Η porca miseria ζωή του Special One στη Ρώμη! (Poll)

Η porca miseria ζωή του Special One στη Ρώμη! (Poll)

Η Μπόντο Γκλιμτ διέλυσε τη Ρόμα 6-1 στη Νορβηγία και… πάγωσε τα όνειρα των Τζιαλορόσι για μια χρονιά επιτυχιών με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο! Ο Special One εθεάθη να περπατά έξω από το ξενοδοχείο όπου έμενε η Ρόμα στο Μπόντο. Οι νιφάδες χιονιού έπεφταν σε αυτό το παγωμένο νορβηγικό βράδυ, όταν ένας κάτοικος τον ρώτησε τις σκέψεις του για το κρύο. Ο Μουρίνιο θέλοντας να δείξει πως δεν τον ενοχλεί άνοιξε το μπουφάν του. Ήθελε να αποδείξει πως δεν επηρεάζεται από θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Όμως αυτό το 6-1 από τους πρωταθλητές της Νορβηγίας, από αυτήν τη Μπόντο Γκλιμτ ήταν πολύ σκληρό για εκείνον. Ηταν η πιο βαριά ήττα στην καριέρα του και από τις πλέον ταπεινωτικές.

Ο Μουρίνιο όταν ρωτήθηκε στο που εστιάζει την ευθύνη ήταν ξεκάθαρος. «Εγώ φταίω», είπε στο Sky Italia. «Εγώ αποφάσισα να παίξουμε έτσι. Είναι δική μου η ευθύνη. Ήθελα να δώσω χρόνο στους παίκτες που δουλεύουν σκληρά, αλλά δεν παίζουν τόσο. Είχα την καλή διάθεση να τους δώσω την ευκαιρία. Ξεκουρασα πολλούς παίκτες. Χάσαμε από μία πιο ποιοτική ομάδα. Είναι τόσο απλό», κατέληξε.

Σεβαστά όσα είπε ο Μουρίνιο; Ναι σίγουρα όμως εάν ήταν ο Κνούτσεν στη θέση του και έλεγε κάτι τέτοιο θα προξενούσε έκπληξη υπό το πρίσμα πως η Μπόντο ακόμα και απέναντι στις δεύτερες επιλογές της Ρόμα δεν μπορεί να συγκριθεί από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας παικτών. Στο ματς έπαιζαν οι Ρουί Πατρίσιο και Ιμπάνιες, παίκτες με θητεία σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, όπως οι Πέρεθ και Μαγιοράλ και ποδοσφαιριστές, όπως ο Κομπούλα που κοστίζει σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ.

Κοιτάζοντας το Transfermarkt, η αξία του ρόστερ της Μπόντο είναι στα 14.6 εκατομμύρια ευρώ και της Ρόμα στα 429.8 εκατομμύρια! Πρακτικά δικαιολογία δεν υπάρχει για τους Τζιαλορόσι.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο Μουρίνιο έψαξε δικαιολογίες για το ρόστερ

Βέβαια για τον Μουρίνιο υπήρχε και συνέχεια στις τοποθετήσεις του μετά την αρχική αναγνώριση των ευθυνών του. Μιλώντας σε σχέση με τους ιδιοκτήτες της ομάδας τόνισε πως «τους έχω μιλήσει ήδη προσωπικά πριν από αυτό το 6-1.

Αυτό το παιχνίδι δεν θα με κάνει να πω πράγματα που ήδη έχω πει εσωτερικά και δεν είχα τονίσει δημόσια. Θα συνεχίσω να λειτουργώ έτσι χωρίς να αποκαλύπτω το τι συζητάμε μες στην ομάδα». Όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός πως ο Μουρίνιο εξακολουθεί να θεωρεί πως το ρόστερ της Ρόμα δεν έχει το απαιτούμενο βάθος.

