EuroLeague: Το top10 των μεταγραφών! (Poll)

EuroLeague: Το top10 των μεταγραφών! (Poll)

Ένα από τα πλέον… καυτά καλοκαίρια βίωσαν οι φαν της EuroLeague, όσον αφορά το μεταγραφικό σκηνικό που έστησαν οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός φρόντισαν να κάνουν τη διαφορά, όμως δεν… έπαιξαν μόνοι τους. Το bwin News σας παρουσιάζει το Top 10 μεταγραφών στη EuroLeague!

Εβάν Φουρνιέ | Ολυμπιακό από Ντιτρόιτ Πίστονς

«Αν έπρεπε μία ημέρα να επιστρέψω στην Ευρώπη κι είχα την επιλογή να πάω όπου θέλω, νομίζω πως θα πήγαινα στον Ολυμπιακό. Φοβερή ομάδα», είχε αναρτήσει στο Χ πριν τρία χρόνια βλέποντας κατά τη διάρκεια του Final Four στο Βελιγράδι. H επιθυμία έγινε πράξη και ο Φουρνιέ φόρεσε τα Ερυθρόλευκα. Έπειτα από 704 παιχνίδια (13,6 π. σε 28′) στο NBA (Νάγκετς 2012-14, Μάτζικ 2014-21, Σέλτικς 2021, Νικς 2021-24, Πίστονς 2024) επέστρεψε στην Ευρώπη και… τρέλανε τους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος σταρ υπέγραψε συμβόλαιο δυο ετών και θέλει να επαναφέρει τους Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης.

bwin – Build A Bet* στους αγώνες της EuroLeague!

Σάσα Βεζένκοφ | Ολυμπιακό από Σακραμέντο Κινγκς

Ο Σάσα Βεζένκοφ μετακόμισε στο NBA (5,4 π. σε 12′ στους Κινγκς και traded & waived από τους Ράπτορς) ως MVP της EuroLeague. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στον Ολυμπιακό (2018-23), αλλά με το κασέ του του να εκτοξεύεται. Ο 29χρονος φόργουορντ θέλει να κατακτήσει τη EuroLeague και η εικόνα των φιλικών είναι εξαιρετική, με τον άσο των Πειραιωτών να έχει επιστρέψει ορεξάτος. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το 2029.

bwin – Κάθε καλάθι της EuroLeague παίζει σε Live Streaming*!

Τσέντι Οσμάν | Παναθηναϊκό από Σαν Αντόνιο Σπερς

Η μεταγραφή του προκάλεσε θόρυβο στην Ευρώπη, όπως αυτή του Φουρνιέ. Με εξαιρετική καριέρα στο ΝΒΑ, ο Τούρκος φόργουορντ έρχεται να κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Μετρά 476 παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη (9,3 πόντους μ.ο. σε Καβαλίερς και Σπερς), γεγονός που δείχνει και τη σταθερότητά του. Θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Αταμάν (σε συλλογικό επίπεδο), ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2025.

bwin – Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα στους αγώνες της EuroLeague!

Λορέντζο Μπράουν | Παναθηναϊκό από Μακάμπι Τελ Αβίβ

Το βιογραφικό του… διαβατήριο για ένα μεγάλο deal! Ο Παναθηναϊκός πριν… χαλαρώσει από μια μεγάλη σεζόν ανακοίνωσε την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν. Μια μεγάλη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα (13,0 πόντους μ.ο. στη EuroLeague), ένας σπουδαίος πλέι μέικερ ικανός να κάνει τη διαφορά. Άλλωστε, η back to back παρουσία του στην All-EuroLeague Team το 2023 (First) και το 2024 (Second) κατά τη θητεία στη Μακάμπι Τελ Αβίβ τα λέει όλα. Ο Ισπανός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2027.

Γουέιντ Μπόλντγουιν | Φενέρμπαχτσε από Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ενας από τους πολλούς που άφησαν το Τελ Αβίβ! Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν άφησε τη Μακάμπι με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και τη Φενέρμπαχτσε. Στόχος του να οδηγήσει τους Τούρκους για δεύτερη φορά στην κορυφή της Ευρώπης. Διαδοχικές παρουσίες στην All-EuroLeague Second Team το 2023 και το 2024, όμως ο ίδιος θα ήθελε τον τίτλο του MVP και φυσικά την κούπα. Με τους Τούρκους υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2027.

bwin – Ειδικά στοιχήματα στους αγώνες της EuroLeague!

