Τα 92 γκολ του έχουν έρθει στο πρώτο τέταρτο ενός αγώνα, τα 122 μεταξύ του 16ου και του 30ου λεπτού. Τα 115 ήρθαν μεταξύ 31ου και 45ου λεπτού, ενώ 116 από το 46′ μέχρι το 60′. Ο Πορτογάλος δεν χάνει τη φρεσκάδα του, έχει 131 γκολ από το 61′ μέχρι το 75′, ενώ μετρά 178 στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Ποιος είπε πως δεν σκοράρει στις καθυστερήσεις; Εξι γκολ έχει στο 90’+ και κανείς δεν ξεχνά την απίθανη κεφαλιά κόντρα στη Μπαρτσελόνα στον τελικό Κυπέλλου το 2011!

Ο Ρονάλντο σκοράρει, το ξέρουμε! Ομως σε μια περίοδο απόλυτης κυριαρχίας, σημείωσε περισσότερα από 50 γκολ σε οκτώ διαδοχικές σεζόν με ομάδα και χώρα! Ούτε ο άλλος σούπερ σταρ, Λιονέλ Μέσι έχει πετύχει κάτι ανάλογο! Στην τρομερή του χρονιά 2011-12 πέτυχε 69 γκολ για τη Ρεάλ και την Πορτογαλία, οδηγώντας τη Βασίλισσα στην κατάκτηση της LaLiga! Τα 60 γκολ σε μια σεζόν τα έχει περάσει και την περίοδο 2013-14 (πέτυχε 62), αλλά και τη σεζόν 2014-15 (σκόραρε 66 τέρματα). Μετά την εκτόξευσή του το 2006, ο Πορτογάλος σημείωσε τα λιγότερα τέρματα την περίοδο 2008-09 (27).

Συνταξιοδότηση; Ούτε που το σκέφτεται… «Είμαι καλά, νιώθω υπέροχα, ζω το παρόν, τη στιγμή κι αισθάνομαι χαρούμενος. Ελπίζω να παίξω πολλά, πολλά χρόνια, αλλά δεν ξέρεις ποτέ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο» τονίζει ο CR7 και είναι έτοιμος να συνεχίσει να σκοράρει!
Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σέριε Α με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X