Μπασκόνια - Εφές Αναντολού: Σαν... τελικός για τους Βάσκους!

Μπασκόνια – Εφές Αναντολού: Σαν… τελικός για τους Βάσκους!

Εναρξη: 21:30, 29/03/2019
Γήπεδο: Fernando Buesa Arena

H Μπασκόνια υποδέχεται την Εφές και η νίκη είναι μονόδρομος για την είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ της Euroleague. Πιο χαλαροί οι Τούρκοι…

Ολα για όλα η Μπασκόνια
Η Μπασκόνια υποδέχεται την τουρκική Εφές σε ένα ματς όπου για τους Ισπανούς είναι μονόδρομος η κατάκτηση της νίκης προκειμένου να παραμείνουν στην πρώτη οκτάδα και να μην χάσουν πολύτιμο βαθμολογικό… έδαφος. Η Εφές είναι στην 4η θέση με 18 βαθμούς έναντι των 15 της Μπασκόνια που ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό στην 6η θέση της κατάταξης.

Στην Ισπανία η κούραση από την νίκη στον “εμφύλιο” της Ευρωλίγκας κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και οι απουσίες, κόστισαν στην Μπασκόνια που ηττήθηκε με 81-79 από την Σαραγόσα εκτός έδρας. Η Μπασκόνια θα χάσει για ένα διάστημα έξι εβδομάδων τον Ματ Τζάνινγκ, έναν παίκτη που έχει μέσο όρο πόντων 10.8 με 84.8% στις βολές και 1.9 ασίστ σε 25 ματς στην Ευρωλίγκα φέτος. Ο Αμερικανός γκαρντ αναμφίβολα θα είναι μία σημαντική απουσία για την ομάδα που έχει 15 νίκες και 13 ήττες στην Ευρωλίγκα. Η Μπασκόνια είχε να διαχειριστεί και άλλα προβλήματα τραυματισμών όπως των φόργουορντ Γκαρίνο και Σενγκέλια αλλά και του γκαρντ Γκρέιντζερ.

Οι Ισπανοί από την 23η αγωνιστική και μετά δέχονται στην άμυνά τους πάνω από 70 πόντους, με εξαίρεση το νικηφόρο τους ματς με την Μπουντούτσνοστ. Επιθετικά αντίστοιχα βάζουν επίσης πάνω από 70 πόντους (σ.σ. μόνο με την Μπαρτσελόνα είχαν 67).

Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα η Εφές είχε κερδίσει εντός έδρας αλλά και εκτός (σ.σ. πέρυσι). Συνολικά η Μπασκόνια έχει 8 νίκες έναντι 9 των Τούρκων. Εντός έδρας έχει ένα 3-5 και εκτός ένα 5-4. Αντίστοιχα η Εφές έχει στο γήπεδό της 4-5 και εκτός έδρας 5-3.

Κλείδωσε την τετράδα η Εφές
Η Αναντολού Εφές παρέμεινε στην κορυφή της τουρκικής Λίγκας έπειτα από τη νίκη με 65-66 μέσα στην έδρα της Γκαζιαντέπ, όμως ο Εργκίν Αταμάν είδε τον Μπράιαντ Ντάνστον να αποχωρεί τραυματίας. Ο Αμερικανός σέντερ – που είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες της ομάδας του Αταμάν αλλά και βασικό της στέλεχος – γύρισε τον δεξιό του αστράγαλο αλλά δεν φαίνεται να έχει υποστεί κάταγμα. Η Εφές φέτος στην Ευρωλίγκα έχει 18 νίκες και 10 ήττες και παραμένει από τις καλύτερες ομάδες ενώ υπενθυμίζεται πως η Φενέρ είναι πρώτη στην σχετική κατάταξη. Για την ακρίβεια η Εφές μετά τη νίκη της στην 28η αγωνιστική με την Μπουντούτσνοστ με 91-84 “κλείδωσε” την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι Τούρκοι αμυντικά από την 23η αγωνιστική και μετά έχουν κρατήσει τους αντιπάλους τους δύο φορές λίγο πιο πάνω από τους 60 πόντους και μία στους 70. Επιθετικά εκτός από το ματς με την βαριά ήττα με την Φενέρ βάζουν πάνω από 70 σε κάθε τους αναμέτρηση από εκείνο το σημείο και μετά.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X