Flashback Euroleague: Το «θαύμα» της Μακάμπι και η κατάρρευση της Ρεάλ!

Flashback Euroleague: Το «θαύμα» της Μακάμπι και η κατάρρευση της Ρεάλ!

Το βράδυ της Πέμπτης, στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» της Μαδρίτης, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ φιλοξενεί την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ιωάννη Σφαιρόπουλου για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Το ποδαρικό που κάνουν οι δύο ομάδες στο 2019.

Ενα ζευγάρι το οποίο φέρνει ευχάριστες μνήμες για τη μία πλευρά και δυσάρεστες, όμως διδακτικές, για την άλλη! Αξέχαστη στιγμή ο τελικός της Ευρωλίγκας στο Μιλάνο της Ιταλίας τη σεζόν 2013-14, όταν το βράδυ της 18ής Μαΐου του 2014, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε το… θαύμα της καθώς επικράτησε 98-86 του ισχυρού φαβορί, Ρεάλ Μαδρίτης, στην παράταση.

Τότε, που δεν έλειπε και το… ελληνικό στοιχείο, καθώς εκτός ότι ένας εκ των διαιτητών ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου, καθοριστική ήταν και η συμμετοχή των Ιωάννη Μπορούση με τα χρώματα της Ρεάλ και Σοφοκλή Σχορτσανίτη από πλευράς Ισραηλινών. Βέβαια, στον πάγκο των πρωταθλητών ο Ντέβιντ Μπλατ, νυν τεχνικός του Ολυμπιακού.

Εκείνο το βράδυ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατέκτησε το 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο ισοφαρίζοντας τους Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ μείωνε τη ψαλίδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία είχε κολλήσει στα 8 τρόπαια. Εννοείται, έκτοτε οι ισορροπίες άλλαξαν, αφού οι Ισπανοί ανέβηκαν άλλες δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης (φτάνοντας στα 10 ευρωπαϊκά), αλλά και οι Ρώσοι έφτασαν σε ακόμη μία κατάκτηση τίτλου.

Το… χρονικό του τελικού!
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Μαδριλένους στο ξεκίνημα του τελικού, όμως η εξαιρετική άμυνα και ο επιθετικός οίστρος των αντιπάλων ισορρόπησαν γρήγορα την κατάσταση.

Με το ξεκίνημα της 2ης περιόδου η Ρεάλ κατάφερε να «χτίσει» διαφορά (26-15, 14’) με τους παίκτες της Μακάμπι να «βραχυκυκλώνουν» για μεγάλο διάστημα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου ο επιθετικός… οίστρος εμφανίστηκε και στις δύο ομάδες, όμως η Μακάμπι με μεγάλα σουτ μείωσε σε 35-33

Στο 2ο ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Ντέβιντ Σμιθ, οι παίκτες του Μπλατ προσπέρασαν στο σκορ και έπειτα το παιχνίδι απέκτησε μία σπάνια ισορροπία, με τις δύο ομάδες να πορεύονται πόντο πόντο. Πότε τα τρίποντα του Σέρχι Ροντρίγκες και πότε οι απαντήσεις από τους Ράις και Τάιους έδιναν σκορ. Ο Γιάννης Μπουρούσης ισοφάρισε με 2/2 βολές (73-73) με 21 δευτερόλεπτα να μένουν, ο Ράις αστόχησε στο νικητήριο σουτ και το ματς κρίθηκε στην παράταση.

Εκεί, όλα άλλαξαν όταν ο Ράις πήρε το όπλο του σκοράροντας 12 πόντους στην παράταση και χάρισε το τρόπαιο στην Μακάμπι.

Η καρτέλα του τελικού
Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ: 86-98 παρ. (73-73 κ.δ.)
16-15, 19-18, 20-20, 18-20, 13-25 (παρ.)

Ρεάλ Μαδρίτης: Γιουλ (8 ασίστ, 2 ρ.), Φερνάντεζ (15 π.), Ντάρντεν (7 π.), Μίροτιτς (12 π.), Μπουρούσης (12 π., 9 ρ.), Ρέγες (12 π.), Ντάνι Ντίεζ, Σέρχιο Ροντρίγκες (21 π.), Κάρολ (5 π.), Σλότερ (2 π.)

Μακάμπι Τ.Α.: Οχαγιόν (4 π., 5 ρ.), Χίκμαν (18 π.), Σμιθ (15 π.), Πνίνι (2 ρ., 2 ασίστ), Σχορτσανίτης (9 π.), Ράις (26 π.), Ινγκλις (1 ρ.), Τάις (12 π., 11 ρ.), Μπλου (14 π.)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X