Ο Μουρίνιο είχε να πει ότι «εάν θα μπορούσα να παίζω με τους ίδιους παίκτες διαρκώς αυτό και θα έκανα. Είναι ένα ρίσκο διότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο γκρουπ (εννοεί τους βασικούς και τους αναπληρωματικούς του)». Όσο ειλικρινές μπορεί να θεωρείται ένα τέτοιο σχόλιο, άλλο τόσο σκληρό και δύσκολο είναι να λέγεται δημόσια για τους παίκτες που αφορά.

«Υπάρχει το εξής. Είναι 13 οι παίκτες μας. Οι υπόλοιποι είναι κάτι άλλο. Το θετικό είναι πως μετά το παιχνίδι με τη Μπόντο δεν θα με ρωτήσει ποτέ ξανά κανείς γιατί παίζουν οι ίδιοι παίκτες», συμπληρώνει.

Σε μία τόσο μακρά σεζόν είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει κανείς το πως μία τέτοια στρατηγική και προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει τη Ρόμα. Ο Πορτογάλος μετά τον αγώνα της ομάδας του στο Τορίνο για τη Serie A πάλι είχε σταθεί στην έλλειψη των επιλογών του.

Oι μεγαλύτερες ήττες στην καριέρα του Μουρίνιο

Διοργάνωση Χρονιά Αποτέλεσμα
Conference League 2021 Μπόντο Γκλιμτ – Ρόμα 6-1

 

LaLiga 2010

 

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-0
Premier League 2015 Τότεναμ – Τσέλσι 5-3

 

Premier League 2006 Τσέλσι – Μίντλεσμπρο 0-3

 

Champions League 2013

 

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1
Premier League 2016 Τσέλσι – Μαν. Γιουνάιτεντ 4-0

 

Europa League 2021

 

Ντιναμό Ζ. – Τότεναμ 3-0

Η κριτική στον Φονσέκα και το ρόστερ του Μουρίνιο

«Οι τρεις μπακ που έχω στον πάγκο είναι οι Ρέινολντς, Κουμπούλα και Καλαφιόρι», σχολίαζε σαν να αμφισβητούσε τις λύσεις στον πάγκο του. Ο Πορτογάλος τεχνικός όμως σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε παρουσιαστεί ευχαριστημένος με το βάθος στο ρόστερ της Ρόμα. Αλλωστε, υπάρχει η περίπτωση του Κουμπούλα και των χρημάτων που απαιτήθηκαν για την απόκτησή του. Έναν παίκτη που διεκδίκησε η Ίντερ μετά την πολύ καλή σεζόν του με τη Βερόνα. Ο Καλαφιόρι ήταν σταρ στους Νέους της Ρόμα και ο Μουρίνιο είχε ενημερωθεί για εκείνον ακόμα και μέσω του Wyscout αφότου ανέλαβε την ομάδα. Ο Ρέινολντς είναι ένα αμερικάνικο ταλέντο που χρυσοπλήρωσαν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Ρόμα.

Υπάρχει όμως και το εξής στοιχείο. Ο Μουρίνιο είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στη Serie A. Οπότε, υπάρχει λογική να ζητούν οι άνθρωποι της ομάδας να δουλέψει με ότι έχει στο ρόστερ του και παράλληλα να προσπαθεί να εντάξει νεαρούς παίκτες από την Ακαδημία και να βελτιώσει τους συμπληρωματικούς ποδοσφαιριστές. Εξάλλου, με τον Φονσέκα, παίκτες όπως οι Βιγιάρ και Ντιαβαρά ήταν βασικοί.

Ο Φονσέκα έκανε παραπάνω πράγματα στη Ρόμα με ποδοσφαιριστές όπως ο Ζανιόλο. Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οδήγησε τους Τζιαλορόσι στα ημιτελικά του Europa League. O Άγιαξ που διέλυσε τη Ντόρτμουντ είχε αποκλειστεί από τη Ρόμα, αλλά ο Φονσέκα δεν έβρισκε ησυχία. Υπήρξε κριτική διότι δεχόταν πολλά γκολ κι έχανε μεγάλα ματς. Η Ρόμα βέβαια της φετινής σεζόν έχασε στο ντέρμπι από τη Λάτσιο, όπως ηττήθηκε και από τη Γιουβέντους. Μόλις σε δυο ματς κράτησε ανέπαφη την εστία της, ενώ έχει δεχθεί 13 γκολ στα τελευταία 5 εκτός έδρας παιχνίδια της.

