Top-10 (Ranking & Poll): Από το ΝΒΑ στη EuroLeague!

Top-10 (Ranking & Poll): Από το ΝΒΑ στη EuroLeague!

Από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ στη EuroLeague! Δέκα παίκτες που άφησαν τις ΗΠΑ για την ευρωπαϊκή περιπέτεια, έχοντας ως στόχο να βάλουν τη σφραγίδα τους στην κορυφαία διασυλλογική μπασκετική διοργάνωση.

Εβάν Φουρνιέ | Από Ντιτρόιτ Πίστονς σε Ολυμπιακό

H επιθυμία του Γάλλου σταρ έγινε πράξη και ο Εβάν Φουρνιέ φόρεσε τα Ερυθρόλευκα. Έπειτα από 704 παιχνίδια (13,6π. σε 28′) στο NBA (Νάγκετς 2012-14, Μάτζικ 2014-21, Σέλτικς 2021, Νικς 2021-24, Πίστονς 2024) επέστρεψε στην Ευρώπη και… τρέλανε τους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος σταρ υπέγραψε συμβόλαιο δυο ετών και στόχος του να επαναφέρει τους Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης.

bwin – Build A Bet* στους αγώνες της EuroLeague!

Σάσα Βεζένκοφ | Από Σακραμέντο Κινγκς σε Ολυμπιακό

Ο Σάσα Βεζένκοφ μετακόμισε στο NBA (5,4π. σε 12′ στους Κινγκς και traded & waived από τους Ράπτορς) ως MVP της EuroLeague. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στον Ολυμπιακό (2018-23), αλλά με το κασέ του του να εκτοξεύεται και να είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Ο Βεζένκοφ, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το 2029 θέλει να κατακτήσει τη EuroLeague, κάτι που δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν.

bwin – Ειδικά στοιχήματα στους αγώνες της EuroLeague!

Τσέντι Οσμάν | Από Σαν Αντόνιο Σπερς σε Παναθηναϊκό

Από τους τελευταίους της σεζόν που αποφάσισε να αφήσει τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ για την Ευρώπη. Η μεταγραφή του Οσμάν προκάλεσε θόρυβο στην Ευρώπη, αφού το βιογραφικό ήταν εξαιρετικό. Με εξαιρετική καριέρα στο ΝΒΑ, ο Τούρκος φόργουορντ έρχεται να κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Μετρά 476 παιχνίδια στο ΝΒΑ (9,3 π. μέσο ορο σε Καβαλίερς και Σπερς). Θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Αταμάν, ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2025.

Όμερ Γιούρτσεβεν | Από Γιούτα Τζαζ σε Παναθηναϊκό

Ενα μεγάλο deal, μια συμφωνία που δίνει την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ενισχυθεί αρκετά στη θέση «5» και στον Τούρκο να παίξει το μπάσκετ που του έλειψε τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ. Τη χρονιά που πέρασε στους Γιούτα Τζαζ είχε 88/146 προσπάθειες στο καλάθι ή γύρω από το καλάθι και μόλις 11/37 από μέση και μακρινή απόσταση. Στηρίζεται πολύ στο επιθετικό του ριμπάουντ. Στην πρώτη του χρονιά στους Χιτ το 78,5% των προσπαθειών του ήταν αποτελέσματα συνεργασιών, όμως πέρυσι αυτός ο αριθμός έπεσε στο 67,7%.

bwin – Κάθε καλάθι της EuroLeague παίζει σε Live Streaming*!

Φουρκάν Κορκμάζ | Από Φιλαδέλφεια 76ers σε Μονακό

Ο Φουρκάν Κορκμάζ θα φοράει τη φανέλα της Μονακό, αφού υπέγραψε συμβόλαιο 1+1ετών. Επέστρεψε στην EuroLeague έπειτα από 7 χρόνια στο ΝΒΑ και τους Φιλαδέλφεια 76ers. Την περασμένη σεζόν έπαιξε σε 35 παιχνίδια έχοντας μέσο όρο 2.5 πόντους, 0,9 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ σε 8,6 λεπτά. Συνολικά, αγωνίστηκε σε 328 παιχνίδια με μέσο όρο 6,8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ. Η προηγούμενη του ομάδα στην EuroLeague ήταν η Αναντολού Εφές.

Τσιμέζε Μέτου | Από Ντιτρόιτ Πίστονς σε Μπαρτσελόνα

 Ο Τσιμέζε Μέτου έκανε το μεγάλο βήμα για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση υπογράφοντας με την Μπαρτσελόνα για έναν χρόνο. Ο τελευταίος του σταθμός στο NBA ήταν οι Πίστονς στους οποίους πήγε τον Φεβρουάριο, ενώ πριν άνηκε στους Φοίνιξ Σανς. Ο 27χρονος φόργουορντ είχε μέσο όρο 10,5 πόντων, 6 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 1,7 κλεψίματα σε 14 παιχνίδια.

Τζόρνταν Νουόρα | Από Μιλγουόκι Μπακς σε Εφές Αναντόλου

Πρωταθλητής NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς και συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι έτοιμος να κάνει τη διαφορά στη EuroLeague με την Αναντολού Εφές, μιας και υπέγραψε 1+1 έτη. Έγινε ντραφτ το 2022 στη θέση Νο. 45 από τα «Ελάφια», ενώ έχει αγωνιστεί στους Πέισερς και στους Ράπτορς. Σε ολόκληρη την καριέρα του μετρά 206 συμμετοχές με μέσο όρο 7,6 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Φρανκ Ντιλικινά | Από Σάρλοτ Χόρνετς σε Παρτιζάν Βελιγραδίου

Ο Φρανκ Ντιλικινά, μετά την εξαιρετική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες  του Παρισιού είναι έτοιμος για νέες περιπέτειες στη EuroLeague. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ζήτησε την απόκτησή του και για τα επόμενα δύο χρόνια ο Γάλλος θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Παρτιζάν. Την περασμένη σεζόν έπαιζε στους Σάρλοτ Χόρνετς, ενώ έχει περάσει από Μάβερικς (2021-23) και Νικς (2017-21). Σε επτά σεζόν στο ΝΒΑ μετρά μέσο όρο 4,8 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ.

Άντμιραλ Σκόφιλντ |  Από Ορλάντο Μάτζικ σε Βιλερμπάν

Ο Άντμιραλ Σκόφιλντ θα ενισχύσει τη νέα σεζόν τη Βιλερμπάν επιχειρώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του κι εκείνος το βήμα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο NBA. Σε 131 εμφανίσεις με τους Ορλάντο Μάτζικ είχε μέσο όρο 3,3 πόντους και 1,6 ριμπάουντ.

bwin – Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα στους αγώνες της EuroLeague!

Τρεντ Φόρεστ | Από Ατλάντα Χοκς σε Μπασκόνια

H Mπασκόνια ενισχύθηκε στα γκαρντ με τον 26χρονο Αμερικανό γκαρντ, Τρεντ Φόρεστ. Ο απόφοιτος του Florida State αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Γιούτα Τζαζ και Ατλάντα Χοκς. Συνολικά έχει μετρήσει 151 ματς στο NBA με 2,8 πόντους, 1,9 ασίστ και 1,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Η Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Φόρεστ έως και το καλοκαίρι του 2026 και θα βρεθεί δίπλα στον Μάρκους Χάουαρντ.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

X