ΜακΓκρέγκορ - Πουαριέ: Το... φάντασμα του Ιρλανδού στοιχειώνει τη μάχη!

ΜακΓκρέγκορ – Πουαριέ: Το… φάντασμα του Ιρλανδού στοιχειώνει τη μάχη!

Ημερομηνία: 07.00, 24/01/2021
Στάδιο: Etihad Arena, Abu Dhabi, United Arab Emirates

Eίναι ξανά εδώ! Κόνορ ΜακΓκρέγκορ εναντίον Ντάστιν Πουαριέ, σ’ ένα από τα καλύτερα ματς που μπορούν να γίνουν στις μικτές πολεμικές τέχνες, το οποίο απέχει λίγες μόνο μέρες. Ο ΜακΓκρέγκορ, ο πρώην πρωταθλητής UFC featherweight και lightweight κι ένας εκ των δημοφιλέστερων αθλητών, θα επιστρέψει για πρώτη φορά από τότε που διέλυσε τον Σερόνε σε 40 δευτερόλεπτα σχεδόν ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Ο Πουαριέ, είχε μια πιο γρήγορη ανάκαμψη από τότε που νίκησε τον Νταν Χούκερ τον Ιούνιο.

Η πρώτη φορά ήταν στα μέσα του 2017. Στο Ντάλας και τη media day του UFC 211, που είναι μία μεικτή διοργάνωση πολεμικών τεχνών, η οποία δημιουργήθηκε από το Ultimate Fighting Championship.

Πολύ πριν την έξαρση της πανδημίας, τα lockdown και την επικοινωνία των ανθρώπων μέσα από ειδικές πλατφόρμες, όπως το zoom. Τότε ήταν που είχε βρεθεί για τα καλά στο επίκεντρο ο Ντάστιν Γκλεν Πουαριέ.

Ήταν μία διοργάνωση με φουλ σταρ εκείνο το απόγευμα. Ο Πουαριέ, αν και αθλητής ελαφρών βαρών, είχε… εγκλωβιστεί κατά κάποιον τρόπο μεταξύ της… νεφελώδους ζώνης του μεσαίου επιπέδου και της ελίτ του πρωταθλήματος. Η μάχη του απέναντι στον Έντι Αλβάρες δεν ήταν καν στα πιο λαμπερά και σπουδαία events.

Όμως ο Πουαριέ είχε αρχίσει μία πορεία και δεν είχε σκοπό να κάνει πίσω. Για χρόνια μετά έχει μείνει αξέχαστη η αντίδραση του Πουαριέ, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει και τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ. “Ντάστιν αντιμετώπισες τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ. . Πως ήταν αυτό; Θα ήθελες να το κάνεις ξανά;”, ήταν η ερώτηση των εκπροσώπων των media. Ο τρόπος που αντέδρασε και μία γκριμάτσα που έκανε έλεγαν πολλά.

Ο Πουαριέ είχε χάσει με νοκ άουτ από τον α’ γύρο από τον Ιρλανδό τρία χρόνια πριν στο UFC 178 (του 2014). Είχε αναγνωριστεί ως το συναισθηματικό παιδί που έχασε άσχημα από τον ΜακΓκρέγκορ.

Είχε αλλάξει κατηγορία βαρών και είχε κάνει πέντε νίκες σε έξι αγώνες. Είχε γίνει πατέρας. Είχε αλλάξει. Είχε μεγαλώσει και ωριμάσει. Ο Πουαριέ είχε αναμορφωθεί προσωπικά και αγωνιστικά.

Κι όμως, εκείνα τα έξι λεπτά στο Ντάλας τον πήγαν πίσω. Του υπενθύμισαν μία από τις χειρότερες στιγμές της πορείας του, της καριέρας και της ζωής του. Ο ίδιος είχε αλλάξει μετά από αυτό και το παραδεχόταν. Κι ας ήξερε πως στο παρελθόν, μία συνέντευξή του στο YouΤube δεν θα την έβλεπαν ούτε 100 άτομα, ενώ τώρα τα βλέμματα ήταν πάνω της. Ήταν τουλάχιστον πολλά περισσότερα τα βλέμματα.

Ήταν μία παράξενη και δύσκολη στιγμή εκείνη για τον Πουαριέ. Ο ΜακΓκρέγκορ δεν ήταν καν μαχητής ΜΜΑ εκείνο το διάστημα και λίγους μήνες πριν είχε κάνει το ντεμπούτο του ως μποξέρ με τον Φλόιντ Μειγουέδερ Τζούνιορ.