Οι αναμετρήσεις της Ρόμα στη Serie A

[jsMatches id =”249102″ partic_id=”180864″ quantity=”9″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

 

Ατελείωτο στοίχημα στη Σέριε Α με 200+ ειδικά!

Το εξαιρετικό ξεκίνημα και η… κοιλιά της Ρόμα

Όπως έγινε και με την Τότεναμ έναν χρόνο πριν, ο Μουρίνιο έκανε ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Ρόμα στην πρώτη αγωνιστική νίκησε τη Φιορεντίνα, πέτυχε ωραία γκολ στο Σαλέρνο και επικράτησε της Σασουόλο στο 1000ό της ματς, με τον Μουρίνιο να το χαίρεται και τους παίκτες να πανηγυρίζουν με τους οργανωμένους. Εκείνη την ημέρα ο ίδιος υπογράμμιζε πως δεν νιώθει 58, αλλά ήταν σαν να είναι 10 ή 14 ετών και έτρεχε σαν μικρό παιδί.

Η συνέχεια; Με τη Γιουβέντους η Ρόμα ίσως και να άξιζε την ισοπαλία με τον Μουρίνιο να κάνει λόγο για μία μεγάλη Ρόμα. Με τη Μπόντο όμως δεν έγινε αυτό.

Ο Μουρίνιο φροντίζει να θυμίζει σε όλους πως έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο και όχι ένα συμβόλαιο τριών μηνών. Η Ρόμα πέρυσι τελείωσε σχεδόν 30 πόντους πίσω από την Ίντερ και 16 από την 4η θέση. Όμως ο Φονσέκα είχε πιο μικρό ρόστερ, αλλά και σημαντικούς τραυματισμούς.

Η Ρόμα έκανε τον Τάμι Εϊμπραχαμ την πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιταλία στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Καμία ομάδα δε δαπάνησε παραπάνω από τη Ρόμα που έφτασε στο να δώσει κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ένα νούμερο που περιλαμβάνει και το κόστος της πρόσληψης του Μουρίνιο.

Κι όμως τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία και δεν αποτελεί δικαιολογία πως η Ρόμα δεν έκλεισε τον Γκράνιτ Τζάκα. Η ομάδα είναι 4η με 3 ήττες σε 9 αγώνες στο πρωτάθλημα και η ανησυχία στις τάξεις της ομάδας είναι μεγάλη παρά τη λευκή ισοπαλία που έφερε με την πρωτοπόρο Νάπολι. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν ο τελευταίος χρονικά προπονητής που πήρε τρόπαιο με τη Ρόμα και φαίνεται πως θα σηκώσει ξανά τρόπαιο πριν τον Μουρίνιο. Το πώς θα αντιδράσει η Ρόμα που έφτασε σε αυτό το νορβηγικό… ναδίρ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η εμφάνιση κόντρα στην Κάλιαρι δεν ήταν πειστική, ωστόσο η η νίκη ήρθε στο τέλος και φρόντισε να κοπάσει τη γκρίνια και τον προβληματισμό! Η Ρόμα καλείται άμεσα να βρει το δρόμο των επιτυχιών, γιατί η ζωή του Μουρίνιο στην αιώνια πόλη δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Αλλωστε, οι Τζιαλορόσι έχουν αποδείξει πως δεν έχουν τεράστια αποθέματα υπομονής. Οι νέοι ιδιοκτήτες… βιάζονται για διακρίσεις, τίτλους και κλεψύδρα αδειάζει… Θα κάνει τη διαφορά η ομάδα του Μουρίνιο στο ντέρμπι με τη Μίλαν; Να νικήσει η Ρόμα τους ροσονέρι τιμάται στο 2.25

Πηγή: The Athletic, Gazzetta.it

 

Σχολιάστε

X