Serie A 2021-22: Το πρωτάθλημα αρχίζει και οι υποψήφιοι τίτλου είναι πολλοί...

Serie A 2021-22: Το πρωτάθλημα αρχίζει και οι υποψήφιοι τίτλου είναι πολλοί…

Τρία χρόνια μετά την αποτυχία της να προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας, η Ιταλία κατάφερε να κερδίσει το Euro 2020 μέσα στην Αγγλία. Ετσι, η Serie A αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αίγλη και στρέφει πάνω της όλα τα βλέμματα. Οι Ιταλοί πήραν μια εβδομάδα επιπλέον άδεια σε σχέση με την Premier League, τη LaLiga και τη Bundesliga. Tα ερωτήματα που κυριαρχούν είναι πολλά Θα καταφέρει η Γιουβέντους να επιστρέψει στην κορυφή; Πως κινήθηκαν οι μεγάλοι; Ποια είναι η επόμενη μέρα για την πρωταθλήτρια, αλλά και… καταχρεωμένη Ιντερ; Θα καταφέρει ο Μουρίνιο να βάλει τη Ρόμα στη διεκδίκηση του τίτλου;

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σέριε Α με 200+ ειδικά!

Γιουβέντους για επιστροφή στην κορυφή!

Μετά από 11 χρόνια ως επικεφαλής ποδοσφαίρου της Γιουβέντους, ο Φάμπιο Παράτιτσι έφυγε από την ομάδα και ανέλαβε την Τότεναμ. Ο διάδοχός του Φεντερίκο Τσερουμπίνι πιστεύει ότι η ομάδα είναι ανταγωνιστική έπειτα από τόσα χρόνια επενδύσεων, γι αυτό και δε χρειάζεται μεταγραφές. Ο Μαξ Αλέγκρι ήρθε για να δώσει στη Γιουβέντους τίτλους!

Ο Ιταλός ακολουθούσε πιστά το στόχο της «Κυρίας» και σε μια πενταετία νίκησε πολλές φορές, έσπασε ρεκόρ κι έγραψε ιστορία! Είναι ο τρίτος τεχνικός της Γιουβέντους από πλευράς αριθμών και παρουσιών. Είναι ο μακροβιότερος τεχνικός μετά τον Τραπατόνι και ο πρώτος με μέσο όρο βαθμών (2.41) και ποσοστού νικών (75.5%). Έχει πάρει πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα Ιταλίας, δύο Super Cup και έχει παρουσία σε δύο τελικούς Champions League με τη Γιουβέντους. Ηταν η καλύτερη μεταγραφή για τη Γιούβε, η οποία πέρσι… φλέρταρε με την απουσία της από το Champions League, πραγματοποιώντας με τον Πίρλο τη χειρότερη σεζόν της δεκαετίας.

H «Μεγάλη Κυρία» εκτός από ανανεώσεις νεαρών παικτών, φρόντισε να κρατήσει στην ομάδα για δυο ακόμα χρόνια τον Άλβαρο Μοράτα, διατηρώντας έτσι ενισχυμένη τη γραμμή κρούσης. Μεγάλος της μεταγραφικός στόχος ο Μανουέλ Λοκατέλι και όσο κι αν… κλωτσά η Σασουόλο, ο διεθνής Ιταλός χαφ θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο Τορίνο.

Ο Άρτουρ υποβλήθηκε σε επέμβαση, θα μείνει εκτός για τρεις μήνες και ο Μαξ Αλέγκρι για να έχει λύσεις στο κέντρο ζήτησε και θα πάρει τον Πιάνιτς, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα. Φυσικά, το υπερόπλο της Γιούβε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε στο Τορίνο, αφού θέλει να φύγει από την ομάδα ως Πρωταθλητής. Ο Αλέγκρι ζήτησε την ανανέωση του Ντιμπάλα και παρά τις αρχικές διαφωνίες οι δυο ομάδες θα τα βρουν. Απομένει να δούμε αν οι δυο πρωταγωνιστές του EURO, Μπονούτσι, Κιελίνι, αλλά και ο Ντε Λιχτ είναι πιο… συγκεντρωμένοι φέτος στο πρωτάθλημα.

Η πρωταθλήτρια Ίντερ σε σοβαρή κρίση!

Τον Μάιο πανηγύριζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 11 χρόνια και τρεις μήνες αργότερα οι οπαδοί της τοποθέτησαν στα γραφεία του συλλόγου ποτήρι για κέρματα σε μια ένδειξη απογοήτευσης για τα όσα συμβαίνουν. Η Ίντερ «αιμορραγεί» οικονομικά, βρίσκεται σε κάκιστη οικονομική κατάσταση και είδε τους πρωτεργάτες της επιτυχίας να αποχωρούν.

