Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τι πέτυχε η... τάξη του '92; (poll)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τι πέτυχε η… τάξη του ’92; (poll)

Εξι νεαροί συναντήθηκαν στην αρχή της εφηβείας τους και σάρωσαν κάθε τίτλο που μπορούσαν να ονειρευτούν. Τα ονόματα τους; Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς, Νίκι Μπατ, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ. Η περίφημη τάξη του ΄92! Πολύ γρήγορα η Μάντσεστερ έγινε το επίκεντρο του Νησιού, όχι μόνο λόγω των OASIS και των Stone Roses, αλλά χάρη της Γιουνάιτεντ που άρχιζε να λάμπει ξανά! Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχτισε την ομάδα του με θεμέλια έξι πιτσιρικάδες και πολύ σύντομα το παρατημένο Μάντσεστερ κέρδισε ξανά τη χαμένη αίγλη του. Μπέκαμ, Μπατ, Σκόουλς, Γκιγκς, Φιλ, Γκάρι Νέβιλ έδωσαν τα πάντα, ώστε να φέρουν τα χαμόγελα σε όλους τους νέους στη Μεγάλη Βρετανία!

Χιλιάδες αγορές στην Premier League!

«Έχουν περάσει τεράστιοι παίκτες από τη Γιουνάιτεντ τα τελευταία 26 χρόνια, Ρούνεϊ, Ρονάλντο, Καντονά, Κιν, Σμάιχελ, αλλά ειλικρινά πιστεύω πως το πνεύμα της Μάντσεστερ έχει έρθει από την ομάδα του ’92. Η ομάδα αυτή έφερε ξανά στις μνήμες όλων μας την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» τονίζει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αποθεώνοντας το πνεύμα εκείνης της γενιάς.

Μόνο ο ίδιος άλλωστε γνωρίζει πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις ένα τέτοιο ρίσκο και να ποντάρεις τόσα πάνω σε έξι πιτσιρικάδες. Από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία ωστόσο ο Σκωτσέζος είχε πάρει την απόφαση να στηριχθεί στις Ακαδημίες, παρά την έντονη αμφισβήτηση που δέχθηκε. «Δεν μπορείς να κερδίσεις τίποτα με παιδιά» φώναζε ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, ο Αλαν Χάνσεν, με την πραγματικότητα ωστόσο να τον διαψεύδει… Το Μάντσεστερ έζησε μοναδικές στιγμές και οι έξι νέοι έσπασαν το… κοντέρ επιτυχίας. Ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έχει επαναληφθεί τόσοι νέοι παίκτες να απορροφούνται από τη μεγάλη ομάδα και να κάνουν με το… καλημέρα αισθητή την κυριαρχία τους.

Κανένας τους δεν ξεπερνούσε τα 18 χρόνια. Μεγαλύτερος όλων ο Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος μαζί με τους 17χρονους Νέβιλ, Μπατ, Σκόουλς, Μπέκαμ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Νέων κλήθηκαν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. «Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο μέσα σε ένα χρόνο να κάνουν τέτοια πράγματα» τόνιζε ο Βρετανικός Τύπος κι από το 1992 όλα τα φώτα έπεσαν πάνω τους. Τα «μωρά του Φέργκιουσον» διέψευσαν αυτούς που μιλούσαν για σχέδιο… αποτυχίας!

Αφού δεν μπορείς να… τρίψεις την μαγική γυάλα, φτιάξε το δικό σου Build A Bet*!

Η ιδέα φυσικά πιστώνεται στον Φέργκιουσον, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στα νιάτα και ζητούσε συνεχώς ταλέντα στην ομάδα για να δοκιμαστούν. Η «συμμορία» των έξι ήταν ο καρπός της επιτυχίας του, αν και στο ξεκίνημα δεν έλειψαν οι επικρίσεις. Χλευαστικά σχόλια μετά το 1-3 από την Βίλα στην πρεμιέρα, αλλά αποθέωση στο τέλος της σεζόν 1995-1996 όταν η Μάντσεστερ θα έχει κατακτήσει το νταμπλ! Το παρεάκι πέρασε για πάντα στην ιστορία, γράφτηκε με χρυσά γράμματα «Ολντ Τράφορντ», εκεί όπου έζησαν το απόλυτο όνειρο. Μαζί «έχτισαν» τη Γιουνάιτεντ του μέλλοντος κερδίζοντας 120 τίτλους σε όλη την καριέρα τους με τα κόκκινα. Mέχρι την πρώτη αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπέκαμ το 2003, η Μάντσεστερ κατέκτησε 8 πρωταθλήματα, βάζοντας έτσι τη σφραγίδα για την κορυφαία ομάδα της Premier League.

Στην bwin σκοράρεις με ενισχυμένες αποδόσεις!

Η «συμμορία» άντεξε στα καψώνια των μεγάλων, στις… απειλές του Σερ Αλεξ και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Από την ομάδα Νέων του 1992 μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999, μια παρέα που έκανε την Ευρώπη να παραμιλά. Κόουλ, Γιορκ, Κιν, Σταμ βοήθησαν τα μέγιστα, ώστε η Γιουνάιτεντ να μετατραπεί σε ομάδα – θρύλος. Oσα χρόνια και να περάσουν πάντως, κανείς δεν ξεχνά τον τελικό του 1999, όταν οι «Κόκκινοι» διέλυσαν το νόμο των πιθανοτήτων και κόντρα στην Μπάγερν σφράγισαν ένα ονειρικό τρεμπλ. Ηταν η πρώτη βρετανική ομάδα που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα και χρειάστηκαν 24 (!) χρόνια για να ξαναδούμε κάτι ανάλογο.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X