Oταν ο ΜακΓκρέγκορ διέλυε τον Πουαριέ

Και μετά συνέβη ξανά. Για τον Πουαριέ, επτά χρόνια μετά, παραμένει το ίδιο δύσκολο. Ό,τι και να γίνεται στη ζωή του και ό,τι διακρίσεις και να είχε. Ό,τι επιτυχίες και να είναι στην κατηγορία ελαφρών βαρών του UFC. Είναι τόσες φορές που τον έχουν ρωτήσει για εκείνη τη βραδιά, που χάνει κανείς το μέτρημα. Δύσκολα θα βρεθεί κανείς στη θέση του που να έχει… κυνηγηθεί τόσο.

Ο Πουαριέ, από την πλευρά του, πρέπει κάθε φορά να χειρίζεται με ηρεμία και υπομονή τα φαντάσματα του παρελθόντος. Να προσπαθεί να τα βγάλει από πάνω του. “Υπάρχουν άλλα εμπόδια και άλλες ήττες, καθώς και πράγματα για τα οποία δεν έχω μιλήσει ποτέ. Δεν έχω ερωτηθεί σχεδόν ποτέ για αυτά. Για αυτή τη συγκεκριμένη ήττα έχω ερωτηθεί τόσες φορές. Όταν πρόκειται για έναν αντίπαλο όπως ο Κόνορ με κάποιον τρόπο ο κόσμος βρίσκει τρόπο να επαναφέρει το θέμα και να με ρωτάει”, είχε πει ο Πουαριέ στο «Athletic».

“Και το καταλαβαίνω. Πραγματικά το καταλαβαίνω. Είμαι στον χώρο τόσο καιρό που καταλαβαίνω το τι γίνεται. Αυτά είναι τα δεδομένα. Ο Κόνορ υπήρξε και είναι ένας σταρ και ο κόσμος θέλει να διαβάζει για αυτόν. Θέλει να διαβάζει το κάθε τι με το οποίο συνδέεται. Έτσι, εάν με κάνουν να μιλάω για αυτό παίρνουν clicks και πολλές προβολές. Το καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω το τι γίνεται και τον τρόπο που λειτουργούν αυτά”, προσέθεσε.

Πριν το τέλος του 2020 η ιδέα μίας ρεβάνς έδειχνε κάτι πολύ μακρινό. Ο Πουαριέ είχε δεχθεί καιρό πριν πως αυτή η ήττα υπήρξε στο παλμαρέ του. Ότι έπρεπε να την αποδεχθεί και να ζήσει με αυτήν. Κι όμως, ο ΜακΓρέγκορ αποφάσισε να επιστρέψει για την μεγάλη αναμέτρηση με αυτό το ξεχωριστό background.

Οι δύο αθλητές θα αγωνιστούν στο UFC Fight Island του Άμπου Ντάμπι, στην κατηγορία «lightweight». Πρόκειται για τη δεύτερη μεταξύ τους συνάντηση, έπειτα από αυτή του 2014 στην κατηγορία «featherweight», όταν ο ΜακΓκρέγκορ είχε επικρατήσει του Αμερικανού μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά. Μετά τον Πουαριέ, ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ νίκησε και τον Χοσέ Άλντο και πήρε τον τίτλο.

Ο Πουαριέ όμως είναι αποφασισμένος ότι αυτή η ήττα δεν θα τον καθορίσει. Δεν θα καθορίσει αυτό που είναι. Στις 24 Γενάρη θα ξαναβρεί μπροστά του τον ΜακΓκρέγκορ. Ο Αμερικανός τα κατάφερε. Άλλους αθλητές θα τους είχε διαλύσει μία τέτοια ήττα. Όχι όμως εκείνον. Του έδωσε την ώθηση να γίνει ένας αθλητής αξίας Hall of Fame στην κατηγορία του. Ένας μαχητής τόσο μεγάλου επιπέδου.

Αυτό το τελευταίο χτύπημα του ΜακΓκρέγκορ τότε τον έκανε πιο ψυχρό, πιο σκληρό, πιο αποφασισμένο και πιο επικεντρωμένο. Τον έκανε πιο επικίνδυνο.

“Δυσκολεύτηκα πολύ. Πραγματικά με ‘πόνεσε’ και με ενόχλησε”, θα πει ο Πουαριέ. “Κάθε ήττα πονάει και ενοχλεί. Αυτή όμως ήταν πραγματικά μία μεγάλη ήττα για μένα και πολύ φορτισμένη συναισθηματικά ημέρα. Νιώθω συναισθηματικά μη συνδεδεμένος με τις ‘μάχες’ που έχω δώσει, όμως αυτή με είχε επηρεάσει”, συμπλήρωνε.