Ο Αντόνιο Κόντε που έβαλε το όνομά του στους πιο επιτυχημένους του συλλόγου δεν άντεξε αυτή την κατάσταση… Αποχωρίστηκε τον πρώτο της σκόρερ, Λουκάκου για 115 εκατ. Ευρώ, τον Χακίμι για 60 εκατ. και τον Πολιτάνο για 20 εκατ. ευρώ, ενώ ο Λαουτάρο Μαρτίνες βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ομάδων.

Ο Σιμόνε Ιντσάγκι υποσχέθηκε μια ανταγωνιστική ομάδα, όμως το είπε ελπίζοντας στην παραμονή του Βέλγου σταρ. Η Ιντερ προσπαθεί να γεμίσει το κενό του με την απόκτηση του Τζέκο, ενώ ενισχύθηκε στο κέντρο με Τσαλχάνογλου και Ντάμφρις. Ερωτηματικό αποτελεί ο Κρίστιαν Ερικσεν κι αν θα καταφέρει να ξαναπαίξει στη Serie A, ενώ η Ιντερ προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» δυο μεγάλα συμβόλαια των Βιδάλ και Σάντσες. Δίνει «μάχη» για τον Ινσίνιε, αλλά η Νάπολι θέλει… ρευστό. Το έργο του Ιντσάγκι είναι αρκετά δύσκολο, με τον σύλλογο να έχει «καταφέρει» μέσα σε λίγους μήνες να αντιστρέψει το απίθανο κλίμα που είχε δημιουργηθεί!

Θα είναι η χρονιά της Μίλαν;

Επιστροφή στο Champions League για τη Μίλαν έπειτα από επτά χρόνια και πλέον ετοιμάζεται να επιστρέψει δυναμικά στη μεγάλη σκηνή. Βέβαια, η χρονιά αρχίζει με μια μεγάλη αλλαγή! Ο γκολκίπερ της και MVP του EURO, Τζίτζιο Ντοναρούμα αποτελεί παρελθόν, αφού οι Ροσονέρι δεν ήταν διατεθειμένοι να διπλασιάσουν τις αποδοχές του.

Ετσι, η Μίλαν τον αντικατέστησε με τον τερματοφύλακα της πρωταθλήτριας, Λιλ, Μάικ Μενιάν. Ο Ολιβιέ Ζιρού με τη μεταγραφή του έφερε περισσότερη εμπειρία σε μια από τις νεανικότερες ομάδες της Serie A και μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που αναρρώνει από την επέμβαση θα δημιουργήσει ένα καυτό δίδυμο. Ο Στέφανο Πιόλι πίεσε για τη μεταγραφή του Γάλλου θεωρώντας πως η ομάδα του θα γίνει ακόμα πιο απειλητική μέσα στο κουτί.

Μπορεί η αποχώρηση του Τεό Ερναντές να ήταν σίγουρη, αλλά ο Γάλλος έμεινε και η αριστερή πλευρά ενισχύθηκε και με τον Μπαλό – Τουρέ από τη Μονακό! Σούπερ ενισχυμένη με την παρουσία των Τομόρι – Τονάλι, ενώ ο Μπραχίμ Ντίας είναι στο Μιλάνο για να καλύψει το κενό του Τσαλχάνογλου.

Θα κάνει τη διαφορά η Λάτσιο του Σάρι;

Ο Ιντσάγκι αποτελεί παρελθόν από τη Λάτσιο και η ομάδα φρόντισε να καλύψει το κενό του με τον Μαουρίτσιο Σάρι. Ετσι, η ομάδα επιστρέφει στους τέσσερις στην άμυνα και ο Χισάι ήταν η πρώτη μεταγραφή. Βέβαια, αποδείχθηκε λίγο… επεισοδιακή, όμως το… Bella Ciao δεν θα προκαλέσει τόσα εμπόδια. Ο Ράντου έμεινε να βοηθήσει, μιας και αρνήθηκε να ακολουθήσει τον Ιντσάγκι στην Ίντερ.

