Η τέλεια Νάπολι!

Η τέλεια Νάπολι!

Το τέλος της προηγούμενης σεζόν βρήκε τη Νάπολι να υποδέχεται τη Βερόνα και απλά να χρειάζεται ίδιο αποτέλεσμα με εκείνο της Γιουβέντους, προκειμένου να επιστρέψει στο Champions League. Είχε την τύχη στα χέρια της κόντρα σε μία ομάδα που δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο. Τελικά, παρότι προηγήθηκε, έμεινε στο 1-1 και στην 5η θέση και ο ιδιοκτήτης, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, λίγο μετά το τέλος του αγώνα πόσταρε στο αγαπημένο του twitter την αναμενόμενη είδηση: το τέλος του Τζενάρο Γκατούζο από τον πάγκο.  

Ο Σπαλέτι και η… χιονάτη  

Αυτό, παρότι του είχε προταθεί νέο συμβόλαιο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. «Υπογράψαμε την ανανέωση με ένα συμβόλαιο δύο σελίδων», αποκάλυψε ο Ντε Λαουρέντις. «Όταν, όμως, το συμβόλαιο κατέληξε στα χέρια των δικηγόρων, οι 2 σελίδες έγιναν 28». Το όνομα του αντικαταστάτη του προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά, καθώς τα 2 τελευταία χρόνια ο Λουτσιάνο Σπαλέτι τα είχε περάσει στη φάρμα του στην Τοσκάνη, παράγοντας κρασί, διατηρώντας τη φόρμα του και κάνοντας παρέα στην πάπια του, την οποία ονόμασε «χιονάτη». 

 

 Δεν είχε καμία διάθεση να βρει δουλειά μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με την Ίντερ, καθώς οι πληρωμές θα γίνονταν κανονικά μέχρι το τέλος, παρότι απολύθηκε, αν δεν καθόταν σε άλλον πάγκο. Το ρίσκο του Ντε Λαουρέντις, όμως, αποδίδει καρπούς. Ο Σπαλέτι έκανε μόνο ένα αίτημα πριν αναλάβει: να μην πουληθεί κανένα από τα αστέρια της ομάδας. Δεν ζήτησε καμία μεταγραφή, παρά μόνο να διατηρηθεί ο κορμός, στον οποίο πίστευε πολύ. 

Κράτησε τον κορμό 

Οι οικονομικές συνέπειες λόγω της πανδημίας παραμένουν σημαντικές, όμως η διοίκηση έκανε δεκτό το αίτημά του. Έφυγε ο Μπακαγιόκο, που ήταν δανεικός από την Τσέλσι, ενώ ως ελεύθεροι οι Μαξίμοβιτς και Χισάι, αποκτήθηκαν οι Ανγκισά (δανεικός με option αγοράς από τη Φούλαμ) και Ζουάν Ζεσούς (ελεύθερος από την Ρόμα). Αυτές ήταν όλες κι όλες οι αλλαγές στο ρόστερ της Νάπολι το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ιταλός τεχνικός ένιωσε πιο ήρεμος και κέρδισε τα αποδυτήρια από την πρώτη μέρα. Πολύ επικοινωνιακός, οι προπονήσεις έχουν εξελιχθεί σε ανοιχτή συζήτηση τακτικής, με τους παίκτες να κάνουν τις παρατηρήσεις τους και να του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. 

Αυτή τη φορά μπορεί ο προπονητής που εφηύρε το «false 9» να μην το εφαρμόζει, αλλά από αυτές τις συζητήσεις έχουν προκύψει νέα τρικ, που έδωσαν άλλη διάσταση στην ομάδα του. Ο Φαμπιάν Ρουίθ παίζει μπροστά από την άμυνα, ενώ ο Ινσίνιε έχει την ελευθερία  να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Δέκα παίκτες έχουν βρει δίχτυα για τη Νάπολι, που είναι η μοναδική με το απόλυτο των νικών στη Serie A! 

Σπάνε τα ρεκόρ Νάπολι και Σπαλέτι 

Όταν διέλυσε με 4-0 εκτός έδρας την Ουντινέζε την 4η αγωνιστική, βρέθηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, κάτι που είχε να συμβεί από τον Φεβρουάριο του 2018. Μία εβδομάδα αργότερα σκόρπισε με το ίδιο σκορ τη Σαμπντόρια στη Γένοβα για να κάνει το 5 στα 5 στο ξεκίνημα της σεζόν, κάτι που όχι μόνο δεν είχε πετύχει ποτέ στην καριέρα του ο Σπαλέτι, αλλά κανένας άλλος νέος προπονητής στον πάγκο της Νάπολι (στις 4 νίκες είχε σταματήσει ο Μπενίτεθ το 2013). 

