Μίλαν - Γιουβέντους: Ντέρμπι από τα... παλιά στο Σαν Σίρο!

Μίλαν – Γιουβέντους: Ντέρμπι από τα… παλιά στο Σαν Σίρο!

Εναρξη: 21:45, 06/01/2021
Γήπεδο: Σαν Σίρο, Μιλάνο

Η Μίλαν θέλει να συνεχίζει να εντυπωσιάζει και με νίκη στο ντέρμπι με την Γιουβέντους θα κάνει βήμα… τίτλου! Μεγάλο ματς αποδείξεων στο Σαν Σίρο.

Στα καλύτερά της η Μίλαν!

Ο Πιόλι έχει αποδειχθεί καλύτερος από ό,τι περίμεναν πολλοί, ήξερε πώς να φτιάξει ένα ομοιογενές σύνολο, έδωσε ένα παιχνίδι στην ομάδα του, έπεισε τους παίκτες του να πιστέψουν στη δουλειά και κάνοντας τα αυτά, πήρε από όλους το μάξιμουμ, αν όχι ακόμη περισσότερα. H Μίλαν απολαμβάνει, πλέον, τη μοναξιά, ούσα η ομάδα που παραμένει αήττητη στα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης! Οι εντυπωσιακοί Ροσονέρι βρίσκονται στην κορυφή του Campionato με 37 βαθμούς και ρεκόρ 11-4-0! Kι όλα αυτά χωρίς τον Ζλάταν, ο οποίος θα επιστρέψει άμεσα. Αποφασιστικότητα, πάθος και ενθουσιασμός τη χαρακτήρισαν στους πρώτους μήνες της σεζόν. Μέχρι στιγμής οι ροσονέρι έχουν δείξει ότι έχουν περισσότερη θέληση, μεγαλύτερη διάθεση να… θυσιαστούν σε σχέση με τους αντιπάλους τους και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Ο Ιμπραΐμοβιτς θα επιστρέψει πιο δυνατός, ενώ ο εκ των ηγετών, Τσαλχάνογλου είναι κοντά σε νέο συμβόλαιο. «Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και τη Γιουβέντους, όμως το συγκεκριμένο ματς δεν είναι καθοριστικό. Είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι ενός μεγάλου μαραθωνίου» τόνισε ο Στέφανο Πιόλι.

Χωρίς περιθώρια η Γιουβέντους

Το 2020 έκλεισε με το χειρότερο τρόπο για τη Γιούβε, διασυρμός από τη Φιορεντίνα (0-3) και η διαφορά από την κορυφή στο -10 (με ματς λιγότερο). Ωστόσο, η νέα χρονιά άρχισε με χαμόγελα για τη «Μεγάλη Κυρία» και με ένα τρομερό επίτευγμα για τον Κριστιάνο. Η Γιουβέντους επικράτησε 4-1 της Ουντινέζε και ο Πορτογάλος σταρ έφτασε τα 758 γκολ στην καριέρα του, αφήνοντας πίσω του τον Πελέ. Απέναντί τους η Μίλαν στο San Siro, όπου θα φανεί αν οι μπιανκονέρι μπορούν να κάνουν την αντεπίθεσή τους! «Πηγαίνουμε στο Μιλάνο για να παίξουμε το παιχνίδι μας, χωρίς φόβο. Η Μίλαν παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα σχεδόν έναν χρόνο και αυτό λέει πολλά. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι αλλά δεν πρόκειται να κρίνει όλη τη χρονιά» τόνισε ο Πίρλο, ο οποίος όμως γνωρίζει πως ενδεχόμενη ήττα θα φέρει τη διαφορά στους 13 (με ματς λιγότερο η Γιούβε). Τραυματίας ο φορ Μοράτα (11/4). Τέθηκαν νοκ άουτ με κορονοϊό οι Σάντρο, Κουαδράδο. Σε αναμονή οι πρωταθλητές ενόψει των νέων τεστ για να μπορούν να ταξιδέψουν στο Μιλάνο.

Μίλαν – Γιουβέντους, οι αριθμοί του ντέρμπι

Έχοντας κερδίσει 4-2 τον Ιούλιο του 2020, η Μίλαν θα ψάξει για δεύτερη σερί νίκη κόντρα στη Γιουβέντους στη Serie Α για πρώτη φορά από το 2010.

Tην τελευταία φορά που η Μίλαν παρουσιάστηκε πρωτοπόρος στο ντέρμπι με τη Γιούβε ήταν τον Νοέμβριο του 2015. Τότε, η Γιουβέντους κέρδισε με 1-0, χάρη σε ένα γκολ που σκόραρε ο Ντιμπάλα.

Η τελευταία ισοπαλία μεταξύ της Γιουβέντους και της Μίλαν για τη Serie A… χάνεται τον Φεβρουάριο του 2012 (1-1, με γκολ που σημείωσαν οι Νοτσερίνο και Μάτρι). Από τότε οι «Rossoneri» μετρούν τρεις νίκες και 13 οι «Bianconeri».

Η Μίλαν έχει σημειώσει 2+ γκολ σε καθένα από τους 17 τελευταίους αγώνες της στη Serie A. Στην ιστορία των κορυφαίων 5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μόνο τρεις ομάδες είχαν μεγαλύτερη διάρκεια: Μπάγερν (20 το 2014), Μπαρτσελόνα (18 το 2013 και 2006, και 19 το 1948) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22 το 1959).

Έχοντας κερδίσει 4-0 στο Tardini την Πάρμα, η Γιουβέντους θα επιδιώξει να διατηρήσει διαδοχικά εκτός έδρας ανέπαφη την εστία της στη Serie A για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Κόντρα στη Μπενεβέντο, ο Ραφαέλ Λεάο έγινε ο δεύτερος νεότερος ξένος παίκτης που σκόραρε 10 γκολ για την Μίλαν στη Serie Α (21 χρόνια και 207 ημέρες), μετά τον Αλεξάντρ Πάτο (19 ετών και 19 ημέρες). O Πορτογάλος συμμετείχε σε επτά γκολ σε 11 εμφανίσεις στη Serie A σε αυτήν τη σεζόν (τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ), όσες συμμετοχές στο γκολ κατάφερε σε 31 εμφανίσεις την περασμένη σεζόν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους έχει πετύχει το 64% των γκολ του εκτός έδρας στη Serie Α αυτή τη σεζόν (9/14): αυτή είναι η υψηλότερη αναλογία του σε μια σεζόν στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Ντιμπάλα έχει σημειώσει επτά γκολ σε 11 παιχνίδια της Serie A εναντίον της Μίλαν, παρά το ότι δεν κατάφερε να σκοράρει στο San Siro εναντίον των Rossoneri με τη Γιουβέντους.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Serie A με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X