Το αφεντικό της ομάδας, Κλαούντιο Λοτίτο, χρειάστηκε να βρει μια διαφορετική δομή ιδιοκτησίας στον άλλο σύλλογο του τη Σαλερνιτάνα μετά την άνοδο της στην κορυφαία κατηγορία, ενώ ο Λουίς Αλμπέρτο ήθελε να φύγει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Υπάρχει θετικό; Η επιστροφή του Φελίπε Άντερσον από τη Γουέστ Χαμ έπειτα από τρία χρόνια, αλλά και η απόκτηση ενός ταλέντου από τη Μαγιόρκα του Λούκα Ρομέρο.

Η Νάπολι του Σπαλέτι!

Η Νάπολι έχει ήδη την αίσθηση μιας ομάδας προσαρμοσμένης στις επιθυμίες του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Οι Ναπολιτάνοι έχουν έναν προπονητή του οποίου οι ιδέες ταιριάζουν άψογα με το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του. Καλίντου Κουλιμπαλί και Φάμπιαν Ρουίθ δεν αποχωρούν ούτε φέτος μιας και οι τιμές τους ήταν απαγορευτικές για πολλές ομάδες. Ο Ντε Λαουρέντις δεν είδε με καλό  μάτι τα 100 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τους Λοζάνο, Οσιμέν, μιας και οι παίκτες δεν έκαναν τη διαφορά.

Ο Ματέο Πολιτάνο την περασμένη σεζόν έβγαλε μάτια, έχοντας 9 γκολ και 5 ασίστ στο πρωτάθλημα και φυσικά η ομάδα τον αγόρασε από την Ίντερ. Η Νάπολι άλλαξε τέσσερις προπονητές τα πέντε τελευταία χρόνια κι ευελπιστεί με τον Σπαλέτι να κάνει τη διαφορά. Τι θα ήθελε ο Ιταλός τεχνικός; Ενα αριστερό μπακ και φυσικά την παραμονή του Ινσίνιε, οι σχέσεις του οποίου με τον Ντε Λαουρέντις είναι οριακές!

Αταλάντα για υπέρβαση!

Ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στο Euro; Η Αταλάντα! Πως; 0ι παίκτες της κατάφεραν να εντυπωσιάσουν σε αυτή την διοργάνωση με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους; Συγκεκριμένα οι εννέα διεθνείς της έχουν πετύχει επτά γκολ κι έχουν μοιράσει τέσσερις ασίστ. Όχι τυχαία, βέβαια, αφού οι παίκτες του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, παρουσίασαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την καλύτερη επίθεση στην ιταλική Serie A: 90 γκολ (2021-22), 98 (2020-21) και 77 (2019-20). Η Αταλάντα έπειτα τις διαδοχικές εξόδους στο Champions League θέλει να κάνει τη διαφορά, ωστόσο δεν άλλαξε πολλά.

Εκανε επίδειξη δύναμης, «κλέβοντας» από την Ίντερ τον γκολκίπερ Μούσο, έναν από τους καλύτερους του πρωταθλήματος. Μπορεί να παραχώρησε τον εξαιρετικό αμυντικό Ρομέρο στην Τότεναμ έναντι 50+ εκατ. ευρώ, ωστόσο ο Ντεμιράλ από τη Γιουβέντους και ο εξαιρετικός Λοβάτο από τη Βερόνα θα καλύψουν το κενό του. Ο Γκασπερίνι έβαλε… βέτο στην πώληση του Ζαπάτα, μιας και δε θέλει να αλλάξει τίποτα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά.

Η Ρόμα του Μουρίνιο αντεπιτίθεται!

Η μεγαλύτερη μεταγραφή της Ρόμα δεν είναι άλλη από τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Special One ανακοινώθηκε πριν το τέλος της περσινής σεζόν και είχε αρκετό χρόνο για να τσεκάρει καλά την ομάδα και να καταρτίσει ένα σχέδιο για τη μεταγραφική περίοδο. Οι Τζιαλορόσι ήταν… ζωηροί στο «παζάρι», πήραν τερματοφύλακα (Ρούι Πατρίσιο), πήραν στόπερ (Ιμπάνιες), απέκτησαν φορ, (Σομουρόντοφ), πήραν και αριστερό μπακ, τον Ματίας Βίνια από την Παλμέιρας.

Ο Τζανιόλο επέστρεψε έτοιμος να κάνει τη διαφορά, ο Μχιταριάν πείστηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο, ενώ ο Έιμπραχαμ θα κάνει τη Ρόμα ακόμα πιο γρήγορη, με τον παίκτη να αρνείται πρόταση της Μπαρτσελόνα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να κάνει τη διαφορά, όπως την έκανε πριν 11 χρόνια με την Ίντερ!

Σχολιάστε

X