Μακάμπι Τ.Α. – Παναθηναϊκός: Το «σοκ» με Παππά, ο Σφαιρόπουλος και το… 1-8!

Μακάμπι Τ.Α. – Παναθηναϊκός: Το «σοκ» με Παππά, ο Σφαιρόπουλος και το… 1-8!

Εναρξη: 21:30, 24/01/2019
Γήπεδο: Menora Mivtachim Arena (11.060), Τελ Αβίβ

Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ για να αντιμετωπίσει την Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου το βράδυ της Πέμπτης (21:30), έχοντας υποστεί το «σοκ» του σοβαρού τραυματισμού του Νίκου Παππά, ενώ στο μυαλό του «στριφογυρίζει» και η άσχημη εκτός έδρας φετινή επίδοση (1-8)!

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τις δύο σερί εκτός έδρας ήττες στην Ευρωλίγκα, τόσο στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα (79-68), όσο και στη Λιθουανία από τη Ζαλγκίρις (82-69). Στον αντίποδα, η Μακάμπι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση υπό τις οδηγίες του Ελληνα προπονητή, όμως πρόσφατα στο πρωτάθλημα ηττήθηκε 104-94 στην παράταση από την Χάποελ Τελ Αβίβ και «έσπασε» ένα σερί πέντε νικών σε όλες τις διοργανώσεις!

«Σοκ» στον Παναθηναϊκό!
Η είδηση του τραυματισμού του Νίκου Παππά, ο δεύτερος χιαστός στην καριέρα του 29χρονου, επισκίασε την αποστολή του Παναθηναϊκού στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο έμπειρος γκαρντ θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν.

«Είναι ένας από αυτούς που σούταραν καλά στην ομάδα, αλλά είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Σον Κιλπάτρικ την κατάλληλη στιγμή. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Ο Νίκος παίζει καλά και αποτελεί απώλεια για την ομάδα μας», το σχόλιο του προπονητή, Ρικ Πιτίνο.

Στο Ισραήλ, το «τριφύλλι» ταξίδεψε δίχως τους Λάνγκφορντ και Παππά, όμως συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Πέιν. Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει μόλις μία νίκη σε 9 εξορμήσεις στην Ευρωλίγκα, ενώ από το 2014 και μετά μήνα Ιανουαρίου μετράει 10 διαδοχικές ήττες στην Ευρώπη!

Αλλαξε η Μακάμπι με Σφαιρόπουλο
Από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ συμφώνησε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, άπαντες περίμεναν τη βελτίωση σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού της. Επειτα από δύο μήνες στο τιμόνι της ομάδας με τον Ελληνα προπονητή, ήρθαν τα σερί νικών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ενώ κέρδισε σημαντικό έδαφος για την είσοδο στην πρώτη 8άδα.

Μετράει 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, ένα τρομερό διπλό στη Ρωσία επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (93-76) και μία απίστευτη εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο πιο πρόσφατο ματς με 99-83 (η διαφορά έφτασε +30 σε κάποια στιγμή)! Βέβαια, εντός συνόρων υπέστη την πρώτη ήττα πέντε διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς την Κυριακή ηττήθηκε 104-94 στη παράσταση από τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Χωρίς την παρουσία του ποιοτικού γκαρντ Κέιν (τραυματίας) κόντρα στο «τριφύλλι».

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τ.Α.: 89-84 (Ευρωλίγκα 2018-19)
Μακάμπι Τ.Α. – Παναθηναϊκός: 75-76 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τ.Α.: 89-76 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Μακάμπι Τ.Α. – Παναθηναϊκός: 61-81 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τ.Α.: 83-75 (παρ.) – (Ευρωλίγκα 2016-17)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X