Μίλαν: Ήξερες ότι ήταν πιο... Galacticos από την Ρεάλ Μαδρίτης;

Μίλαν: Ήξερες ότι ήταν πιο… Galacticos από την Ρεάλ Μαδρίτης;

Δεν είναι Galacticos μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι και η Μίλαν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η ομάδα που κατέκτησε τα πάντα στο διάβα της. Οι Ροσονέρι της ολλανδικής τριπλέτας, των Ιταλών αμυντικών, του Κακά και του Πίρλο, έγραψαν ιστορία με χρυσά γράμματα! Μίλαν, μια από τις κορυφαίες ομάδες που είδαμε ποτέ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Κάθε γκολ της Serie A παίζει σε Live Streaming*!

Η εκτόξευση της Μίλαν!

Ο κόσμος της Μίλαν διψούσε για επιστροφή στην κορυφή και η παρουσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας. Οι Ροσονέρι έκαναν τη διαφορά στο μεταγραφικό κομμάτι. Οι κινήσεις ήταν εντυπωσιακές, η Serie A έβλεπε τον… γίγαντα να ξυπνά και μεταγραφές όπως αυτές των: Ντοναντόνι, Μπονέτι, Γκαλντερίζι, Μασάρο, Γκάλι έβαλε ξανά το σύλλογο στους ισχυρούς της Ιταλίας.

Η πρόσληψη του Αρίγκο Σάκι δένει το γλυκό και δημιουργείται μία από τις σπουδαιότερες ομάδες που είδε ποτέ στα ποδοσφαρικά γήπεδα. Η τρομερή ολλανδική τριπλέτα των Φαν Μπάστεν-Ράικαρντ-Γκούλιτ θα κάνει τη Μίλαν σπουδαία. Στην άμυνα οι Μπαρέζι, Κοστακούρτα και Τασότι (θρύλοι οι δύο πρώτοι) κι ένας νεαρός που θα έγραφε ιστορία, ο Πάολο Μαλντίνι. Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής…

Η μία επιτυχία διαδέχονταν την άλλη. Το 1988-89 η Μίλαν ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της Ευρώπης κατακτώντας το Κύπελλο Πρωταθλητριών «πετώντας» εκτός τους Ερυθρό Αστέρα, Βέρντερ Βρέμης και τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά. Στο τελικό με την Στεάουα Βουκουρεστίου περισσότεροι από 100.000 θεατές γέμισαν το «Καμπ Νόου» και παρακολούθησαν μια μοναδική παράσταση, μιας και οι Ροσονέρι διέλυσαν με 4-0 τους Ρουμάνους.

Priceboosts κάθε μέρα!

Η ομάδα του Σάκι κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο διηπειρωτικά κύπελλα, δύο ευρωπαϊκά super cup, ένα ιταλικό super cup. Δεν έμεινε εκεί, κατέκτησε δύο σερί πρωταθλητριών, αφού την επόμενη σεζόν νίκησε 1-0 την Μπενφίκα στον τελικό.

Νέα εποχή με Καπέλο!

Η ομάδα είχε το dna του νικητή και η παρουσία του Φάμπιο Καπέλο στη θέση του Σάκι στο ξεκίνημα του 1992-93 δεν άλλαξε πολλά. Η Μίλαν πατούσε γερά στην ιστορία της και συνέχισε να γράφει ιστορία. Εχοντας τις ίδιες βάσεις αγωνιστικά, θα αλλάξει τους Ολλανδούς και θα προσθέσει τους Ντεσαγί, Πανούτσι, Αλμπερτίνι, Μπόμπαν, Σάβιτσεφ. Ο σύλλογος κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (τρία διαδοχικά), τρία ιταλικά super cup, ένα Champions League συντρίβοντας την Μπαρτσελόνα 4-0 και ένα ευρωπαϊκό super cup. Αυτή η τεσσάρα στο ΟΑΚΑ, θα μνημονεύεται για δεκαετίες, μιας και στον τελικό πήρε όλος ο πλανήτης μαθήματα ποδοσφαίρου.