Κέβιν Πάντερ | Μπαρτσελόνα Παρτιζάν Βελιγραδίου

Ο Αμερικανός μπομπέρ με μέσο όρο 14,5 πόντους στη EuroLeague άφησε την Παρτιζάν, πήγε στην Μπαρτσελόνα και θέλει να γράψει τη δική του ιστορία. Ο Ζοάν Πεναρόγια επέμεινε στην απόκτησή του και το deal που δεν ολοκληρώθηκε πέρσι λόγω… Μίροτιτς, έγινε φέτος.

Φουρκάν Κορκμάζ | Μονακό από Φιλαδέλφεια 76ers

Έπειτα από επτά χρόνια και 328 ματς στο ΝΒΑ με τη Φιλαδέλφεια (6,9 πόντους μ.ο.) o Φουρκάν Κορκμάζ επέστρεψε στην Ευρώπη, όχι όμως για την αγαπημένη του Εφές, αλλά για τη Μονακό. Στα 27 του χρόνια και με πλούσια εμπειρία, ο Τούρκος φόργουορντ θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω και να βοηθήσει τη Μονακό να φτάσει στον μεγάλο της στόχο, την κατάκτηση της EuroLeague. Ο Κορκμάζ υπέγραψε συμβόλαιο δυο ετών.

Τζόρνταν Νουόρα | Εφές Αναντόλου από Τορόντο Ράπτορς

Ο Πρωταθλητής NBA το 2021 έκανε για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι μετά από 206 παιχνίδια (7,6π. σε 16′) σε Μπακς (2020-23), Πέισερς (2023-24) και Ράπτορς (2024). Είναι γεννηθείς στις ΗΠΑ, αλλά από Νιγηριανό πατέρα, τον οποίο είχε και προπονητή στην εθνική της αφρικανικής χώρας. Με την Εφές υπέγραψε συμβόλαιο δυο ετών και θέλει να βάλει τη σφραγίδα του σε αυτή την πρώτη επαφή με τη EuroLeague.

Βενσάν Πουαριέ | Εφές Αναντόλου από Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης του πρότεινε επέκταση συμβολαίου, αλλά εκείνος αποφάσισε να φύγει. Όχι μόνο γιατί τα χρήματα στην Αναντολού Εφές ήταν καλύτερα, αλλά γιατί εκεί θεωρεί πως θα έχει σημαντικότερο ρόλο, περισσότερα αγωνιστικά λεπτά και μεγαλύτερη επίδραση. Ο Γάλλος σέντερ έπειτα την εξαιρετική περσινή χρονιά, όπου είχε 10,0 πόντους μ.ό. στην EuroLeague αποφάσισε να γράψει μια νέα σελίδα στην καριέρα του. Άλλωστε, με πέντε διαδοχικά χρόνια στις κορυφαίες παραστάσεις μπορεί να προσφέρει πολλά στους Τούρκους.

Κάρλικ Τζόουνς | Παρτιζάν από Σικάγο Μπουλς

Ο Κάρλικ Τζόουνς είναι ένα από τα 14 μεταγραφικά αποκτήματα της Παρτιζάν. Ο ίδιος έκανε τεράστια αίσθηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 (18,0 π., 5,0 ρ., 7,7ασ., 1, 0 κλ., 3,3 λ. σε 38′) με το Νότιο Σουδάν (9η θέση). Μάλιστα, ο 27χρονος πόιντ γκαρντ είναι κι ο πρώτος μπασκετμπολίστας που πέτυχε triple-double (15 πόντοι, 11 ασίστ, 11 ριμπάουντ) σε παιχνίδι κόντρα στην Team USA (ήττα 101-100 σε παιχνίδι προετοιμασίας αμέσως πριν). Η Παρτιζάν είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός στην καριέρα του μετά από το NBA (Μάβερικς 2021, Νάγκετς 2022, Μπουλς 2022-23), τη G League (Ουίντι Σίτι Μπουλς 2022-23) και το CBA (Zhejiang Golden Bulls 2023-24). Παραλίγο και θα είχε επιστρέψει στο NBA, αλλά η Παρτιζάν τον έπεισε να παίξει στη EuroLeague έχοντας ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

X