Τα ρεκόρ δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς η μία νίκη διαδέχθηκε την άλλη και με το 7 στα 7 οι… τέλειοι «παρτενοπέι» ισοφάρισαν την κορυφαία τους επίδοση από τη σεζόν 2017-18 με τον Σάρι στον πάγκο. Ένα ρεκόρ που θα έχει την ευκαιρία να σπάσει στο εντός έδρας ματς με την Τορίνο μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων και στο 2.05 βρίσκεται η απόδοση να το κερδίσει η Νάπολι από το πρώτο ημίχρονο στην bwin! Αυτή η διάρκεια έχει εξήγηση και στη δουλειά που γίνεται στη φυσική κατάσταση, καθώς επέστρεψε στον σύλλογο ο Φραντσέσκο Σινάτι, που είχε συνεργαστεί σε εντυπωσιακά αποτελέσματα και με τον Σάρι στο παρελθόν. 

[jsStandings id =”249102″ place =”5″ columns =”played_chk;win_chk;draw_chk;lost_chk;gd_chk;point_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

 

Οσιμέν για Capocannoniere 

Η Νάπολι περνάει περίπου το 70% του χρόνου ενός αγώνα στο αντίπαλο μισό του γηπέδου, ψάχνοντας τρόπο να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Και έχει ένα μεγάλο όπλο στη διάθεσή της: τον Βίκτορ Οσιμέν. Λίγους μήνες πριν την έναρξη της πανδημίας ο Ντε Λαουρέντις είχε παραβεί έναν από τους δικούς του κανόνες και ξόδεψε 70 εκατ. ευρώ για να φέρει τον Νιγηριανό στη Νάπολι από τη Λιλ.  

Η πρώτη του σεζόν στην Ιταλία ήταν γεμάτη τραυματισμούς και προβλήματα. Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με μόλις 2 τέρματα στο πρωτάθλημα και τη σεζόν με 10 σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος, χρειάστηκε 6 αγωνιστικές για να διπλασιάσει την περσινή απόδοση και να φτάσει ήδη τα 4 τέρματα στη Serie A και τα 7 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις! Στο 7.50 στην bwin η απόδοση να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ ο Οσιμέν. 

Πιέζει, μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές από το πουθενά και έχει όλα τα φόντα να γίνει ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρώπη. Ο Οσιμέν αποτελεί τη μία αποκάλυψη της Νάπολι, καθώς υπάρχουν και άλλες, όπως για παράδειγμα ο Ανγκισά. «Θυμίζει τον ρόλο που είχε ο Ντεσαγί στην Μίλαν», έγραψε η Gazzetta dello Sport για έναν παίκτη που η καριέρα του είχε πάρει τα κάτω της τα τελευταία χρόνια. Είναι εκείνος που φέρνει την ισορροπία ανάμεσα στην αμυντική και στην επιθετική γραμμή. 

[jsPlayerStat id =”249102″ event=”3″ quantity=”10″ photo=”0″ teamname=”0″ display_name =”1″ display_player_name =”1″]

Πρωτάθλημα στην πόλη των ποδοσφαιρικών ονείρων 

Αυτοί οι δύο μαζί με τον αναγεννημένο Κουλιμπαλί, που θυμίζει και πάλι τον παίκτη που κόστιζε πάνω από 100 εκατ. ευρώ, έχουν μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία του Σπαλέτι, που δεν κρύβει πόσο θαυμάζει τον Σενεγαλέζο επιθετικό. «Δεν έχω προπονήσει άλλον παίκτη όπως ο Καλιντού», τόνισε και από τα χέρια του έχουν περάσει ουκ ολίγα αστέρια. Ο Σπαλέτι γνωρίζει πώς είναι να κατακτάς ένα πρωτάθλημα, έστω κι αν το έκανε στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη με τη Ζενίτ, πανηγυρίζοντας μισόγυμνος στον ρωσικό χειμώνα με τους οπαδούς και τους παίκτες. 

Έφτασε κοντά στο να τα καταφέρει και με την Ρόμα, ενώ ξέρει πώς είναι να ζεις στην πίεση του πρωταθλητισμού, έχοντας κάτσει σε πάγκους σε Ρώμη και Μιλάνο, πριν καταλήξει τώρα στην ομάδα, που είναι μία ολόκληρη πόλη. «Έχω προπονήσει στη Ρώμη, την πόλη Παπών, στην Αγία Πετρούπολη, την πόλη των Τσάρων, στο Μιλάνο, την πόλη της μόδας», είπε ο Σπαλέτι.  

«Τώρα, είμαι περήφανος που είμαι προπονητής στην ομάδα του Μαραντόνα. Στην πόλη, όπου το ποδόσφαιρο και τα όνειρα είναι το ίδιο πράγμα». Ίσως να ήρθε και η δική του ώρα να κατακτήσει την κορυφή, αλλά και της Νάπολι να επιστρέψει σε αυτήν ύστερα από 32 χρόνια λίγους μήνες αργότερα από τον θάνατο του ποδοσφαιρικού της Θεού… Στο 4.00 η απόδοση να καταλήξει το Σκουντέτο στη Νάπολι στην bwin. 

[jsMatchPlayerList season_id =”249102″ team_id =”183381″ pview =”0″ pgroup =”0″]

Σχολιάστε

X