Απέναντί της, στον τελικό του Champions League το 1994, υπήρχε μια ομάδα που είχε ονομαστεί Dream Team. Συνεχόμενα πρωταθλήτρια Ισπανίας, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1992, ήταν η καλοδουλεμένη μηχανή του Κρόιφ. Το δημιούργημα του Ολλανδού προπονητή, ο οποίος τις ημέρες πριν τον τελικό ήταν ήρεμος. «Είμαστε το φαβορί. Είμαστε πιο ολοκληρωμένοι. Είμαστε πιο έμπειροι μετά την επιτυχία του 1992. Η Μίλαν δεν έχει τίποτα εξαιρετικό. Βασίζουν το παιχνίδι τους στην άμυνα, βασίζουμε το δικό μας στην επίθεση», δήλωνε. Και παράλληλα σχολίαζε πως «τα λεφτά που δώσαμε για τον Ρομάριο, αυτοί τα έδωσαν για τον Ντεσαγί, αυτό λέει πολλά». Και ακόμη περισσότερα θα έλεγαν οι πράξεις στο γήπεδο… Η τακτική διέλυσε κάθε… αλαζονικό σχόλιο και οι Ντεσαγί, Σαβίσεβιτς, Μασάρο, μαζί με τους Μπαρέζι, Μαλντίνι, Ντοναντόνι, Γκάλι σήκωναν ψηλά την κούπα του πρωταθλητή!

Είχαν προηγηθεί τρία διαδοχικά πρωταθλήματα (1992, 1993, 1994) και ο υπέροχος εκείνος κύκλος θα κλείσει με το Σκουντέτο του 1996.

 Ο Αντσελότι θα γράψει την ιστορία με χρυσά γράμματα!

Οι μεγάλες ομάδες, ακόμα και οι γκαλάκτικος, έχουν τα δικά τους κενά διαστήματα, δεν καταρρέουν, απλά αναδιοργανώνονται για να επιτεθούν ξανά!

Το 2001 ο Κάρλο Αντσελότι πήρε στα χέρια του τα ηνία και ο Ιταλός ήταν ο ιδανικός για να σπείρει τον πανικό στους αντιπάλους. Το 2003 η Μίλαν «πέταξε» εκτός την Ίντερ και σε έναν απίθανο τελικό κόντρα στην Γιουβέντους στο Μάντσεστερ επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης. Την ίδια χρονιά έφτασαν στο «Σαν Σίρο» οι κούπες του Coppa Italia και του ευρωπαϊκού super cup. Την επόμενη σεζόν οι Ροσονέρι έχοντας στις τάξεις τους και τον Βραζιλιάνο, Κακά, κατέκτησαν το 17ο Scudetto. Υπάρχουν όμως και οι πικρές στιγμές, όπως αυτή του 2004-05. Παρά το 3-0 υπέρ στο ημίχρονο σε βάρος της Λίβερπουλ, η Μίλαν δέχθηκε ανατροπή και έχασε τον τίτλο στα πέναλτι στην Κωνσταντινούπολη.

Μια τέτοια αποτυχία την έκανε πιο δυνατή και το 2006-07, παρά τα όσα προβλήματα λόγω του Calciopoli, κατάφερε να κατακτήσει ξανά το Champions League. Σε μία χρονιά που δεν ξεχνά κανένας φίλος της ομάδας, η αυταπάρνηση, το πάθος, το σθένος και ο χαρακτήρας της βγήκαν στο χορτάρι και με μπροστάρη τον Κακά που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα, η Μίλαν ήταν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Οι Ροσονέρι επικράτησαν 2-1 των Reds στο ΟΑΚΑ, πήραν εκδίκηση, αλλά και τον τίτλο «Galacticos». Ντίντα, Νέστα, Μαλντίνι, Γκατούζο, Πίρλο, Ζέεντορφ, Κακά, Ιντσάγκι δεν άφησαν περιθώρια για αμφισβήτηση. Η Μίλαν έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, ήταν η πιο ολοκληρωμένη ομάδα, με σταρ εντός κι εκτός γηπέδου. Η συγκεκριμένη ομάδα δεν έμεινε εκεί, πήρε το ευρωπαϊκό super cup στο Μονακό, αλλά και το Παγκόσμιο Συλλόγων με το 4-2 σε βάρος της Μπόκα Τζούνιορς στην Γιοκοχάμα. Ετσι, έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στον κόσμο, έχοντας 18 διεθνείς τίτλους.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και κορυφαίο live στους αγώνες της Serie A!

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ 

Σχολιάστε

X