Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι: Ολα για τον τελικό του League Cup!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι: Ολα για τον τελικό του League Cup!

Στην κορυφή της Premier η Γιουνάιτεντ

Η αναγέννηση του Χάρι Μαγκουάιρ, η επιθετική συνέπεια του Μάρκους Ράσφορντ, η βελτίωση του Ντε Χέα, οι ηγετικές ικανότητες του Μπρούνο Φερνάντες, η ανταγωνιστικότητα του Τέλες, οι επιθετικές αρετές του Μπισάκα, η ωριμότητα του ΜακΤόμινεϊ, η εμπειρία του Καβάνι, η επιθυμία του Πογκμπά για τίτλο, είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην κορυφή και στους 33 βαθμούς μαζί με τη Λίβερπουλ (και με ματς λιγότερο οι Κόκκινοι Διάβολοι).

Επειτα από 16 στροφές δείχνει ικανή να παλέψει για τον τίτλο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τότε που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποσύρθηκε τον Μάιο του 2013. Ναι, έχουν περάσει περίπου οκτώ χρόνια από τότε που o Σκωτσέζος οδήγησε την ομάδα στο 20ο πρωτάθλημα και σε αυτό το διάστημα καμία άλλη εκδοχή της δεν είχε φλερτάρει τόσο με τον τίτλο. H Μάντσεστερ και κόντρα στην Άστον Βίλα έδειξε πως κόπωση και άγχος δεν τη λυγίζουν.

Η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στα ημιτελικά του League Cup και στο μεγάλο ραντεβού με τη Σίτι θέλει να κάνει την υπέρβαση και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Αλλωστε, ακολουθεί ματς Κυπέλλου, οπότε ο Σόλσκιερ θα χρησιμοποιήσει βασικούς. Μοναδικό πρόβλημα ο Λίντελοφ, ο οποίος είναι αμφίβολος. Ωστόσο, Μπαϊγί και Μαγκουάιρ τα πάνε περίφημα στην άμυνα. Εκτός λόγω τιμωρίας παραμένει ο Καβάνι. Ο Νορβηγός τεχνικός αναμένεται να παρουσιάσει κάτω από τα δοκάρια τον Χέντερσον, ο οποίος δεν έχει δεχθεί γκολ στο League Cup.

Ο κορονοϊός δεν… εμποδίζει τη Σίτι
Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εντυπωσιακή, έκανε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχε τρία γκολ και μετέτρεψε το ντέρμπι με την Τσέλσι σε παράσταση για ένα ρόλο (3-1)! Οι «Πολίτες» ήταν απολαυστικοί αμυντικά, είχαν εξαιρετικές εμπνεύσεις, ήταν υπέροχοι στις αντεπιθέσεις και κράτησαν τους Μπλε μακριά από την εστία, αλλά και από την… κορυφή. Η Σίτι έφτασε τους 29 βαθμούς, στο -4 από τους πρωτοπόρους, αλλά με ματς λιγότερο. Τι και αν «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό, τι και αν παρουσιάστηκε με πέντε απουσίες βασικών, η Σίτι δείχνει πως έχει τον τρόπο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή σεζόν.

Γουόκερ, Ζεσούς, Εντερσον, Γκαρθία, Τόρες είναι αμφίβολοι, όπως και ο Λαπόρτ. Αντίθετα, επέστρεψε στην αποστολή ο Σέρχιο Αγουέρο. Ο Ντε Μπρόινε δεν έχει υπογράψει ακόμα την ανανέωσή του με τους «Πολίτες», ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι, οι αριθμοί του ημιτελικού

Είναι η τέταρτη φορά όπου Γιουνάιτεντ και Σίτι θα συναντηθούν στους ημιτελικούς του League Cup. Συνέβη τη σεζόν 1969-70, το 2009-10 και το 2019-20.

Πέρσι, ο ημιτελικός είχε δυο ματς, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν, αλλά τη Σίτι να περνά (3-1, 0-1).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αήττητη στα τρία τελευταία παιχνίδια της εναντίον της Μαν. Σίτι, έχοντας δυο νίκες και μια ισοπαλία, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. Δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε τέσσερα διαδοχικά από τον Φεβρουάριο του 2011.

Αυτή είναι η 16η παρουσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους ημιτελικούς του League Cup, με τους Red Devils να προχωρούν στον τελικό εννέα φορές.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει προκριθεί από κάθε έναν από τους πέντε τελευταίους ημιτελικούς του League Cup, συνεχίζοντας να κερδίζει το τρόπαιο κάθε φορά.
Οι Πολίτες θέλουν να γίνουν μόλις η δεύτερη ομάδα που θα φτάσει σε τέσσερις συνεχόμενους τελικούς League Cup, μετά τη Λίβερπουλ που το έκανε μεταξύ 1981 και 1984.

Επτά από τα οκτώ γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο League Cup φέτος έχουν σημειωθεί από διαφορετικούς παίκτες (Μάτα 2, Ράσφορντ, Γκρίνγουντ, Μακ Τόμινεϊ, Πογκμπά, Μαρσιάλ, Καβάνι).

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει χάσει μόλις δύο από τους 23 αγώνες του League Cup με τον Πεπ στον πάγκο (17 νίκες), αν και οι δύο ήττες ήρθαν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (το 2016 και το 2020).

Ο Γκουαρδιόλα έχασε τρεις από τους έξι αγώνες του εναντίον του Σόλσκιαερ (50%), το χειρότερο ποσοστό απώλειας έναντι κάθε προπονητή που αντιμετώπισε τουλάχιστον πέντε φορές.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Premier League εδώ!

Σχολιάστε

X