“Για μένα οι μάχες που δίνω έχουν και συναίσθημα, όμως το βασικό είναι να μην σε επηρεάζουν τόσο πολύ. Να προσπαθείς να μην σε φορτίζουν παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Με εκείνη την ήττα φορτίστηκα παραπάνω. Αγαπάω την οικογένειά μου και θέλω να της προσφέρω. Ξέρω ότι όταν θα κερδίσω έναν αντίπαλο όπως ο Κόνορ βοηθάω έτσι και την οικογένειά μου. Ξέρω πως αυτές είναι ευκαιρίες. Ευκαιρία για μία σπουδαία νίκη, για πιο πολλά χρήματα και για πιο μεγάλες δυνατότητες. Όλα αυτά λοιπόν θα σου βγάλουν και ένα συναίσθημα. Μέχρι εκεί όμως”, σχολιάζει ακόμα ο Πουαριέ.

Αυτές οι μνήμες τώρα είναι πιο εύκολες για τον Πουαριέ. Έχει φέρει τόσες πολλές φορές αυτή τη βραδιά στο μυαλό του, που δεν έχει μείνει τίποτε άλλο να νιώσει. Αυτή η ρεβάνς δεν είναι προσωπική για αυτόν. Δεν είναι εκδίκηση. Είναι απλά το να μπορέσει να ξαναέρθει στην καλύτερη δυνατή θέση και να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Για αυτό ήθελε να ξαναπαίξει με αυτόν τον αντίπαλο.

Τι έχει αλλάξει από το 2014 για τον Πουαριέ;

Ο κόσμος τον ρωτάει ποια είναι η βασική του διαφορά από το 2014 έως το 2021. Ο Πουαριέ άρχισε να χάνει στην αρχή τον εαυτό του μετά από αυτήν την ήττα και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί όλο αυτό. Όλη αυτήν την υστερία. Αποφάσισε όμως ότι δεν θα τα παρατούσε. Και τώρα ξέρει καλά το ποιος είναι. Έχει βρει τον εαυτό του. Είτε είναι με τον Άλβαρες, τον Χούκερ ή τον Γκέτζε ξέρει το ποιος είναι.

Ο Πουαριέ έχει ‘δουλέψει’ πολύ με τον εαυτό του. Τα δύσκολα, τα άσχημα και τα καλά. Σε όλα. Έμαθε ότι έπρεπε να γίνει εκείνος που θα έφτανε στις νίκες. “Όσο έχω τις αισθήσεις μου και συνεχίζω, σημαίνει πως είμαι εκεί για να νικήσω. Μπορώ να υποφέρω. Ας υποφέρω και περισσότερο. Είμαι διατεθειμένος να κάνω ότι χρειάζεται και να ‘σπρώξω’ παραπάνω τον εαυτό μου από τους αντιπάλους μου για τη νίκη”, σημειώνει.

Ο ίδιος τονίζει πως δεν έχει δίχτυ ασφαλείας ούτε οικονομικό ‘μαξιλαράκι’ με χιλιάδες ή εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα. Σε αυτό το στάδιο της καριέρας του είναι απλά επικεντρωμένος στο να παλεύει και να πετύχει.

Με τον Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιστρέφει, αυτό το ματς είναι τεράστιο event. Δύο παλιοί μεγάλοι ανταγωνιστές που επανέρχονται αλλά δεν είναι οι παθιασμένοι έφηβοι που ήταν στην παλιά τους αναμέτρηση. Τώρα είναι ώριμοι άνδρες, πατέρες και έχουν γίνει πρωταθλητές. Ο Πουαριέ ξέρει το τι είχε γίνει και δείχνει πιο έτοιμος, πιο αποφασισμένος και ισως να καταφέρει να πάρει αυτή τη νίκη.

Ο ΜακΓρέγκορ έχει κάθε λόγο επίσης να πιστεύει πως θα τα καταφέρει. Αυτή τη φορά ο Aμερικανός θα περιμένει το λάθος του αντιπάλου του. Ο ίδιος θεωρεί πως όσο κρατάει η αναμέτρηση τόσο χειρότερο θα είναι για τον αντίπαλό του. Αυτή τη φορά ο Πουαριέ δεν είναι.. χαμένος ή σαν… χαμένος. Αυτή τη φορά ξέρει ποιος είναι. Ξέρει το πού θέλει να βρεθεί και το πώς…

Πηγές: Τhe Athletic, ΕSPN

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στα μαχητικά αθλήματα με πολλά ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X